Wybór klasy

Witam, powoli zaczynam zagłębiać się w świat GW2, jednak po ograniu trochę gry chciałbym zdecydować się już na konkretną postać i maxować ją w 100%, i tutaj chciałbym prosić o pomoc w wyborze klasy która mam zamiar grać już do samego końca( narazie bez revenanta gdyż dodatku nie posiadam, jednak być może kupię go gdy gra na tyle mi się spodoba)

Na początek jakie klasy odrzucam, gdyż to nie mój styl:

-Ranger

-Warrior

-Elementalist

-Guardian

- (Miałem wrzucić tu jeszcze Enginnera ale nad nim jeszcze można się zastanowić)

Więc od wyboru zostaje: Mesmer, Necro, Thief (i częściowo Enginner, ale podchodzę do niego z dystansem)

Zależy mi głównie na:

-Bardzo Dobrym PVE z jakąś mała domieszką PVP

-Ciekawym systemem walki ( wygląd skilli,działanie,)

-Dobra synergia w PT

Preferuję postacie którą główną rolą w drużynie jest -Control lub DMG

I na koniec dodam że lubię postacie w klimatach Magia/Miecz czyli pół na pół. Myślę że sprecyzowałem swoje wymogi jak najlepiej, i liczę że gracze GW2 pomogą wybrać mi postać która będę przemierzał świat Guild Wars 2.

Mesmer najbardziej pasuje pod twoje wymagania :)

Mesmer powinien się tobie spodobać.

Też postawiłbym na mesmera. Chętnie brany do party, niespotykane w innych grach mechaniki, ciekawe animacje i jak to nazwałeś "magia i miecz". :)

Dokładnie tak jak myślałem. Dziękuję za odpowiedzi, zastanowię sie jeszcze nad Necro a ostateczną decyzję podejmę sam. Jeszcze raz dzięki.

Ja gram nekromantą już od 2 lat, teraz gdy kupiłem dodatek mam speca reaper który by Ci pasował, dobry na pvp, pve i wysoluje dungeona bez problemu.

Reaper kontroluje walke bo ma slowy, przyciąganie, feary i zamrażanie i jest teraz brany na dungi jak ciepłe bułeczki po promocji.

Polecam Ci go bo nie jest też prosty.

A mesmer/chronomancer przerywa skille, spowalnia, przyśpiesza i zmniejsza cd skilli. Dlatego w pt jest bardzo pożądany.
Jeśli chodzi o wygląd, to zdecydowanie Reaper.
Niestety, potrzebujesz do tego dodatku. Necro nie wnosi do party praktycznie nic. Mesmer bez dodatku przerywa, stunuje, rzuca iluzje, które albo rozbija, albo utrzymuje.

@up grasz w ogóle? reaper nekro teraz jest brany do pt jako piorytet, pójdź na dunga jakiegoś i zobacz.

Czy ty w ogóle przeczytałeś mój post? Albo lepiej, czy w ogóle przeczytałeś post OP?

Napisałeś że nekro jest bezużyteczny a tak nie jest - o to chodzi. Przecież ma staffa którym glyfy rzuca i może założyć axe/focus by dawać debuffy. Jest przydatny do szybkiego zabijania bossów bo jak wiadomo nekro ma duży dps.

No nie, bo wcześniej wyjechałeś z necro repear. Repear jest dostępny dopiero w dodatku, więc raczej mało co to G3Ryona obchodzi. Nekro był, jest i będzie bezużyteczny na dungeonach. Nie chodzi tylko o obrażenia, ale też o to, co może zaoferować drużynie, a nekro może zaoferować najmniej. Jeśli ludzie będą mieli do wyboru ele i nekro, to zawsze wybiorą ele. I już taki inżynier robi za lepszego DPS-a niż necro.

Staff nie ma żadnych glyphów i nikt go na dungach nie używa. Używa się dagger/x. I gra się przede wszystkim shroudem, a nie przypadłościami.

