Witam
Zastanawiam sie nad ps4 i nie wiem jaka wybrac z rtv euro agd . Widze ze daja duzo gier oraz jest roznica z dyskiem. Prosze pomozcie co by było najlepszym wyborem. Dzieki
Witam
Zastanawiam sie nad ps4 i nie wiem jaka wybrac z rtv euro agd . Widze ze daja duzo gier oraz jest roznica z dyskiem. Prosze pomozcie co by było najlepszym wyborem. Dzieki
Wiadomo pojemniejszy dysk się przyda a co do gier to sam musisz sobie odpowiedzieć czy takie tytuły cię zainteresują...
Lepiej mieć 1000 GB dysk niż 500 GB dla pojemności gdybyś chciał kupować gry w formie cyfrowej, a tak jest taniej w sumie. Jeżeli masz z kim grać, to lepiej patrz na takie zestawy z dwoma padami, chyba że uważasz iż drugi sobie dokupisz taniej , to patrz tylko na zestawy z jednym padem, bo tańsze. Ja dla siebie wziąłbym 1000 GB z dwoma padami z SW Battlefrontem, bo nie grałem a ponoć dobra gra. Reszta gier dla mnie jest słaba, i kupie pewno taniej cyfrowo, choć żadnej z wymienionych w zestawach nie kupiłbym. Polecam pozycję numer 2 za 1699 zł.
Ja w sumie całkiem niedawno kupiłem sobie PS4 (w RTV EURO AGD ), wybrałem akurat tą opcje z 5 grami, dyskiem 1 TB i szczerze polecam. Dysk 1 TB to akurat podstawa, a te pięć zacnych produkcji (w God of War nawet platynę wbiłem
) spokojnie pozwoli Ci się zaznajomić z konsolą przy okazji świetnie się bawiąc. Opcji z Battlefrontem nie polecam - tytuł średni i do tego do grania właściwie tylko przez neta (wymagany abonament PSN), a CoD: BO3 jest zbyt trudne do ogarnięcia ot tak, no i także gra się w niego właściwie tylko w trybie multi. Pozdro.
szanujmy się, ale mieć konsolę w 2016 bez możliwości gry po sieci to trochę bez sens ... także ps plus jest obowiązkowy
Najciekawsze gry dostajesz w bundlu z tolu, gowem jak i uncharted jednak są to gry kotlety z ps3, wiec używiki możesz wyrawać na alledrogo tanio.... 1 TB plus 2 pady najlepsza opcja, chyba że na prawdę nie masz z kim grać... wtedy bierz gołą z jednym ,,Dżojem''
Niby między ps3 a ps4 jest kolosalna różnica ale patrząc na postęp technologii to PS4 gubi się w czasie do tego obowiązkowy abonament żeby pograć przez neta i większość gier działa jedynie w zablokowanych 30~60 fps. Szkoda pieniędzy już wole doradzić kupno ps3, do tego cała afera że ps4 ma za małą moc i do oculusa będzie trzeba dokupić specjalną przystawkę powoduje że coraz więcej ludzi zaczyna olewać ps4. Do tego konsola gubi się w czasie ma parametry komputera z przed 5~7 lat, do tego żeby wykorzystać i odczuć różnice między 3 a 4 to komplet taki ps4 kosztuje koło 1500zł z jednym padem do tego trzeba dokupić co najmniej parę tytułów które kosztują w okolicach 150~229zł dajmy np z 5 gier żeby było w coś grać licząc że kosztuje 150zł*5 (750zł), to już wychodzi cena komfortu z użytkowania w okolicy 2250zł do tego dokupienie drugiego pada (240zł)bo przecież ze znajomymi czasem fajnie było by zagrać to już masz konsole za 2500zł do tego koszt przystawki i oculusa około 700~800zł to już konsola wychodzi za 3200zł+189 za roczny abonament (dostęp do internetu). Już nie wspominając o abonamencie żeby grać przez neta z opłatą miesięczną lub na rok za 189zł, PS4 to jest skarbonka na której Sony zbija kokosy chodź dobrze wiedzą że w obecnych czasach jest to nie wypał. na allegro i olx jest pełno ofert z konsolami ludzie je sprzedają bo się po prostu przejechali. Wykonanie gumek w padzie ps4 jest tragiczne kumplowi po 4 miesiącach użytkowania gdzie gra tylko ze znajomymi w pesa lub fifę gumki już dawno się starły popękały. No ale jeżeli ktoś lubi wydawać pieniądze w błoto nie sprawdzając dokładnie produktu i ocen użytkowników to jak najbardziej kupujcie ps4 żeby chwalić się znajomym. Ja osobiście zostaje przy PS3 ponieważ nie użytkuje konsoli zbyt często, gry dalej cieszą oko, jest pełno komisów gdzie można latać i wymieniać gierki na masę innych i co najważniejsze nie muszę płacić żadnego abonamentu chcąc grać przez neta np w gta5.
