Wybór myszki proszę o pomoc!

Witam. Temat jest poważny, zmarła moja pierwsza poważna myszka do gier pokłon Razer Deathadder 1800dpi R.I.P 02.09.2009-13.03.2011 ;'(

Teraz koniec wygłupów. Jak napisałem w temacie szukam myszki godnej zastępcy, niezastąpionego DA. Może nie była najlepsza nie grałem na innych myszkach dla graczy, więc nie wiem czy inne myszki zaskoczą mnie w pozytywny sposób i podołają. Szukam godnego zastępcy tej myszy z którą przebyłem tysiące godzin w cs 1.6, source, cod4, WOW. Bywały złe i dobre chwile. Szukam myszki która dobrze będzie chodziła na podkładce Razer Goliathus. Gram w cs 1.6(pod tą grę chce najbardziej kupić myszkę) na rozdzielczości 800x600 i czułości 2.3, ustawienia w Razerze to 500hz i 450DPI. Chcę aby w mojej nowej myszce była opcja zmiany na małe DPI 400-800. Myślałem nad Steelseries Kinzu, Logitech mx518, X7, dobrze jeśli byłaby tania myszka i dobra oczywiście z firmy Qpad. Do dyspozycji mam max.150zł więc nie za dużo. Chcę dojrzałych wypowiedzi które przekonają mnie do ważnego wyboru. Proszę mnie przekonać jakimiś informacjami na temat danej myszy, nie chcę żeby wyglądało to tak: SS kinzu.(koniec). Bardzo bym chciał się nie zawieść na nowej myszce. Chciałbym aby się lepiej grało w cs 1.6 na małej rozdzielczości i czułości, a także na gry z większymi rozdzielczościami cod mw2 itp...

Proszę drodzy internauci o pomoc :)) Pozdrawiam Kristal.

UP

Chcę abyście napisali o przetestowanej myszce jeśli moglibyście.

CUDO

To jest to, myszka marzenia, co prawda kosztuje 200 zeta, ale mogę ci zagwarantować, że będą to dobrze wydane pieniądze.

Osobiście polecam R.A.T'y firmy Cyborg.

Do 150 możesz kupić RAT'a 3, ale polecam Ci dopłacić jeszcze parę i kupić piątkę.

W pełni profesjonalna myszka. Oszałamiający wygląd i można ustawić ją jak się tylko żywnie podoba.

Dodatkowo piątka ma świetny przycisk "sniper mode" który na czas trzymania zmniejsza czułość myszki. Do FPS'ów po prostu cudo.

Ja mam A4Techa X7 i jestem bardzo zadowolony. Myszka jest tania, wygodna i całkiem ładna. Wystarczająca ilość dpi i klawiszy do zaprogramowania. Naprawdę POLECAM!

Rozumiem. Chciałbym kupić do podkladki Razer goliathus.

Razer Abyssus - ok. 130zł. Mój kolega ją ma i sam się zastanawiam, czy jej sobie nie sprawić :)

Ja kiedyś uzywałem myszki A4Techa X7 Oscar czy jakoś tak grało się na niej świetnie posiada przycisk 3xfire czy zmiania dpi w locie osobny przycisk obok rolki,2 dodatkowe przyciski z boku i cena nie powinna przekraczać 100zł.

Aktualnie używam myszke Razer Naga 17 przycisków służy mi dzięki temu do grania w mmo gdzie jest niezastąpiona w fps'ach spisuje się też idealnie,5600dpi robi swoje:) no ale to już wyższa półka cenowa i byś musiał dozbierać:).

Co do podkładki Razer Goliathus do fps'ow jest idealna sam ja używam i jak narazie to najlepsza podkładka jaką miałem.

Patrze jeszcze na Logitech g500 coś ktoś wie o niej?

Własnie używam podkladki Razer Goliathus nie napisałem.

microsoft sidewinder x5/ microsoft sidewinder x8/ ligitech g9

http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=107&Itemid=65 - ligitech g9 (cena:ok.300zł)

http://twojepc.pl/artykuly.php?id=test_myszka_microsoft_sidewinder_x5_dla_graczy - microsoft sidewinder x5 (cena:ok.180zł)

http://www.microsoft.com/hardware/gaming/productdetails.aspx?pid=103 - microsoft sidewinder x8 (cena:ok.300zł)

Mi najbardziej podobaja sie Razery. Sa sexy, maja swietne ksztalty, dobrze siedza w dloni i sa precyzyjne. Masz 150 zl, wiec chyba Razer Copperhead bedzie Ok, ale jest taki minus...Rozwalaja sie w nim klawisze. Mi w jednym modelu trzymaly rok i w drugim tyle samo. Moze ja mialem pecha, bo gdyby wszystkie sie psuly, to pewnie dawno takie cos zostaloby wycofane, nie wiem. Ale i tak polecam, mozliwosc zmieniania czulosci w locie, z wysokich dpi na niskie

Razera Deathaddera naprawiałem 4 razy własnoręcznie nie chcę żeby się to powtórzyło...

Dodam że chcę aby były 2 przyciski z boku. Napaliłem się na g500 i mx518 chociaż nie lubie takich wielkich

nie jestem znawcą w sprzęcie, więc nie podam ci nic konkretnego, za to jestem w stanie dać ci małą radę czego nie oglądać - wszelkich myszek i zestawów które mają coś do baterii, nie ważne czy to w podstawce czy w myszce, jak ładna i świecąca by nie była.

Pewnie ta wiadomość nie jest ci specjalnie potrzebna, ale wyobraź sobie śmierć myszy w środku gry w LoL'a czy CS'a ^ ^

Polecam myszkę Razer Deathadder Respawn ,powinna się znaleźć w cenie 150-200zł.

Uwierz mi takie rzeczy to wiem. Szukam myszek optycznych nie laserowych :P

Uwierz mi takie rzeczy to wiem. Szukam myszek optycznych nie laserowych

A tak szczerze ,co to za różnica czy będziesz mieć laser czy też diodę?:P

"Mysza laserowa jedynie na co się nadaje to grę w pasjansa". Optyczna jest precyzyjniejsza, tańsza i lepsza.

http://allegro.pl/super-myszka-roccat-pyra-bezprzewodowa-nano-wys24h-i1490907505.html Ta myszka jest SUPER !

Bezprzewodowa dziękuje. Proszę uzasadnić odpowiedź!. Niech moderator weźmie się za temat :)

Nie chcę się kłócić ,laser jest precyzyjniejszy o diody.

Mysza

Poczytaj.

P.S.Zresztą jak chcesz mogę porównać z myszką brata ,jeżeli się nie mylę ma też 3,5k dpi optyka ,aczkolwiek do końca to ja nie wiem co tam na biurku kisi.

Jako 6-letni gracz CS, polecam Ci produkty Steelseries: Kinzu i Xai. Możesz się też zdecydować na Intelli Mouse 3.0.