Wybór postaci - podpowiedz :)

Witam !

Jako ze zbliza sie duzymi krokami OB, czas zaczac myslec o postaci (mowa oczywiscie o tych ktorzy nie mieli stycznosci wczesniej z gra). Otoz czekam na porady od tych co grali ... :)

Szukam postaci, ktora spelnia chociaz polowe ponizszych punktow :

- Najwazniejsze : skille AOE, uwielbiam expic gdy mam dookola mase mobow :)

- pokazowe skille, takie zeby cieszyly oko

- duza ilosc skilli

- postac zeby byla chociaz w miare mocna, z defem juz nie musi byc tak dobrze :)

- no i ostatnie, zeby postac byla przydatna do Party i chetnie brana ;)

Dodam, ze czytalem o wiekszosci postaci, oprocz Witchblade (czy jak to sie pisze) i moj wybor padl na Elementalista, ale nie wiem czy dobrze :) Srednio zalezy mi na PvP, bo w mmorpg zawsze wole bardziej byc dobry w PvE niz PvP :) Dodam, ze odpowiada mi gra kazda postacia :)

Każda podklasa shamana (tao walczy wręcz, ale w dalszym ciągu potrafi zbijać mnóstwo minionów) się do tego na pewno nadaje. Ale ogólnie większość, jeśli nie wszystkie klasy w tej grze mają możliwość grania solo i biją całkiem sporym AoE.

Prawde mowiac to za bardzo podpowiedzi nie uzyskalem :D dlatego dalej czekam az ktos sie wypowie :) Jak wyglada sprawa jeszcze z witchbladem, bardziej pvp czy pve postac ?

Shaman elementalista, Pro Pve i Pvp

najlepszymi postaciami do PvP są subklasy Huntera

PvE - oczywiscie Shamany i ich subki, ale Fighterzy także

A czemu niby subklasy huntera najlepsze do pvp?:P Taki mag moze go sciagnac na hita czyz nie?xD

najlepszymi postaciami do PvP są subklasy Huntera

kupa prawda takim tao kładę każdą subklase huntera ledwo biedaczek wstać może tak szybko dostaje :P

Co do tematu:

- Najwazniejsze : skille AOE, uwielbiam expic gdy mam dookola mase mobow :) Elementalista

- pokazowe skille, takie zeby cieszyly oko Elementalista

- duza ilosc skilli Elementalista

- postac zeby byla chociaz w miare mocna, z defem juz nie musi byc tak dobrze :)Elementalista

- no i ostatnie, zeby postac byla przydatna do Party i chetnie brana ;)Elementalista

Wiec zeby nie pisać tematu.Szukam postaci:

-Fajne combosy,oczywiście dobre

-żeby skille ładnie wyglądały

-Przydatna do party lub na pvp

-Duże dmg

@up

- każda postać ma fajnie i dobre na swój sposób combosy

- każda klasa ma jakieś fajnie wyglądające skille... oczywiście te magiczne będą miały bardziej nieco bardziej widowiskowe

- każda klasa będzie potrzebna w pt, ale myślę, że będzie wzięcie na guardianów bo dobry czołg na wyższych instach i na poziomie Hell'a to podstawa

- i na koniec, każda klasa ma duży dmg chyba, że jest tankiem... różnica polega na tym, że mag ma większe hity, a taki hunter częściej bije

I nie ma najlepszej postaci na pvp... każda jest dobra np.. taki illusionist będzie miał przewagę nad nad postaciami walczącymi na krótki dystans, a znowu elementalist może mieć problemy z takim blade masterem, czy assasinem. Liczy się skill później postać.

Pozdrawiam.

Jest moze jakas polska strona gdzie opisany jest witchblade ?

kazda klasa z twoich oczekiwan jest z duza iloscia skilli / posiada aoe / dobre sa

A co do PVP huntera kazdej sub klasy ten co powiada ze bije Tao kazda postac to widze grales z nie ogarnietymi hunterami ^^ jak myslisz dlaczego na Turnieju C9 tyle hunterow bylo i wygrywali ? bo zwinosc i dobre skille robia swoje ;)

Nie spotkałem... ale co chcesz wiedzieć?

Na obt będą dostępne 2 subklasy z 4

warden- taka bardziej magiczna (żywioł lodu) postać

slayer- hmm... trudno mi określić... może trochę taki assasin

blade dancer- pewnie wkrótce dodadzą, a nazwy chyba nie trzeba tłumaczyć, sieczka na 2 miecze i tyle...

night stalker (o ile dobrze pamiętam)- praktycznie nic o niej nie znalazłem

Najlepiej poszukać filmów na YT i zobaczyć która klasa najbardziej odpowiada nam stylem walki...

Pozdrawiam.

