Witam otóż w tym roku mam zamiar kupić karte graficzną do gier mój budżet wynosi 700zł (posiadam gts 450 ddr3) zastanawiałem się nad kupnem gtx 480 jakieś propozycje?
Wybór karty graficznej
Zakładając, że masz jakiś dobry procesor.
Posiadam intel i5 2320 3,2ghz
Powinno dać radę.
GTX 480 to dobry wybór, mój brat ma ją w swoim blaszaku(1,5 roku komp więc nie taki stary) i nie ma problemu z grami. Jedynie FPSy spadają na wysokich i ultra przy takich tytułach jak Crysis 3, BF3 i podobne. Problem w tym że trochę trudno dostać teraz już te kartę. Jeszcze parę miesięcy temu chciałem ją kupić, jednak dozbierałem trochę i zainwestowałem w Gigabyte GTX660, kosztuje około 750zł ale śmiga wszystko jak marzenie. GTX 550 i 560 zarówno wersja TI to według mnie gorsza oferta od wcześniej wymienionych, można się pokusić w ramach oszczędności ale czy warto?
Do tej i5-tki myślę, że ta 660tka będzie w sam raz.
@Azargo, ja osobiście posiadam GTX 550 Ti, też mam I5 tyle że I5-3450 3,5 Ghz i w BF3 na ultra spokojnie gram. Jest to tańsza propozycja, ale mi osobiście wystarcza.
Witam otóż w tym roku mam zamiar kupić karte graficzną do gier mój budżet wynosi 700zł (posiadam gts 450 ddr3) zastanawiałem się nad kupnem gtx 480 jakieś propozycje?