Wybór technikum

skoncz cokolwiek i idz do wojska naucza cie dyscypliny i rygoru ,zrobia z ciebie prawdziwego chlopa z jajami dodatkowe zalety to dobra wyplata, szybka emeryturka ,mieszkanie

Szczeze gdybym teraz mogl sie cofnac z 5 lat wstecz sam bym tak zrobil ale bylem glupi moj kumpel poszedl do wojska teraz siedzi w warszawie ma warty calonocne 2-3x w tygodniu na warcie siedzi na dupsku i gra w xboxa reszte tygodnia ma wolne i calymi dniami w cabala napierdziela , dostal mieszkanie i co miesiac punktualnie dostaje ladny przelewik na konto i mowi ze jedynym minusem jest ze raz na jakis czas musi jezdzic na jakies szkolenia ktore trwaja po 2-3 miesiace ale z tego co zauwazylem ma je bardzo zadko w tym roku mial je od stycznia do marca i od tamtej pory ma spokoj jak chcesz moge sie go doklaniej dopytac czy to na prawde wyglada tak rozowo jak on mowi ale w sumie czemu mial by klamac (oczywiscie wiem ze nie wszedzie to tak wyglada on pewnie mial szczescie i trafil do takiej a nie innej jednostki) tak czy inaczej zycie zolnieza jest na pewno bardziej interesujace niz informatyka a w sumie teraz do wojska zamiast brac prawdziwych meszczyzn biora lalusiow po technikum i z matura wiec nawet jak nie masz predyspozycji fizycznych to i tak masz spore szanse sie zlapac TYLKO NIE MOZESZ BYC KARANY! BO TO PRZEKRESLA KARIERE WOJSKOWA

Jest kosmiczny wysyp informatków aktualnie. W mojej szkole w tym roku jest aż 5 klas po 32 osoby. Sam zamiast informatyki, wybrałem elektronike (aktualnie 3 klasa) i lekko nie jest. Ogólnie jak sam nie nauczysz się programować etc. to w szkole tego aż tak dużo się nie nauczysz. Na twoim miejscu już zacząłbym się uczyć np. php, który jest dość łatwy na początek a później jakiś c++, java czy coś z nowoczesnych języków przyszłości ruby ;) i prace znajdziesz raz dwa.

Właśnie zaczynam, myśle, że narazie zajmę sie c++ + html i może inne rzeczy z związane z tworzeniem stron.

Dobry plan ;)

Najważniejsze, żebys nie przestawał dążyć w tym kierunku.

Powodzenia.

I co z tego że jest po 5 klas informatyka/elektronika jak połowa i tak nie zda egzaminu. Dla mnie po technikum masz nikłe szanse na znalezienie pracy a po liceum żadne. Tylko studia, które zresztą na tych kierunkach są bardzo trudne. Sam jestem w 2 klasie elektronik i zaczynam żałować, że nie wybrałem liceum mat/fiz.

Jesłi mogę się trącić to cobyście powiedzieli o AGH dla informatyka (jakby co liznołem html i php oraz c#) :)

Obecnie zacząłem klasę 3 gimnazjum i zacząłem myśleć nad wyborem następnej szkoły. Już wcześniej myślałem nad technikum informatycznym teraz jestem pewny, że w tym kierunku chce się kształcić (od razu mówię, że nie chce iść do liceum). Mieszkam w Gliwicach i mam zamiar iść do ZSTI, albo łączności. Być może ktoś z was wie coś o tych szkołach dlatego chciałbym poznać wasze opinie. Jeśli chodzi o moje oceny :

Informatyka: 5

Matematyka: 4/5

Angielski: 4/5

Polski: 5