Wybór servera i questy na globalu

Serwer: Burning Legion jest nieoficjalnym server Polskiej społeczności. I to od x lat jest mówione.

" A opłaca się startowac na takim serwerze, który istnieje już od jakiegoś czasu, czy lepiej wybrać takie przeznaczone dla nowych graczy? "

Też miałem ten dylemat. Zacząłem z 10dni temu na nowym jednak, zmieniłem na BL. I nie żałuje, sporo golda na servie jest więc łatwo się dorobić i dogonić poziom.

Opłaca się startować na każdym serwerze. Jeśli będziesz szybko ogarniał, to nie ma problemu w raidowaniu na poważnie. WoW to nie ejst gra, że ci co grają 10 lat będą mieli lepszy gear od tych co grają 2 lata. Tym bardziej, że co dodatek można powiedzieć jest reset i wszyscy gearują się od nowa.

Dziękuje bardzo każdemu za odpowiedz.

Foxeus... A po takim pozadnym mieście ja Stormwind to tylko szczury lataja zebyscie mogli sobie kuchnie chinska wyskilowac...

Frakcja jak Frakcja. Jedni wola poteznego taurena w plate inni willka. Gram po obu stronach i nie rozumiem tych smiesznych argumentow z kami itp. Jak by każdy gral w tym cudownym alliance to by sensu gra nie miała.

Jak juz placzesz na boostowane keki to przypomnij sobie kto w pvp miał najlepszy racial.... Wiec nie płacz tutaj.

Nie ma szansy czegoś "zepsuć". Ta gra od cata/mopa to jeden wielki chain, cały czas gra prowadzi za rękę.

Dokładnie, najlepszy racial w Ally, a ten tutaj bredzi, że horda wyboostowana :P Gdzie można było widzieć humana, tylko dlatego, że racial najlepszy. Hipokryta ;) Ehh te dzieci, gówno wiedzą, a się odzywają.

Co do tematu, wybierz BL jeśli chcesz dużą ilość polaków, ale jak to wiadomo, dużo polaków oznacza troszkę toxic community. Znajdziesz swoją gildie w której są ogarnięci gracze, a będziesz miał spokój z niektórymi ludźmi.

Najwięcej polaków znajdziesz na Burning Legion aka Burning Onion ponieważ poalcy(czki) przejeli ten server w imię wspaniałej cebuli. A tak serio na praktycznie każdym serwerze znajdziesz polską gildie, jakieś taren mill, kazak, outland, dreanor, wszędzie znajdziesz polaków. Graj jak ci się podoba jeżeli chodzi o qusty, ciesz się grą aktualnie exp jest dosyć duży więc ciężko zrobić 1 lokacje nie będąc przy tym na za wysokim lvl w trakcie ( chodzi o to, że będziesz miał dostępne questy z lepszymi nagrodami w nowych lokacjach zanim poprzednią skończysz). Racjalami itp się nie przejmuj, graj tym co ci się najbardziej podoba, nie poczujesz różnicy w rasach jeżeli musisz się pytać o to, różnice to parę procent. Aktualnie najlepiej jest prawdopodobnie w hordzie (orki/trolle) po nerfie humana ork > human na pvp.

90% rozmów na trade w godzinach "poszkolnych" to czysty troll, na każdym serwerze jest to samo. Ale znafcy zawsze będą puszczać teksty "takie rzeczy tylko na BL". Jedni trollują z finezją i nawet są śmieszni, inni (gimbaza) przeklinają, są wulgarni i w sumie mówią w kółko to samo co wy tutaj: wyzywają wszystkich od polaczków cebulaków. Robi się to już nudne. Czasami myślę, że ten kto najwięcej krzyczy o cebulactwie sam jest sporą sfrustrowaną śmierdzącą cebulą ;) albo trolluje w prymitywny sposób, co wychodzi na to samo.

Od siebie dodam, że dawno nie widziałem Polaków płaczących na chacie, ale nie gram na BL, więc może na moich serwach jest mniej polaków, nie wiem. Co do tego o cebuli, to fakt znany nie od dziś. :)

Co do Hordy - ja mogę za to zapytać w drugą stronę - jak można grać ludźmi, elfikami czy krasnalami, którzy są w każdym innym MMO, skoro ta gra daje ci możliwość grania wilkołakami, orkami, gnomami czy kosmicznymi kozami? Myślę, że to kwestia upodobań - ja akurat bardziej wolę Hordę głównie dlatego, że jest lepiej przystosowana do PvE i dlatego, że bardziej odpowiada mi stylistyka ich ras czy miast, będących w opozycji do sztampowego fantasy. Sam gram po obu stronach, ale w sercu jednak For the Horde.

Co do Hordy - ja mogę za to zapytać w drugą stronę - jak można grać ludźmi, elfikami czy krasnalami, którzy są w każdym innym MMO, skoro ta gra daje ci możliwość grania wilkołakami, orkami, gnomami czy kosmicznymi kozami? 

Dokładnie, odpalając inne mmo i mając do wybory 3-4 rasy myślę, ale bieda.. :) Gram trollem bo wg. mnie wygląda kozacko co nie ujmuje wyglądu worgenom ale to nie mój styl. Właśnie w tym wow góruje nad innymi mmo bo wpasowuje się w gusta wielu ludzi. Ale koniec z OT. Pozdro

wielki plate tauren :))

obecnie prot paladyn na testach ;)

Siemka

Od razu przejdę do rzeczy który server polecacie najlepiej gdzie gra dużo graczy i do było by dobrze jak było by kilku polaków.

A druga sprawa chodzi mi o questy a prościej mówiąc które questy robić bo sa ważne albo są tzw. chain quest(połaczone;p) kupuje dopiero wowa i mam zamiar pograć sobie długo ale przytłacza mnie myśl ze źle będę questy robił i coś zepsuje i będę musiał potem szukać robic i sie zgubie w tym xD itp itd.