Z tego co wyczytałem to Berserk nadrabia to, że jest wolny siłą i zasięgiem miecza.
Wybór postaci - podpowiedz :)
a jak wyglada sytuacja z melee postaciami. nie gralem w gierke, troche poogladalem YT ale nic wielkiego nie znalazlem, takze 0 poradnikow w sieci.
lubie pograc melee z aoe. cos jak dragon nest magic warrior (dla kogos kto nie gral - warrior walacy z poldystansu i melee, duzo magicznych skilli, mieszanka wybuchowa, mixklasa). czy cos podobnego tutaj znajde? fajnie wyglada ten shadow ale troche nudny gameplay, nie widze duzo skilli. raczej tylko pve mnie interesuje. dzieki za pomoc, pozdrawiam.
z melee to chyba berserker ma największy zasięg i ogromne obrażenia... Przyjemnie mi się nim grało na cbt ale chyba gdzieś 30 lv tylko wbiłem, aoe ma, skille całkiem ładne, no i te 2H
aaa i po raz n-ty SHADOWa, reapera, bullet shotera,blade dancera i night stalkera na razie NIE BĘDZIE w wersji Webzena, także się nie napalać...
A ja chciałbym zapytać o jakąś prostą postać. Ostatnie MMO w jakie grałem to był Vindictus i tam wybrałem Lann'a, który okazał się trudny do grania i zauważalnie słabszy od reszty postaci (party z nazwą "Lannów nie chcemy" nie były rzadkością).
Dlatego teraz postanowiłem się dopytać jak to jest w C9. Osobiście spodobał mi się Ranger, aczkolwiek lepiej się czuję w melee i stąd moje pytanie:
- Blade masterem dobrze się gra? Głównie chodzi mi tu o expienie, czy nie dostaje od potworów i nie trzeba się przesadnie męczyć żeby coś ugrać w stosunku do innych postaci.
- Czy jeśli nie BM to czy Warrior jest postacią dla noobów?
- Magiem jeszcze nie grałem, czy elementalista daje radę i jest w miarę łatwy do ogarnięcia?
Co do trudności postaci to szukałbym raczej czegoś średniego, bo postacie zbyt liniowe mnie nudzą, zaś te wymagające refleksu odpadają z racji połączenia internetowego. Mam już doświadczenia, że choćbym nie wiem jak szybki był w grach offline to jednak przez neta trzeba nadłożyć poprawkę na opóźnienie, a to mi nigdy nie wychodziło.
Z góry dziękuję za pomoc!
a jak wyglada sytuacja z melee postaciami. nie gralem w gierke, troche poogladalem YT ale nic wielkiego nie znalazlem, takze 0 poradnikow w sieci.lubie pograc melee z aoe. cos jak dragon nest magic warrior (dla kogos kto nie gral - warrior walacy z poldystansu i melee, duzo magicznych skilli, mieszanka wybuchowa, mixklasa). czy cos podobnego tutaj znajde? fajnie wyglada ten shadow ale troche nudny gameplay, nie widze duzo skilli. raczej tylko pve mnie interesuje. dzieki za pomoc, pozdrawiam.
Obacz mój kanał, jest sporo filmików. Właśnie uploaduję filmik BM VS Scout, tak więc masz pojedynek melee vs ranged/midrange Ogólnie, to balans jest dość dobry. Tutaj filmik :
A ja chciałbym zapytać o jakąś prostą postać. Ostatnie MMO w jakie grałem to był Vindictus i tam wybrałem Lann'a, który okazał się trudny do grania i zauważalnie słabszy od reszty postaci (party z nazwą "Lannów nie chcemy" nie były rzadkością).Dlatego teraz postanowiłem się dopytać jak to jest w C9. Osobiście spodobał mi się Ranger, aczkolwiek lepiej się czuję w melee i stąd moje pytanie:- Blade masterem dobrze się gra? Głównie chodzi mi tu o expienie, czy nie dostaje od potworów i nie trzeba się przesadnie męczyć żeby coś ugrać w stosunku do innych postaci.- Czy jeśli nie BM to czy Warrior jest postacią dla noobów? - Magiem jeszcze nie grałem, czy elementalista daje radę i jest w miarę łatwy do ogarnięcia?Co do trudności postaci to szukałbym raczej czegoś średniego, bo postacie zbyt liniowe mnie nudzą, zaś te wymagające refleksu odpadają z racji połączenia internetowego. Mam już doświadczenia, że choćbym nie wiem jak szybki był w grach offline to jednak przez neta trzeba nadłożyć poprawkę na opóźnienie, a to mi nigdy nie wychodziło.Z góry dziękuję za pomoc
BM na PvE jest najlepszą postacią w całej grze, już wcześniej był dobry, a teraz dostał kopa
Warrior, mało mi znana postać, pod PvE brałbym BM lub zerker'a. (na razie go nie ma...). BM na start miła postać
Ele pod PvE tak, pod PvP niebardzo/średnio/kiepsko.
