Wybór serwera

Cześć, w akcie desperacji i braku jakiegoś sensownego tytułu na horyzoncie, postanowiłem powrócić po 7 latach do grania w Tibię. Wiem, że zmieniło się dużo, także wiem o łączeniach serwerów. Moje pytanie brzmi jaki serwer wybrać dla osoby, która zaczyna od zera( pacc po 50 lvl raczej) i nie mam preferencji czy to pvp czy no-pvp etc. tylko nie proponujcie OTS, jakoś nie jestem fanem takich serwerów.

Dzięki za odpowiedzi.

polecam serwer chrona jest to serwer retro pvp i nie dawno powstał można powiedzieć że jest nowy i pacc na nim kosztuje 260k :)

tylko, że Chrona jest zablokowana ;/

nie wiem jak to możliwe jak zrobiłem nie dawno postać :) jest także np serwer calva albo morta

morta blocked, a calva ma strasznie mało osób, teraz jest 80, a na calva i chrona po 500, więc jest mega różnica ;/

Ja gram ze znajomym z tego forum na Iona, z zaludnieniem nie ma biedy ale głowy też nie urywa, sporo polaków patrząc po nickach. Wyjadacze ingame mówili, że najlepiej teraz wybrać Antica - najwięcej ludzi i najfajniejsze community, podobno PRAWIE bez botów.

Cześć, w akcie desperacji i braku jakiegoś sensownego tytułu na horyzoncie, postanowiłem powrócić po 7 latach do grania w Tibię. Wiem, że zmieniło się dużo, także wiem o łączeniach serwerów. Moje pytanie brzmi jaki serwer wybrać dla osoby, która zaczyna od zera( pacc po 50 lvl raczej) i nie mam preferencji czy to pvp czy no-pvp etc. tylko nie proponujcie OTS, jakoś nie jestem fanem takich serwerów.

Dzięki za odpowiedzi.