@EDIT:

Muszę coś jeszcze wyjaśnić. PanLowca niepotrzebnie wspomniał o przydatności na dungeonach. Pisząc tego posta mam na myśli obecną metę. Z tego co pamiętam, necro w mecie nie był nigdy. I nie chodzi tu o DPS. Necro ma za mało do zaoferowania drużynie i to klasa bardzo "samolubna". Jeśli biegasz z gildią, to naprawdę nie ma znaczenia czym biegasz, bo dungi nie są trudne. Mowa jest o speed clearach.

Zaczynam się już kompletnie gubić, wiele różnych wypowiedzi. Jednak zapytam jeszcze tak, czy w pózniejszej fazie gry Mesmer ma do zaoferowania jakieś skille AOE, dzięki którym będę mógł poradzić sobie z większa ilością wrogów?

Chodzi mi o postać która będzie sprawiała fun, nie musi być super duper OP, ale by nie odstawała w PVE gdyż na tym najbardziej mi zalezy.

To czemu najzwyczajniej nie zrobisz danej postaci na jakies 15/20 min,wejdziesz z nią do mistów,gdzie masz wszystkie skille odblokowane i nie stwierdzisz co Ci się bardziej podoba ?

Mówisz,że głównie celujesz w PVE z domieszką PVP

Mesmer jest świetną postacią w obu trybach,necro lekko odstaje w pve (albo odstawał,dawno nie grałem więc niemam pojęcia co się mogło zmienić,dlatego,że posiada śmieszny team support,w tym aspekcie Mesmer > Necro)

Jesteś jeszcze niezdecydowany do engiego,którym tak się składa zagrywałem się:

- MIGHT,MIGHT!! - jedna z klas która potrafi niesamowicie nastawcować tego bona dla całego party - świetny team support,AOE heal,stealth,no problem

- genialny DPS + nabijanie vulnerability

- przeważnie jego buildy opierają się na weapon kite'ach więc może ta klasa Ci się szybko nie znudzi

osobiście do engiego miałem 3 podejścia,ale w końcu udało mi się przekonać do tej klasy,a ilość zestawów broni sprawia,że masz narzędzia do dosłownie wszystkiego,taki ,,jack of all trades,,

Mówisz postać pod CC ? Bomb kit - Immo + cripple + blind,granade ? - chill,blind,Ft ? knockback + blind,a Rifle posiada jeszcze immobilize + knockback - to wszystko zawarte w typowym buildzie engiego pod power :)

EDIT: bym zapomniał - elite kit'y

Mortar kit - blind + chill

Supply drop - Stun na 1s (coś w tej okolicy,niepamiętam :P )

Elixir X - zależy od formy,która jest losowana,ale tak czy siak masz niesamowicie dużo CC z tego skilla + moa transform

Większość twierdzi że Mesmer przypasuje mi najlepiej. Więc na tym zakończmy tą debatę. Wnoszę o zamknięcie tematu.

Co miało zostać powiedziane już zostało.Dziękuję wszystkim za komentarze.

Witam, powoli zaczynam zagłębiać się w świat GW2, jednak po ograniu trochę gry chciałbym zdecydować się już na konkretną postać i maxować ją w 100%, i tutaj chciałbym prosić o pomoc w wyborze klasy która mam zamiar grać już do samego końca( narazie bez revenanta gdyż dodatku nie posiadam, jednak być może kupię go gdy gra na tyle mi się spodoba)

Na początek jakie klasy odrzucam, gdyż to nie mój styl:

-Ranger

-Warrior

-Elementalist

-Guardian

- (Miałem wrzucić tu jeszcze Enginnera ale nad nim jeszcze można się zastanowić)

Więc od wyboru zostaje: Mesmer, Necro, Thief (i częściowo Enginner, ale podchodzę do niego z dystansem)

Zależy mi głównie na:

-Bardzo Dobrym PVE z jakąś mała domieszką PVP

-Ciekawym systemem walki ( wygląd skilli,działanie,)

-Dobra synergia w PT

Preferuję postacie którą główną rolą w drużynie jest -Control lub DMG

I na koniec dodam że lubię postacie w klimatach Magia/Miecz czyli pół na pół. Myślę że sprecyzowałem swoje wymogi jak najlepiej, i liczę że gracze GW2 pomogą wybrać mi postać która będę przemierzał świat Guild Wars 2.