Ogólnie do Berserker'a, jest wolny, ale na PvP daje rade, ma pare gap-closerów (szarża, podobna do tej guardian'a, warriora i BM) oraz jedna szarża z superarmor'em, więc jest na prawdę dobrze, dodatkowo giant swing itp i już ^^
Jako jedyna postać w grze, ma normalny atak, który uderza praktycznie cały czas w ziemię. Zasięg ataków olbrzymi, ale póki nie zostanie zbalansowany, to go w grze nie ma.
Chcialem wlasnie pograc tym berserkerem i go nie ma bo byl zbyt OP ^^ No nic, pogram do 20 lvla i poczekam.
PVP w tej gierce mnie wogole nie interesuje bo animacje, lagi i sterowanie sa tragiczne (a wlasciwie polaczenie tych 3 rzeczy wychodzi marnie).
A ja mam pytanko. Jaka klasa huntera jest rownomierna do PvE i PvP? Bo to mnie bardzo interesuje
@prodiii, nie masz racji.
Ostatnio sporo poprawili. Zobacz na te moje nowe vidy, robie sporo grabów itp. Oczywiście PvP z qmplem z Azji (yuuji) było mierne -> straaaszne lagi, ale z Heartlessem, ze szwecji podajże, albo dani, nie pamiętam, lol, było już spoko.
Berserker został wyłączony, bo, osoba mająca z nim lekkiego skilla mogła ownować bez końca ^^ (szkoda, że wtedy jeszcze filmików nie robiłem, loL!)
Prawie każda klasa radzi sobie w miarę w PvE, w PvP okazuje się że też. Sporo klas pozmieniali, więc ze sporymi osądami (z wyjątkiem BM który zawsze był i chyba będzie dobrym wyborem) się wstrzymam. Ele z jednej z najgorszych postaci polazł do góry !
BM na PvE jest najlepszą postacią w całej grze
Nie ma czegoś takiego jak najlepsza postać liczy się jak ktoś gra nic więcej ;p
@Creiq buahahhaa, ile grałeś w C9?
w PVE (przeciwko potworkom) jest najlepszy -> czytaj robi kombosy po 400-600 jednym skillem i "sprintuje przez inste" non-stop. Kończy najszybciej, zachowuje Good/Excellent. Jedyne perfecty jaki JA widziałem, to właśnie u BM'a (na normalnej Master instancji) i Elementalisty (na He, who Calls Lindbrum, czyli tam prawie każdy miał przynajmniej Excellent'a )
Chcialem wlasnie pograc tym berserkerem i go nie ma bo byl zbyt OP ^^ No nic, pogram do 20 lvla i poczekam.PVP w tej gierce mnie wogole nie interesuje bo animacje, lagi i sterowanie sa tragiczne (a wlasciwie polaczenie tych 3 rzeczy wychodzi marnie).
wlasnie ja gralem na VIP testach(tych 1szych) w ogole odrzuciłem gre po 5lvlu. Teraz kiedy byl early acces, sporbowalem jeszcze raz i bylem pozytywnie zaskoczony, znacznie poprawili wlasnie dynamike, poprawne przejscie ze skilla do skilla, wyglad kombosow i przede wszystkim optymalizacje
wtedy mialem low/mid i 20-30 fps, teraz mam na max i mam 50 fpsow normalnie a po 3-40 fps w tłumie podczas kombosa
Vimpeli ma tylko bardzo kiepską optymalizacje (przy main gate, czytam south gate czy jak to sie tam zwie Przy zejsciu pod ziemie). Tam mi fpsy ze stabilnego 60 (v-sync) spada na 40-pare, a record na 30 :/
Witam !
Jako ze zbliza sie duzymi krokami OB, czas zaczac myslec o postaci (mowa oczywiscie o tych ktorzy nie mieli stycznosci wczesniej z gra). Otoz czekam na porady od tych co grali ...
Szukam postaci, ktora spelnia chociaz polowe ponizszych punktow :
- Najwazniejsze : skille AOE, uwielbiam expic gdy mam dookola mase mobow
- pokazowe skille, takie zeby cieszyly oko
- duza ilosc skilli
- postac zeby byla chociaz w miare mocna, z defem juz nie musi byc tak dobrze
- no i ostatnie, zeby postac byla przydatna do Party i chetnie brana
Dodam, ze czytalem o wiekszosci postaci, oprocz Witchblade (czy jak to sie pisze) i moj wybor padl na Elementalista, ale nie wiem czy dobrze Srednio zalezy mi na PvP, bo w mmorpg zawsze wole bardziej byc dobry w PvE niz PvP
Dodam, ze odpowiada mi gra kazda postacia