I dajcie sobie spokój z hejtami czy głupimi komentrzami typu że cie nie stać to jedziesz po ps4. Stać mnie ale nie lubię wydawać pieniędzy w błoto już wole drugi komputer kupić za 5 tysięcy +adapter za 10zł bluetooth, podłączyć kompa do telewizora i pada od ps3 połączyć z kompem i mieć konsole na miarę 2016 roku.
Soichiro Zycie uczy mnie tego ze osoby ktore nie miały i nie grały zawsze beda negatywnie nastawieni. Tak samo jak gra jest buy2play kazdy wyjezdza z takimi rzeczami a jak juz przejdzie na f2p to odrazu wielka gra , niesamowita. Wiec jezeli nie masz , nie miałes to prosze sie nie wypowiadac . Dzieki
pff dobre Pawcioyy. Śmigam do kumpla i często grywam w 4, w domu mam z kolei 3 więc wypowiedziałem się na temat. Nie wypowiadał bym się wgl, jeżeli nie miał bym styczności z 4 a mam często. Gdybym chciał to bym mógł 4 sobie pożyczyć na parę tygodni, bo kumpel w woju robi więc jest tylko na weekendy w domu. Ba nawet wciska mi żebym sobie zabierał na tydzień kiedy siedzi w woju. Do tego porównanie gier buy2play które przechodzą na model f2p, to trochę złe porównanie od nośnie zaistniałej sytuacji, tym bardziej że jestem dorosłą osobą i stać mnie na kupno gier buy2play. Nie należę do osób które hejtują gry buy2play a jak przechodzą na model f2p to pyszcze się jaka ta gra jest teraz niesamowita ...
PS4 mogę śmiało polecić osobom które nie mają konsoli wgl, ale przy zmianie z PS3 na 4 to tak jak napisałem powyżej, po prostu wyrzucenie kasy w błoto. I jest to tylko moja własna opinia jedni ją podzielą, a drudzy podetrą nią sobie zadek przy porannym stawianiu klocka
Soichiro troszkę przesadziłeś z tymi kosztami ps4 dodając cenę playstation vr do podstawowych wydatków na konsole kiedy to urządzenie nie jest niezbędne do grania. Swoją drogą Oculus też wydaje się zabawką dla tych zamożniejszych graczy patrząc na jego wymagania sprzętowe. Gry również można kupić taniej niż po premierowych cenach. W większości tytułów po około tygodniu można znaleźć je taniej o te 20 - 30 zł, a im więcej czasu upłynie tym tańszy będzie dany tytuł. Temat o 30fps'ach był natomiast w internecie wałkowany tysiące razy. Polecam w tej kwestii jeden z artykułów niejakiego Dark Archona.
Wracając do pytania autora wątku jeśli już koniecznie chcesz ps4 i masz kasę weź wersję z większym dyskiem i jakimiś grami. Jeśli gry nie przypadną Ci do gustu zawsze możesz je sprzedać. Jeśli natomiast wybierzesz ps4 z dyskiem 500gb w każdej chwili możesz go bardzo łatwo wynienić na większą wersję.
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
ps4 z dyskiem 500gb w każdej chwili możesz go bardzo łatwo wynienić na większą wersję.
Jak?
@Misiek1784:
Pierwszy lepszy filmik na YT po wpisaniu "Wymiana dysku PS4" https://www.youtube.com/watch?v=MtpWvGvATDU&ab_channel=onlygamespl
Wymiana dysku w żaden sposób nie narusza umowy gwarancyjnej więc można zrobić to w każdej chwili.
Witam