Wybór słuchawek

Siemanko nadszedł ten dzień kiedy moje słuchawki się rozpadły i trzeba zaopatrzyć się w nowe.

Słuchawki były by do muzyki (słucham praktycznie wszystkiego. Nie mam ulubionego gatunku) oraz CS:GO, zależy mi na dobrym pozycjonowaniu bo na starych miałem trochę z tym problemów bo zdarzało się że słyszałem kogoś zupełnie z innej strony. Mikrofon dobrze żeby był połączony ze słuchawkami.

Budżet myślę że maks 300zł

Wstępnie myślałem nad:

-QPAD QH-90

-Superluxy HMC 631

-Kingston HyperX HX

-Superlux HD 681 Evo MK2 + Jakiś Mic wstępnie Zalman z1

Że zapytam jaką masz dzwiękówkę? Bo na jakiejś starej integrze (niektóre nowe są wypas, choćby w asrocku fatal1ty) drogie dobre słuchawki mogą grać gorzej niż badziew z biedry.

Ja bym polecił taki secik:

Słuchawki: Brainwavz HM3
I do tego dzwiękówka: Creative Sound Blaster Omni Surround

Taką mam płyte msi z87-46

Taką mam płyte msi z87-46

Taka płyta główna nie istnieje.

Przepraszam mój błąd :DDD http://www.morele.net/plyta-glowna-msi-z87-g45-gaming-intel-z87-4xddr3-vga-gblan-atx-z87-g45-haswell-581870/

Przepraszam mój błąd :DDD http://www.morele.net/plyta-glowna-msi-z87-g45-gaming-intel-z87-4xddr3-vga-gblan-atx-z87-g45-haswell-581870/

W sumie dobry mobas, bez inwestowania w dodatkową dzwiękówkę możesz kupywać kozackie słuchawki, ale gdybyś chciał to nie ma problemu, bo Asus U5 czy ten Creative i tak dadzą lepszy dzwięk. Polecam te co wyżej, znaczy Brainwavz HM3 i jakiś odzielny mikrofon np. popularny zalman zm-mic1.

Ale to co ty podałeś też super słuchawki, może ktoś jeszcze się wypowie z innym zdaniem i przekona ciebie do swojej opinii o innych słuchawkach.

Podsumowanie:

Karty dzwiękowej jak nie chcesz nie musisz.

Słuchawki Branwavz.

Mikrofon zalman zm-mic1.

Poczekaj na inne opinie.

Dobra dzięki czekam na opinie innych :)

jakies 2 lata temu mialem dylemat nad zakupem sluchawek. Znajomy ktory wlasnie ostro nolajfi w CS'a polecil mi http://www.morele.net/sluchawki-z-mikrofonem-easytouch-et-9205-423224/ kupilem i do tej pory jestem mega zadowolony z ich pracy. Fakt, faktem w CSa gram malo. Bardziej w ArmA czy Insurgency(dawniej mod HL2 ale na silniku sorce) i z pozycjonowaniem nie mam problemow. Wlasciwie czasem bedac na TS z znajomymi i grajac w ArmA kiedy mowie ze slysze ciezki sprzet, znajomi mowia ze gowno slysza, dopiero po chwili przyznaja mi racje :).

I teraz tak. Jako ze ostatnio kupilem laptopa glownie z mysla by podlaczyc go pod TV i ogladac filmy a nie zawsze sie to sprawdza(moja krzyczy ze za glosno itp) mysle "a kupie sobie sluchawki". Sugerowalem sie glownie opiniami wlasnie na tym forum i kupilem Superluxy HD 681 Evo MK2 + Mic Zalman. Podlaczylem pod lapka, potem pod kompa i stwierdzam co za "gunwo". Porównując je do ET-9205 to jakas kpina sa znacznie cichsze, nie maja tak czystego brzmienia. A mikrofon Zalmana... coz kiedy sie zwiekszy czulosc mikforonu na maxa to ludzie nawet mnie slysza na TS :)... ale d*py tez nie urywa :)

Ogolnie pisze to by powiedziec ze za zestaw Superlux HD 681 MK2 + Zalman z1 mic zaplacilem 147zl. Wole dołożyć te 30zl i miec wlasnie ET-9205 i cieszyc sie znacznie lepsza jakoscia dzwieku i lepszym mic(ktory jest wbudowany :o ).

Aaaa superluxy testowane na integrze na plycie ASrock Z77 Extremem 6 :) ET maja wlasna dzwiekowke wbudowaną :)

Sam się miesiąc temu borykałem dokładnie z takimi samymi słuchawkami i wybór padł na Superluxy HMC 631 , są świetne , dobrze pozycjonują w CSie basy nie są za mocne mikrofon również dobry tylko szkoda że nie składany ale bardzo polecam .

