Wybór tanka

Otóż, że muszę czekać jeszcze z 15min żeby wbić na serwer i, że chce kupić nową postać mam do was pytanie.

Jaki Champion waszym zdaniem byłby bardzo dobrym wyborem na tanka. Chodzi mi o wasz typ i o krótkie uzasadnienie.

Może w końcu ktoś mi pomoże wybrać odpowiednią postać.

PS Tylko proszę was, bez kłótni i wyzwisk.

Z góry dzięki :P

Jaaaax ;) Ma bardzo dobre obrażenia jak i obrone. Jak nim gram to rzuca sie na mnie cały team i zabije ze 3 i jeszcze zdąże uciec z 30% hp ;)

Moim zdaniem bardzo dobrym wyborem będzie rammus.Ma bardzo dużo obrony i obrony magicznej już od pierwszego lvla dzięki skillowi,szybko się przemieszcza,posiada taunta oraz jego obszarowe ulti zadaje spory dmg jak na tanka.No i oczywiście jeszcze pasyw dzięki któremu czym więcej posiadamy obrony tym więcej mamy ataku.

^A ja rozwalam cały przeciwny team Soraką i zostaje mi całe hp.Co ty na to?I nie wiem czy coś mnie ominęło,ale od kiedy Jax jest tankiem?

@DOWN

Dobra umiem grać soraką i co?Będę nią kosił pod dpsa?No proszę Cię...I jak się umie grać jaxem to się go robi pod hybrydę.

22lvl, jak umiesz grać jaxem to bedziesz dobrze tankować :)

Jaaaax

: OOOOOOOOOOOOO

Malphite - genialny inicjatora, duży survival, średni dmg.

Amumu - b. dobry inicjator, duży survival, wysoki dmg ze względu na jego W(drainuje 2,7% hp co sekundę wymaksowane).

Rammus - średni inicjator, spory survival(jeśli cały przeciwny team jest ad, wtedy rammus robi prawdziwą siekę na mapie ze względu na jego pasyw)

Shen - średni inicjator, duży survival, dość dobry dmg + ulti, które nie raz może uratować d*pę członkom drużyny.

Zastanawiam się właśnie nad malphite. Nie chce brać rammusa ani amunu. Sam nie wiem czemu ale jakoś mi nie pasują.

Shenem kiedyś pogrywałem i był całkiem spoko ale szukam czegoś nowego, bo nocturne mi się zaczyna powoli nudzić. Może nie tyle co sam noct, co postacie nastawione na zadawanie obrażeń :P

Mundo tez jest dobry tank i cho'gath

Shen - czysty tank, po prostu.

Malph - Nawet dobry tank, w miarę popularny.

Jarvan - tak, ma potencjał na tanka, jednak jest chwilowo dosyć mało popularny, a jego ulti nieco przeszkadza w zajmowaniu większej grupy wrogów.

Nunu - Również dobry, i w miarę popularny tank, do tego ulti świetnie miesza w grupach wrogów.

Blitzcrank - świetne kombo, w tym łapki, może być wszystkim ad, ap, tankiem, ponoć nawet itemy do supportu pozwalają go nieźle rozwinąć.

Amumu - tank specyficzny, z wszystkich w swojej kategorii ma jednak najmniej hp.

Kayle - nikt nią nie gra...nie wiem czemu, potrafi rozwinąć spore ilości hp.

Cho'gath - przy wymaksowanych stackach swojego ulti wydaje się być nie do zabicia.

:o Jax pod tanka? Ja Jaxem zawsze budowałem hybrydę ADAP... A z tanków to polece :

Warwicka(serio!)

Amumu

Mordekaisera

i Shena

Grałem wszystkimi i chyba ''Szen'' sprawiał mi najwięcej przyjemności.

A ja będę inny i polecę Maokaia. Świetny offtank :D Doran's Ring, Mercury Treats, Rod of Age, Abbysal Scepter, a potem w zależności od przeciwników. Jak dps to można złożyć Frozen Heart, Guardian Angel i Thornmaila bądź Rabadona, jak team mieszany można złożyć jako 4 lub 5 Force of Nature a jak magowie to Mercury Treats, Rod of Age i 4 Abbysal Scepter lub 3 i Rabadona.

A ja będę inny i polecę Maokaia. Świetny offtank Doran's Ring, Mercury Treats, Rod of Age, Abbysal Scepter, a potem w zależności od przeciwników. Jak dps to można złożyć Frozen Heart, Guardian Angel i Thornmaila bądź Rabadona, jak team mieszany można złożyć jako 4 lub 5 Force of Nature a jak magowie to Mercury Treats, Rod of Age i 4 Abbysal Scepter lub 3 i Rabadona.

Jakiej ty farmy potrzebujesz aby to wszystko złożyć?

Cho'gath - przy wymaksowanych stackach swojego ulti wydaje się być nie do zabicia.

Tu się zgadzam. Aktualnie co grę gram tylko Cho'gathem i nie żałuję. Dobry tank + świetny dmg. Na 18 lvl + full set (itemy) + stacki jestem nie do zabicia. Mogę sobie solować 3/4 championów bez problemu. Chociażby ostatnia gra, i wynik 35-11-14 (dedy zaliczone w early i mid game)

Być może są tanki które mają więcej hp (chociaż przez stacki z ulti cho to wątpię) ale ma naprawdę dobre skille.

Jakiej ty farmy potrzebujesz aby to wszystko złożyć?

Full mana regen runy i jestes jednyn z najlepszych early game killerow dzieki spamowi sadzonki. masteriesy 9-21-0 a skille ghost + ignite

skille max najpierw E potem W a na koniec Q oczywiscie po drodze ult. E>W>E>Q>E>R na poczatku

Mundo najbardziej OP tank w LoLu

Dobry świr jax pod tanka hahahah kocham takich ludzi proszę cię nie graj rankedów.

Malphite - genialny inicjatora, duży survival, średni dmg.Amumu - b. dobry inicjator, duży survival, wysoki dmg ze względu na jego W(drainuje 2,7% hp co sekundę wymaksowane).Rammus - średni inicjator, spory survival(jeśli cały przeciwny team jest ad, wtedy rammus robi prawdziwą siekę na mapie ze względu na jego pasyw)Shen - średni inicjator, duży survival, dość dobry dmg + ulti, które nie raz może uratować d*pę członkom drużyny.

Dobrze gada polać mu.

jeśli chodzi o cho, to zdania są podzielone, może i ma dużo hp, ale jeśli jest champ z dużym as na przeciwko, który złoży madredy to już jego hp nie ma znaczenia. : ) a jeśli jest to kog maw, to właściwie nie ma znaczego czy jest jakiś tank w teamie. : p

A ja powiem Nasus.Tak.Trochę itemów pod obronę i hp no i oczywiście coś pod manę plus jego ulti i może robić za tanka.TO tylko moje zdanie bo ja tam nim gram

Zgadzam się, ja również gram Nasusem i zawsze buduję go pod tanka (czasem dorzucam trinity force). A od siebie polecę jeszcze Garena.

Up@-Trinity to tylko jak chcesz się jeszcze trochę na ataku skupić a nie tylko na obronie

Dlatego napisałem że czasem dorzucam trinity. To nie zalicza się do tanka.