I tak zmieniajac calkowicie i 100% temat, wtrace offtopowo, ze warto by bylo ogarnac jakas jedna duza i konkretna forumowa gildie :) fajnie by bylo grac w jednej duzej paczce ludzi z forum :)

I tak zmieniajac calkowicie i 100% temat, wtrace offtopowo, ze warto by bylo ogarnac jakas jedna duza i konkretna forumowa gildie fajnie by bylo grac w jednej duzej paczce ludzi z forum

http://mmorpg.org.pl...t-grupy-gildia/ *yawn*

A co do klas, to w dużej mierze zależy od gracza. Walcząc wręcz przeciw pierdzielonemu iluzjoniście było bardzo ciężko coś ugrać (świnia pod nogami i bijemy na odległość), ale podejrzewam że hunterzy mieliby nieco lepiej. Tsk, pamiętam że i tak u nas w gildii jeden Blademaster kładł prawie wszystkich (ja swoim Tao starałem się utrzymać pola), bo skurczybyk ogarniał na tyle że człowiek miał problemy nadążyć :) i nie ma czegoś takiego jak klasa lepsza na PvE albo PvP niż inne. Każda jest dobra do wszystkiego. Po prostu.

sam musisz dokonać wyboru każdy ci napisze o swojej ulubionej klasie jeden ci napisze że blade master kozak klasa w pvp i expie itp

a ci ta klasa się nie spodoba naprzykład

ja swój Wybór podjąłem Wybieram Shadow

też miałem trudny wybór ale jak zobaczyłem gameplay i inne filmik z tą klasą to jak by we mnie piorun strzelił

oglądając filmiki z shadow to ech nie ma ta odpowiednich słów co czułem widząc go w akcji

a tu filmik owy :D

Obawiam się, że shadowa jeszcze nie będzie u webzena... 3 klasy huntera to jak na razie: ranger,scout,assassin.

Tylko fighter będzie miał 4 suby, a witch blade 2, reszta na ten czas po 3.

Pozdrawiam.

dzieki wielkie za pomoc wszystkim :D Do zobaczenia w swiecie C9 ! :D Myslalem jeszcze o illusionsit`cie, chociaz za bardzo nie wiem czym te postacie sie roznia :D

Ale się tutaj demagogii naczytałem LOL. Elementalista pro PvP i PvE, LOL. W PvP jest tylko jeden w miarę dobry PvP player w KR, nie jest to wcale taka dobra klasa, PvE jest przeciętne.

Tekst z przegietymi podklasami huntera? Assassin to prawda, jak ktoś ogarnia, jest bardzo trudny do pokonania (z racji tego, iż każda klasa ma jakieś "specjalności" i jakieś słabości, a assassin tych drugich nie ma).

Co do "jaki to tao jest super a podklasy huntera nie mogą nawet wstać" LOL. W skrócie :D Na lagach to prawda, ale jak się ogarnie tao, omija póki nie zejdzie "super armor buff" to dostaje mocno od praktycznie wszystkich klas ranged (ranger, ele, ilu, zerker nawet). Oczywiście, tao to klasa, która ownuje nowych graczy. Jak chcesz miec super fun z ownowania kiepskich nowych graczy, zrób taoista.

Ilu jest bardzo ciekawą postacią do PvP i jest też dość silna i trudna.

Wszystkie klasy będą miały po 4 suby, hunter ma wyjątkowo na razie 5 (ale w OBT nie wiem jak będzie, to jeszcze jest tajemnica, w CBT było

3 klasy hunt

4 klasy warrior

3klasy sham

2 klasy witch).

Jedno co powiem, to iż ranger jest wkurzającą postacią. Dopóki nie będzie mniejszych lagów (serwery bezpośrednie, zamiast aktualnych P2P -> tak, serwery są P2P i potwierdził to webzen............ z tąd te lagi). Rangera nie polecam, grałem cały tournament test tą postacią ^^, Kiepskie kombosy, mimo wszystko zależny od melee, a w melee jest serio dość kiepski (nie jest to assassin, nie jest to scout....) Dostał jednak buff'a na KR -> caaaałkiem fajny skill.

A takie pytanie odnośnie Blademastera subklasy fightera. On też walczy dwoma mieczami? Słyszałem że też jest dobry bo ma bardzo duży DPS ale mało deffa.

Kogo polecacie z melee dobrego do party, dobrego na pvp i z dużym dmg? Może mieć mało deffa.

Polecacie Assasina? Bo tak myślę że jest dobry na pvp ale na pve ssie..

jak na PvP sobie radzi to czemu miałby ssac na PvE? jak cos zawsze mozna zrobic jakies party ;d

btw. jak berserk radzi sobie na PvP? slyszalem ze jest bardzo wolny, a zazwyczaj w PvP taki minus boli ^^