Dzień dobry,
Prezentacja Pascali dała nowe światło i nadzieję, że w końcu będzie można bezkarnie wykorzystać stwierdzenie 'laptop do gier', w przeciwieństwie do - przykładowo - porównania gtx 980 i 980m.
Tryb życia - bardzo dużo czasu spędzanego na uczelni oraz praca zmusza mnie do mobilności w jak najbardziej możliwym stopniu, ale mimo wszystko wolałbym z gier całkowicie nie zrezygnować. Laptop o takich parametrach załatwia mi również kwestie związane z pracą, studiami oraz zainteresowaniami, bo aż tak zaawansowanych symulacji, żebym potrzebował czegoś więcej jeszcze długo nie będę robił. Dlatego też jestem przekonany, że teraz jest najbardziej odpowiedni czas na zakup laptopa mogącego spełnić pewne wymagania.
Moje dotychczasowe wybory, do których powoli się skłaniam to: Asus GL502 z gtx 1070, Acer Predator 15 oraz propozycja co do której jak na razie najbardziej przekonany - nowy Alienware 15 również z gtx 1070. Mam kilka pytań co do tematu:
1. Czy ktoś może wypowiedzieć się na temat chłodzenia w asusie? Nie grzeje się za bardzo?
2. Jakieś inne propozycje jeżeli chodzi o laptopy 15-calowe?
3. Czy gtx 1070 podoła UHD w najbardziej wymagających grach mmo, czy jednak lepiej pozostać przy FHD?
4. Czy 1070 w ogóle podoła najcięższym tytułom, czy jednak wypadałoby zainwestować w 1080?
Z góry serdecznie dziękuję za opinie oraz propozycje.