Wybór klasy do PvE

Witam,

w GW2 grałem sporo, zakupiłem dodatek miesiąc po pojawieniu się i pograłem może z miesiąc. Nie poznałem do końca tego jak gra się zmieniła i zastanawiam się kim obecnie grać. Główny nacisk kładę na PvE. Zastanawiam się nad:

Thief, Ranger, Mesmer. Czy wiele zmieniło się od czasu pojawienia się dodatku jeśli chodzi o mechanikę gry i przydatność wspomnianych klas? Wiem, że thiefem grają teraz ze staffem co w ogóle mi nie odpowiada...Mesmer był genialny w PvE ale sporo w nim pozmieniali, znerfili kilka skilli itp. Ranger...hmm...nie wiem już co z tą klasą. Chciałbym grać typowo ofensywną postacią ze statami berserk i nie wiem czy od rangera nie wymaga się teraz condi i leczenia?

Za wszelkie wskazówki dzięki.

Thief - dps
Mesmer - tank i support, dps ma kiepski
Ranger - healer albo condi dps z dobrym supportem
Jak chcesz grac berserkiem i byc full w ofensywe to thief

Thiefem także można grać d/d, dps porównywalny do buildu ze staffem. Mesmer teraz to bardziej tank i support w jednym, jego rola nie jest zadawanie dps, jednakze mozna grac nim pod condi i jest calkiem ok, ale ten build nie jest w mecie. Rangerem, a w zasadzie druidem mozna grac na najwiecej sposobow. Mozna ubrac sie w magi/zealota i healowac ludzi na staffie, dpsowac ze sworda/axa i long bowa czy grac condi ze short bowem i axe/torch. Chrono tank i druid to must have na raidach, a druidzi sa bardzo mile widziani na fractalach.

Ranger jako druid spisuje się świetnie wszędzie jeżeli chodzi o pve.. Na t4 fractale oraz raidy jest idealny. :>

Wojownikiem gra się miodnie. Łączy w sobie zarówno DPS jak i tanka. :)

kogo polecacie na pvp ?

Warrior to ani dps ani tank na pve. To maszynka do mightow i do bannerów. Dps ma ok, ale i tak słaby porównując do Elka czy thiefa.

Na pvp działa jako tako wszystko. Tylko trzeba znać mocne jak i słabe strony. Póki co nie ma co wybierać, bo widmo balans patchu jest. Póki co must have to revenant w każdym teamie na pvp, choć do easy to play nie należy.

Jak dla mnie nie ma w tej grze klasy "hard to play". Gra jest prosta. Kwestia preferencji czym chce się grać. Trzeba tylko ogarniać te wszystkie patche i zmiany, które nie zawsze wychodzą na dobre. PvP to i tak teamplay bo solo sobie można...kille nabijać. Jak team ogarnia i robi to co trzeba to można pograć. Jak się trafią solo for life to nic nie poradzisz.

P.S

Ja ostatecznie wybrałem thiefa i nie żałuję. Dmg ogromny i PvE content robi się szybko i przyjemnie. W PvP mobility pozwala się dobrze pobawić. Jest git.

Witam,

w GW2 grałem sporo, zakupiłem dodatek miesiąc po pojawieniu się i pograłem może z miesiąc. Nie poznałem do końca tego jak gra się zmieniła i zastanawiam się kim obecnie grać. Główny nacisk kładę na PvE. Zastanawiam się nad:

Thief, Ranger, Mesmer. Czy wiele zmieniło się od czasu pojawienia się dodatku jeśli chodzi o mechanikę gry i przydatność wspomnianych klas? Wiem, że thiefem grają teraz ze staffem co w ogóle mi nie odpowiada...Mesmer był genialny w PvE ale sporo w nim pozmieniali, znerfili kilka skilli itp. Ranger...hmm...nie wiem już co z tą klasą. Chciałbym grać typowo ofensywną postacią ze statami berserk i nie wiem czy od rangera nie wymaga się teraz condi i leczenia?

Za wszelkie wskazówki dzięki.