Siemka
Od razu przejdę do rzeczy który server polecacie najlepiej gdzie gra dużo graczy i do było by dobrze jak było by kilku polaków.
A druga sprawa chodzi mi o questy a prościej mówiąc które questy robić bo sa ważne albo są tzw. chain quest(połaczone;p) kupuje dopiero wowa i mam zamiar pograć sobie długo ale przytłacza mnie myśl ze źle będę questy robił i coś zepsuje i będę musiał potem szukać robic i sie zgubie w tym xD itp itd.
O questy się nie martw dopóki nie wbijesz lv 90 (trzeba zrobić chain, żeby wyjść na Draenor) i lv 100 (to samo, ale po wyjściu na Broken Isles wciąż są ważne, tzn. w każdej strefie trzeba zrobić ich pewną ilość).
Co do serwerów, na Burning Legion roi się od Polaków i polaczkuf. Z racji cebulowości serwera i bardzo niekorzystnego balansu frakcji na rzecz Hordy, jak i faktu, że jest to serwer typu badziew (PvP), nie polecam.
Na innych serwerach Polaków jest znacznie, znacznie mniej. Czasami posiadają jakieś malutkie polskie gildie, a czasami po prostu żyją po angielsku, jak ja. Serwery o dużej populacji to np. Silvermoon (zwłaszcza Alliance) Draenor (Horde) Argent Dawn (Alliance).
A to dlaczego keków jest więcej to każdy kto gra już trochę w tą grę dobrze wie, że blizz został "rzekomo" zmuszony do zboostowania keków bo nikt nimi nie chciał grać, no bo kto by chciał grać ogrem, trollem, orkiem którym przeważnie wystają kły z pyska jak u świń a ich miasta to jakieś lepianki lub groty....(...)
O matko, shots fired ![:D :D]()
Nie słuchaj go. BL znajdziesz ludzi do casualowego rajdowania jak i hardkorowców. Wiem bo sam grałem PvE na tym serwerze. GrubejZadymie chodzi o typ serwera czyli PvP to znaczy, że w większości świata może zabić Cię alluch albo Ty allucha, no ale czy nie o to chodzi w tej grze i konflikcie? Potem sam będziesz mógł to robić, a serwer PVE ma to zablokowane. Wybierz serwer PvP.
>czy nie o to chodzi w tej grze i konflikcie?
Ostatnim razem, jak sprawdzałem, to naszym wrogiem była wielka demoniczna armia próbująca zniszczyć nasz świat.
A w PvP chodzi o rywalizację mniejszych lub większych drużyn, ale równej wielkości, na tym samym poziomie itp. PvP się robi na BG i arenach. World PvP to relikt przeszłości, który najczęściej sprowadza się do gankowania przez wyższy level albo przez większą grupę. Nie obowiązują żadne zasady, nie ma żadnego balansu i żadnych objective'ów ani nawet żadnych normalnych nagród. To tylko bezmyślna, niepotrzebna jatka która bawi tylko tych, którzy mają przewagę. A dodam, że Blizzard nie przykłada się do tego, żeby istniał balans frakcji. Oprócz tego w Legionie jest taki problem, że z jakiegoś powodu w tej jatce mogą uczestniczyć przydzieleni goryle z order hallu, którzy czasami mogą cię poczęstować np. stunem na 10 sekund (co jest OP).
>serwer PVE ma to zablokowane
Bzdura. Na serwerze PvE możesz sobie to włączyć kiedy masz na to ochotę.
>Wybierz serwer PvP.
Nie ma najmniejszego sensu.