Wybór nowego telefonu

Witam serdecznie!

Tak jak w temacie poszukuję nowego telefonu. Cena w przedziale 750 - 1000 zł.

Przede wszystkim żeby odtwarzał Adobe Flash Player. Np. Filmy z serwisów takich jak Sibnet, JW Player. Itp, itd, bezpośrednio z przeglądarki internetowej wybranego przez was telefonu. Chcę telefon z ADF, ponieważ głównie korzystam z internetu, słuchania muzyki itd.

Pozdrawiam.

Przepraszam a może mieć funkcje dzwonienia i pisania SMS'ów?

Pozdrawiam.

Zależy mi głównie na flashu i muzyce. To chyba posiada każdy telefon... ( SMSy i funkcję dzwonienia )

Flash nie ejst już wspierany na żadnej platformie mobilnej

po 2 lepiej samemu coś przygotuj i zapytaj ludzi o opinie na temat telefonów które ciebie interesuja...

Ja ci powiem, że na moim Samsungu GT-S5300 spokojnie odtwarzam wszystko flashowe. Stary telefon jeszcze z ARMv6, ale po zainstalowaniu apki flasha, którą ściągnąłem z bliżej nieokreślonej strony (nie pamiętam której >./emoticons/nowe_tongue.png" alt=":P" srcset="/emoticons/tongue@2x.png 2x" width="20" height="20">. Sęk w tym że trzeba było ustawić Identyfikację telefonu na PC. Więc każdy telefon z andkiem ci może odtworzyć flasha :). Dodatkowo niektóre playery działają troche inaczej i wymagają włączenia jakiegoś odtwarzacza wideo, ale do tego w pełni wystarcza MX Player.

Na razie szukam informacji o danych telefonach szukam w internecie itd. Wybieram grupkę " lepszych " poczytam o nich i jak któryś mi się spodoba to go wezmę... Proste.

Ja na moim LG L7 oglądam filmy na zalukaj itd :P i to w super jakości a telefon kupisz do 1000 zł z palcem w tyłku. Teraz flash player zerwał wspolprace z androidem ale sa pirackie wersje tego programu do pobrania na telefon i dzialaja dobrze.

A może LG Swift l9.

Polecam mgsm.pl choć pewnie znasz tę stronę. Tam jest większość, jeśli nie wszystkie, modeli telefonów. Są ich parametry, co zawierają, odtwarzają itp. Do tego są opinie ludzi którzy posiadają dany telefon. Łatwo coś odnaleźć.

Jest jeden system, który obsługuje flasha - Blackberry 10. Jednak do 1000zł ciężko będzie wyrwać jakiś tel, choć mógłbyś spróbować dorwać Z10.

Nowe androidy odpadają, chyba że nie przeszkadza Ci coś takiego, że na przeglądarce klikasz na filmik, wyskakuje Ci okienko i wybierasz zainstalowanego playera (np. vlc player) i odtwarza Ci w fullscreen.

Sam posiadam HTC 8S z windowsem, w WP markecie jest dość sporo gier, ale minusy WP nie możesz kupować w markecie za pieniadze z karty sim, tylko musisz miec na koncie microsoft jak pamietam, z paypala najlepiej przelewac ew z karty.

Minus tego, a raczej WP, to Office w telefonie, po co mi to? Tylko miejsce zajmuje, a 4gb posiada 8S, z czego tylko 1,4gb na aplikacje wolne. Jeszcze trzeci minus, nie wiem czy już naprawiony.

Nie można instalować aplikacji na karte SSD (gry, aplikacje) muzykę można. Przeglądarka jest dość dobra, przynajmniej ja nie narzekam, 4 cale ekran, Gorilla Glass, Bateria dość dobra, Lampa błyskowa. 2 rdzeniówka procek 1ghzQualcomm MSM8227, 512mb ram, Beats Audio do muzyki, filmów itd.

A może tak tablet z 3G 7 calowy? Bo wiadomo, to taka jakby większa wersja smarfona, ale trochę mocniejsze, a jak z 3G to w sumie smartfon 7 calowy :D Bo masz identyczne wymagania co ja miałem względem wybierając coś do 1000zł i wybrałem table samsung galaxy tab 7.0 3G o wiele bardziej jestem zadowolony niż myślałem, 7 cali robi swoje z całkiem mocnymi bebechami wszystko śmiga az miło od internetu po filmy w nawet 1080p dla mnie był to strzał w dziesiątkę.. Koszt w granicach 900zł ja wyłapałem za 800zł. Nie wiem czy kiedykolwiek coś nowego mi się opłaci, bo w gry na tym nigdy grać nie będę, a cała resztę wykonuje świetnie :)

http://www.mgsm.pl/pl/katalog/alcatel/onetouchidol/Alcatel-One-Touch-Idol.html mam go od 3 dni i jak dla mnie jest wart swojej ceny, a filmiki normalnie odpala wczoraj nowego DBZ movie oglądałem na nim przez przeglądarkę i śmigała aż miło na 4,7 calowym ekranie ; D

Nowe androidy odpadają, chyba że nie przeszkadza Ci coś takiego, że na przeglądarce klikasz na filmik, wyskakuje Ci okienko i wybierasz zainstalowanego playera (np. vlc player) i odtwarza Ci w fullscreen.

W czym takie coś ma przeszkadzać bo nie rozumiem.
Osobiście mam samsunga galaxy s3, fajny telefonik nie narzekam, działa jak powinien i póki co mnie nie zawiódł, mam go ponad rok. Polecam

Edit Przepraszam ale zmęczony jestem i nie do czytałem przedziału cenowego, nie wiem czy w takim przedziale znalazłbyś ten telefon.

Ja mam na każdym urządzeniu z androidem(tablet-4.3, telefon-4.0.4) działającego flashplayera... Wystarczy mieć Mozille i poszukać odpowiedniej instalki flashplayer'a.

Wszystkie tablety odpadają. Zależy mi głównie na telefonie komórkowym.

Witam serdecznie!

Tak jak w temacie poszukuję nowego telefonu. Cena w przedziale 750 - 1000 zł.

Przede wszystkim żeby odtwarzał Adobe Flash Player. Np. Filmy z serwisów takich jak Sibnet, JW Player. Itp, itd, bezpośrednio z przeglądarki internetowej wybranego przez was telefonu. Chcę telefon z ADF, ponieważ głównie korzystam z internetu, słuchania muzyki itd.

Pozdrawiam.