Siemka. Czy moze mi ktos powiedziec ktora postac jest najlepsza do PvP, ale zarowno do PvE? I zeby na battleground bylo latwo sie dostac? Jezeli ktos pisze jakas klase to niech napisze dlaczego. Z gory dzieki i pozdrawiam
Wybor klasy
Każdy powie Ci jedno - graj tym, co Ci się podoba. Skille rasowe mają tak długi cooldown, że praktycznie się ich nie używa. Jedyne znaczenie mogą mieć pasywne skille rasowe ( np. jakiś jeden procent więcej do cryticala przy ataku od tyłu u rasy Castinic), ale i one nie mają znaczenia. Battleground zupełnie nie zależy od klasy, mało tego, nie możesz tam w ogóle używać "aktywowanych" skilli rasowych.
Podsumowując - graj tym co Ci się najbardziej podoba, reszta naprawdę nie ma znaczenia.
Jeżeli kolega pyta o klasę do PvP, więc jest mu obojętne, a więc nie ma swojej ulubionej widocznie i podoba mu się każda, to z tego powodu polecam Łuk. To imo najlepsza kalsa pod PvP (nie wiem co do mass, ale podejrzewam, że podobnie o ile team nie w składzie samych range). Odskokoki masz conajmniej dwa, jeden chyba nawet ze strzałem jak dobrze pamiętam. Sam nim grałem to wygarniałem nawet o wiele lepszych od siebie meele PKerów, którzy sądzili, że są sprytni i ubiją nooba z niższym lvl (oczywiście o ile nie dałem się zaskoczyć, bo wiadomo, jak cię dorwie to wywali takie combo, że już się nie podnosisz). Naskakałem się i nabiegałem przy tym dość sporo, ale to jedyna taktyka dla łuka.
I poza tym łucznik jest ogólnie uznawany za bardzo łatwą klasę do prowadzenia i właśnie bardzo dobrą do PvP, dlatego poleca się go nowym.
Najlepszy będzie Slayer. A jeżeli chcesz mieć krótkie queue na instancje pve to Lancer.
Ajajaj, przepraszam, moja wina, źle przeczytałam. Sorki, 2 razy czytałam temat a i tak zamiast "klasa" przeczytałam "rasa".
Gram slayerem i priestem, okazjonalnie mysticiem i raczej nie ma różnicy w oczekiwaniu na złożenie raidu ( gram na Arcadii). Priest się zawsze przyda a czasem jest ich aż za mało na stronholdzie. Za to na normalnym bg na 60lvl czasami składa Ci raid z 4 priestami, 2 mysticami i już wiadomo, że się przegrało :/ Healerami nie nabijesz sobie killi, za to możesz mieć naprawdę przyzwoitą ilość asyst. Może to moje subiektywne odczucia, ale ilość kredytów jakie zdobywam po walce slayerem ( kille) i priestem ( duuuużo asyst) nie różni się znacznie.
Archer - walczy na dystans, więc może Cię zdjąć zanim do niego dobiegniesz. Łatwo go jednak przewrócić, ogłuszyć i dobić (np. slayerem). Ja w pierwszej kolejności zawsze eliminuję ich jako łatwy cel.
Slayer - spoko dmg, bardzo szybki i ma sporo skilli na stunowanie/ przewracanie przeciwnika. Ładne combo mu wychodzi jak pamiętasz jak nim grać. Dość łatwo go jednak przewrócić, ma lekki pancerz no i największa wada - szybkość ładowania się skilla ( nie colldown). Zanim twoja postać weźmie obrót i uderzy, Twój przeciwnik może być już daleko w innym miejscu. Dodatkowo słyszałam, że nowi w grze mają problemy z ocenieniem odległości grając slayerem - tzn. rzucasz skill a stałeś za daleko i nawet nie drasnąłeś przeciwnika.
Sorcerer - patrz archer, tyle że zupełnie papierowy. Poza tym kolega z gildii skarżył się, że pomimo sporej ilości skilli na ogłuszanie przeciwnika nic mu nie wchodziło.
Warrior - pomimo pierwszego wrażenia (stworzony do pvp) wcale nie ma dmg na poziomie slayera/archera/sorca. W końcu to też postać tankująca, więc jest porównywalny z lancerem.
Lancer - absolutny nr 1 jeśli chodzi o bycie potrzebnym czy to na pve czy pvp. Ludzie kochają powolnych tanków z ich wielkimi tarczami. Na instancję będziesz czekał kilka sekund niż kilkadziesiąt minut.
To Lancer bedzie chyba najlepsza klasa
nie rozumie ludzi takich jak ty pytajacych jaka klasa najlepsza do pvp oraz pve.... gry mmo maja klasy zrownowazone nie ma Klasy co zamiata wszystkie.
Ogarnij sie i wybiez sobie postac jaka bys mial ochote grac a nie z podpowiedzi innych wybiez ta jedyna i graj nia az sie nauczysz grac.
@up ale klasy mają specjalizacje
np. jedna ma skill double hit a druga aoe hit, więc klasa 1 to pvp a druga to pve
@up ale klasy mają specjalizacjenp. jedna ma skill double hit a druga aoe hit, więc klasa 1 to pvp a druga to pve
Tera jest inna.
Dla przykładu mój sorc jest: CC, dot dmg, dps, burstem
Nie ma awansu klasy także wszystkie klasy są uniwersalne i od Ciebie zależy jak grasz.
A na jakim serwerze wy gracie? Bo chce zaczac z kims
wbijaj na arcadie, ja tam zaczynam od jutra od ~4 rano
Również zapraszam na Arcadię, zawsze chętnie pomogę, odpowiem na pytanie Jakby co mogę zagrać od 0, jeśli chciałbyś zagrać na dłużej.
Jeśli ktokolwiek byłby zainteresowany wspólną grą (mogę nawet zmienić serwer, jeśli ekipa się po tygodniu nie rozleci) to proszę o PW. Zaznaczam tylko, że mogę z kimś GRAĆ a nie odwalać za kogoś questy.
No ja chętnie zagram, mam zamiar osiągnąć lvl cap przynajmniej, kilka lat grania w mmo i tylko w wowie max lvl wbiłem 1x a postaci miałem z 20 lol...
A mozecie podac nicki na PW? Z gory dzieki
Moje ważniejsze postaci mają 60, 47 i 23 lvl, więc trochę grę ogarniam, przynajmniej jeśli chodzi o lvl cap. Co do endgame'u ograniam nexusy, itemy za kredyty, trochę to stare bg (nie znam czasu pojawiania się bamów), masterworki i tylko kilka początkowych instancji. Bo dungeonów po wbiciu 60 prawie nie robiłam. Jednak początkującym mogę pomóc.
Zolpidem. Najgorsze to poczucie marnowania czasu, wszystko by było zrozumiałe ale jak nie gram to robie jeszcze mniej konstruktywne rzeczy i nie czuje ze marnuje czas .. mniejsza o to, zaczynam jak pisałem o 4 rano najpóźniej jak nie bedzie maintenance czy coś :-)
Maintenance jest zazwyczaj we wtorek albo środę, więc raczej Ci nie grozi
Robimy jakas gildie czy nie?
to gracie coś tam już? ja 8lvl ehheh
w jakiej gildii siedzicie na arcadii?