Wybór FPS'a

Call of Duty: Black Ops 2 lub Ghost ewentualnie Battlefield 4 - Jedna z tych gier. Bardziej by zależało mi na którymś call of duty tylko chciałbym się dowiedzieć jak multi ma się w jednym i drugim i którego lepiej wybrać :)

- Guild Wars 2 - WarZ - Rust - TSO - I jeszcze jedną / dwie gry z tych :)

Proszę o pomoc ponieważ sam za bardzo nie mogę się zdecydować a zależy mi na trafnym wyborze może ktoś grał/gra w te gry i mógł by mi powiedzieć co nie co :) Chodzi tutaj o populacje na serwerach etc. :)

Parametry:

• Processor : AMD Phenom™ II X4 965 Processor 4 x 3,4 GHz
  • Video Card : AMD Radeon HD 6700 Series 1GB (MSI Radeon HD 6790, 1GB DDR5 (256 Bit)
  • Memory : 8,2 GB
  • Win7 64 bit

Co do fps to się nie wypowiem bo nastawiasz się na Call of Duty, gry w które nie gram.

Ale co do reszty to RUST i WarZ tonie w morzu piractwa :). Wiec odpowiedz jest jasna :)

W BO2 grałem ostatni raz jakiś miesiąc temu. Populacja była całkiem spora, ale tylko na trybie TDM. Do tego jeżeli chcesz grać na serwerach z dobrym pingiem (np. do 70 ms) to znajdziesz góra kilka serwerów i to tylko w dwóch trybach - TDM i Likwidacja Potwierdzona. W resztę trybów po prostu ludzie już nie grają. Jeżeli rozpoczniesz przygodę jako nowy gracz (od zera) to przygotuj sobie nowy zestaw klawiatura + mysz + monitor bo w BO2 grają już tylko doświadczeni gracze z wieloma prestiżami na koncie. Oznacza to tylko tyle, że klawiatura w najlepszym przypadku roztrzaska się na pobliskiej ścianie, mysz wyląduje na podłodze, a monitor utonie w śniegu. BO2 naprawdę potrafi ostro wku... No wiadomo co.
Gra się po prostu ciężko dopóki nie ogarniesz mapek i nie odblokujesz kilku fajny zabawek + dodatków do nich. Lepiej zaopatrz się w Advanced Warfare - tam przynajmniej masz szanse natrafić na jakieś niskolevelowe lobby. W BO2 już nie.

W BF'a 4 grałem ledwie tydzień i w ogóle mnie nie wkręcił więc się nie wypowiem.

GW 2 - zabawa dla wybranych, jeżeli kręci Cię end game od 1 poziomu to bierz śmiało. Świetne PvP (bo wymagające umiejętności, a nie magicznych itemków +999), ale nic poza tym. Przynajmniej dla mnie. Jest tu gdzieś na forum temat o GW 2 poszukaj go bo ludzie mają odmienne zdanie co do tej gry, ja się na niej za bardzo nie znam, a widziałem tam znacznie bardziej rozbudowane i uargumentowane wypowiedzi.

WarZ - nie wiem, nie grałem. Mój kolega zachwala pod niebiosa niemniej jednak mnie takie klimaty nie kręcą.

Rust - jw.

TSO - The Settlers Online? :D

Call of Duty: Black Ops 2 lub Ghost ewentualnie Battlefield 4 - Jedna z tych gier. Bardziej by zależało mi na którymś call of duty tylko chciałbym się dowiedzieć jak multi ma się w jednym i drugim i którego lepiej wybrać :)

- Guild Wars 2 - WarZ - Rust - TSO - I jeszcze jedną / dwie gry z tych :)

Proszę o pomoc ponieważ sam za bardzo nie mogę się zdecydować a zależy mi na trafnym wyborze może ktoś grał/gra w te gry i mógł by mi powiedzieć co nie co :) Chodzi tutaj o populacje na serwerach etc. :)

Parametry:

• Processor : AMD Phenom™ II X4 965 Processor 4 x 3,4 GHz
  • Video Card : AMD Radeon HD 6700 Series 1GB (MSI Radeon HD 6790, 1GB DDR5 (256 Bit)
  • Memory : 8,2 GB
  • Win7 64 bit