Wybór MMO - grind

Tak jak w temacie poszukuje, albo inaczej pomożecie wybrać mi mmo typu grind ?. Nie chce Quest mmo wolę coś opartego na grin'dzie. A więc tak do wyboru mam : L2, Aion, Warfame, Poe, Age of Wulin. To chyba wszystko co jest teraz na topie. Chcę gry która wymaga czasu (tutaj na pewno L2) - oczywiście serwer NA. Czy te gry co wymieniłem nadal żyją ?, i mają się dobrze ?

Nie ważne ile klient waży bo i tak pobiorę w weekend. A może jest jeszcze inne mmo oparte na grin'd ?.

p.s: sry, że tutaj nie wiedziałem gdzie temat umieścić bo temat podchodzi pod szukam mmo a już jeden mam otwarty. Jednak poszukuje gry typu grind.

l2-Officjalne servery nigdy nie zyly :) i nie bylo sensu tam grac bo byla i jest masa botow/haxow ale jest to klasyk mmorpg:) obecnie nie ma sensu grac nie ma bo zepsuli gre :)

Aion-? Gra na lata , jednak grindu jako takiego tu nie uswiadczysz zbytnio:) - liczy sie end game :)

warframe - to nie mmorpg

POE- TAK to jest 100% grinder:) Jednak moze sie znudzic po czasie

Age of Wulin to nie tak do końca grind, praktycznie cała gra opiera się na pvp i rzemiośle (łowienie rybek, kucharzenie, tworzenie ubrań, mikstur etc). I jeśli nie zamierzasz wykupywać vipa to czasu potrzebujesz w cholerę na leveling i zdobycie lepszych itemów. IMO jeśli masz z kim grać, to warto zacząć przygodę dla pvp.

Pvp to jedynie Aion bo ma najlepsze obecnie posrod mmorpg :) a co do gry do polecam Aion bo najlepiej sie prezentuje z posrod tych co wymieniles ;)

Jeżeli lubisz grind ( Taki prawdziwy hardcore grind) To polecam Flyff'a - serwer tanuki. Po ostatnim temacie na forum sprawdziłem gre i potwierdzam - Gra ożyła na nowo. Polecam

Nie odpada na 100% wydawca ziemniaczki nie lubię ich.

Tak jak w temacie poszukuje, albo inaczej pomożecie wybrać mi mmo typu grind ?. Nie chce Quest mmo wolę coś opartego na grin'dzie. A więc tak do wyboru mam : L2, Aion, Warfame, Poe, Age of Wulin. To chyba wszystko co jest teraz na topie. Chcę gry która wymaga czasu (tutaj na pewno L2) - oczywiście serwer NA. Czy te gry co wymieniłem nadal żyją ?, i mają się dobrze ?

Nie ważne ile klient waży bo i tak pobiorę w weekend. A może jest jeszcze inne mmo oparte na grin'd ?.

p.s: sry, że tutaj nie wiedziałem gdzie temat umieścić bo temat podchodzi pod szukam mmo a już jeden mam otwarty. Jednak poszukuje gry typu grind.