A czy ktoś z forumowiczów posiada Qpady bo nie ukrywam że z tych podanych najbardziej mnie interesowały.

A czy ktoś z forumowiczów posiada Qpady bo nie ukrywam że z tych podanych najbardziej mnie interesowały.

Przekleje ci co pisalem na morelach po ich zakupie (2013-11-12)

Szukałem słuchawek do gier, później do muzyki, gdzieś tam na końcu do filmów. Wcześniej miałem słuchawki AKG K44v2, w których to po roku używania odkleił się jeden nausznik, a po kolejnym roku drugi. Dodatkowo nie jestem w pokoju sam, a że często komunikuję się podczas grania przez TS'a, wolnostojący mikrofon zbierał więcej głosu mojego kolegi niż mojego. Po zakupie tych słuchawek problem z mikrofonem się rozwiązał, zbiera głos kierunkowo, nie dookólnie. Nauszniki są nakładane, nie klejone więc ten problem też rozwiązany. Przechodząc do samych słuchawek. Grają moim zdaniem lepiej niż wymienione wcześniej AKG, mają więcej basu, lepiej tłumią otoczenie. I co najważniejsze są MEGA wygodne. Polecam.

Plusy:- Jeśli ktoś ma w pokoju z komputerem brata/siostre/etc etc, albo ma komputer w kuchni - mic idealnie zbiera tylko głos użytkownika
- Świetnie tłumią otoczenie
- Dobra jakość dźwięku
- Multum dodatków typu pilot do tel. etc.
- Super wygodne mięciutkie nauszniki
Minusy:- Sprawiają wrażenie "delikatnych", mam nadzieję, że długo mi będą służyć
- Cena
Dzis nie zamienilbym ich na zadne inne sluchawki. Z Xonarem DG graja mega. Praktycznie zero sladow uzytkowania [ lekko zazolkniety napis qpad]. Wszystko dziala jak powinno i wciaz smialo moge je polecic.

Superluxy grają dobrze, dużo lepiej od wszelkiej konkurecji ale asus xonar, ale potrzebują źródła najlepiej aim sc8000 czyli dźwiękówka pci za jakies 150zł.

Integra to dla nich za mało, a grają ciszej bo oczywiste mają więcej ohm-ów niż te słuchawki na usb.

Słuchawki na usb to najgorszy typ słuchawek bo nawet jeżeli mają jakiś potencjał to i tak są ograniczone, a słuchawki na jack im lepszy wzmacniacz słuchawkowy tym bardziej oczarują, więc także nie skreślaj słuchawek na jack bo to najgorszy błąd, ale oczywiście to droższa inwestycja niż gejmingowe słuchawki, które właściwie tylko do gry i tsa się nadają bo tam królują inne częstotliwości niż w muzyce. Każde gejmingowe odstają w muzycę jak cholera.

Co do Brainwavz hm3 to przypadkiem maxell dj retro to nie te same słuchawki tylko dużo tańsze? Tak zwany rebrand czyli odpowiednik innej firmy.

Co do Brainwavz hm3 to przypadkiem maxell dj retro to nie te same słuchawki tylko dużo tańsze? Tak zwany rebrand czyli odpowiednik innej firmy.

Nie wydaje mi się, ale mogę się mylić.

Edit: A jednak miałeś racje.

Co do sytuacji że kupuje się chwalone słuchawki i one słabo grają, często się to zdarza bo bez wzmacniacza nie pokazują nawet 10% swoich możliwości. Dlatego dzwiękówka, wzmacnacz słuchawkowy to bardzo dobra inwestycja.

Sam byłem w podobnej sytuacji, zakupiłem sobie studyjne audio technica ath-tad400 po podłączeniu do kompa chciałem słać na gwarancje bo praktycznie nic nie było słychać, zakupiłem do nich właśnie Creative Omni Sound i po podłączeniu mogą robić za głośniki, na 90 % mocy cały kwadrat może słuchać muzyki. Ale nie polecam ich do grania, są konstrukcją otwartą i nie sprawdzają się w grach.

Siemanko nadszedł ten dzień kiedy moje słuchawki się rozpadły i trzeba zaopatrzyć się w nowe.

Słuchawki były by do muzyki (słucham praktycznie wszystkiego. Nie mam ulubionego gatunku) oraz CS:GO, zależy mi na dobrym pozycjonowaniu bo na starych miałem trochę z tym problemów bo zdarzało się że słyszałem kogoś zupełnie z innej strony. Mikrofon dobrze żeby był połączony ze słuchawkami.

Budżet myślę że maks 300zł

Wstępnie myślałem nad:

-QPAD QH-90

-Superluxy HMC 631

-Kingston HyperX HX