Wybór serwera oraz coś tam o klasach

Pytanie podstawowe, Nexus czy Anuhart jest młodszym serwerem? Chodzi mi tylko i wyłącznie o to aby jak najmniej ludzi było full w pvp secie.

Jako iż moją przygodę z Aionem miałem bardzo dawno, w dodatku było to bardziej "pogram jak już nie będę miał w co", mam kilka innych pytań, tym razem dot. klas.

1.) Która klasa/klasy są największymi dps'ami?

2.) Klasa polecana czysto do pvp i dlaczego?

3.) Klasa polecana czysto do pve i dlaczego?

4.) Powiedzmy, że wybieramy się na jakąś instę 45lv+, jakie klasy w pt są musem, aby pt w ogóle mogło ruszyć i mieć jakiekolwiek szanse na ukończenie?

5.) Czy to prawda że po stronie Ely grają mniej zorganizowane osoby myślące że są najlepsze? Takie opinie można wyczytać i na tym forum, i na innych forach poświęconych tej grze.

Chciałbym, aby wypowiadały się tylko osoby zorientowane w temacie. Zapewne jakieś naciągane spamy będę raportował bez wdawania się w żadne dyskusje.

1. Chyba Sorc i Sin. Nigdy się nad tym nie zastanawiałem. Zawsze zależało to od gracza, uzbrojenia i buildu.

2. Cleric zdecydowanie ze względu na jego leczenie i możliwość zadania dość dużych obrażeń.

3. Cleric/Chanter/Sorc/Spiritmaster. Cler i Chanter jeśli planujesz grac w pt i chcesz łatwo dostać się na insty. Solo też umieją dużo zdziałać. Sorc jest przyjemny w grze i fajnie się nim eksploruje świat. Spirit jest natomiast doskonały do solo gry we wszystkich etapach, gdyż jego summon może tankować nawet elitarne mobki.

4. Trudno powiedzieć. Jednak Chanter i Cleric. Widziałem party złożone z 5 Chanterów, którzy czyścili całe insty jedna po drugiej.

5. Wszędzie znajdziesz nie ogarów mających zbyt duże ego. Ely są podobno łatwiejsi ze względu na ich mapy. Jednak nic takiego nie widziałem. To opinia jeszcze z wersji 2.0, a mamy już przecież 3.0

1.mag i ranger.

2 3 - nie ma, każdą klasą dobrze ogarniesz tylko musisz się przykładać,ale ogólnie spiritmaster jest op.

4.Templar i healer, reszta dpsy wq wyboru, gladiator może tez tankować ale na silniejszych bosach mięknie.

5. Kłamstwo.I po jednej i po drugiej stronie graja spoko ludzie ale znajda sie tez trolle o ktorych wspomniałeś.

Pytanie podstawowe, Nexus czy Anuhart jest młodszym serwerem? Chodzi mi tylko i wyłącznie o to aby jak najmniej ludzi było full w pvp secie.

Anuhart to obecnie najświeższy serwer, jest młodszy o jakieś 2 tygodnie od Nexusa.

Sorcerer i Ranger

Jako, że nie grałem nigdy na patchu 3.0, który ostatnio wszedł na servery EU, pomine to pytanie.

Zależy do jakiego PvE, solo czy grupowego.

Ale ja bym powiedział, że Chanter - ma swojego heala, ma swoje buffy, zbroja Chain, a teraz dodatkowo na patchu 3.0 dostał buffa. Jednak ludzie nie zawsze chcą ich do party.

4.) Powiedzmy, że wybieramy się na jakąś instę 45lv+, jakie klasy w pt są musem, aby pt w ogóle mogło ruszyć i mieć jakiekolwiek szanse na ukończenie?

Healer - czyli Cleric, ale czasem zdesperowane znużone czekaniem bierze Chantera na tę rolę.

Tank - Templar, ale zdarza się, że biorą Gladiatora.

DPS - to wiadomo.

Chyba jako spirit Master możesz mieć największe problemy w znalezieniu party.

5.) Czy to prawda że po stronie Ely grają mniej zorganizowane osoby myślące że są najlepsze? Takie opinie można wyczytać i na tym forum, i na innych forach poświęconych tej grze.

Co człowiek to opinia - po jednej i po drugiej stronie głupich nie brakuje. Ja grając na Anuharcie zauważyłem, że Elyosi byli bardziej zorganizowani podczas siege. Sam grałem po stronie Asmo.

Jako iż moją przygodę z Aionem miałem bardzo dawno, w dodatku było to bardziej "pogram jak już nie będę miał w co", mam kilka innych pytań, tym razem dot. klas.

Chciałbym, aby wypowiadały się tylko osoby zorientowane w temacie. Zapewne jakieś naciągane spamy będę raportował bez wdawania się w żadne dyskusje.