Blugkolff, cenię sobie Twoje rady, ale chyba trochę się różnimy Mianowicie Ty idziesz z duchem technologii i starasz się o sprzęt z najwyższej półki, a mnie usatysfakcjonuje tańszy smartphone z i tak bogatą mnogością zawartości. Umowę podpiszę najpewniej na 2 lata, a po tym czasie znów przyjdzie mi zmienić urządzenie, być może na takie, którego Ty używasz teraz Wcześniej nie miałem styczności z Androidem i tym samym owym Marketem, o którym tyle mówiliście. Przecież nawet, jeśli na rynku pojawią się nowe smartphony i ich standardy, to dalej będzie mozna korzystać z tego, co oferuje Android 2.2, czyż nie?
W tym względzie masz rację, ja akurat rocznie kupuję około 3 telefonów więc, może faktycznie za bardzo forsuję nowinki techniczne.
Jeszcze jedno uściślijmy, czy chodzi ci o zwykłego Wildfire czy model S, ten pierwszy to jednak za mało nawet jak dla osoby niezbyt wymagającej, po pierwsze procesor jest najsłabszym jaki kiedykolwiek zastosowano w firmowym sprzęcie czyli Qualcomm 528MHz(tylko kilka najstarszych modeli go ma), więc telefon będzie strasznie mulić, co odczujesz nie tylko przy poruszaniu się po menu, lecz również gdy zbierze się nieco smsów w pamięci lub przy powolnym przeglądaniu www, ekran ma 240x320 czyli tyle co komórki klasyczne z ekranami 2-2,2 cala, ale on ma 3,2 więc jest masakryczna pikseloza.
W przypadku Wildfire S sytuacja jest o niebo lepsza, jak masz brać coś słabszego to warto model S, procesor już mocniejszy, rozdzielczość ekranu wyższa, ogólnie wszystko zostało poprawione na plus, HTC wyciągnął wnioski.
Wildfire zwykły ma tylko Androida 2.2, tymczasem S 2.3, różnice są mocno odczuwalne, nowsza wersja systemu jest szybsza, dostała kilka dodatkowych funkcji, naprawiono błędy umożliwiające wykradzenie Twoich danych z telefonu.
Z Androidem jest taka ciekawa kwestia, programiści lubią pisać na nowe wersje, tutaj są dwie możliwości, pierwsza to, nie będziesz w stanie zainstalować danej aplikacji od którejś tam wersji a druga to koniec wsparcia np dla systemu 2.2, wygląda to mniej więcej tak, że nagle z Android Marketu(Google Play) znika jakaś pozycja którą zawsze miałeś dostępną(program lub gra).
Jeśli chodziło Tobie o starszą wersję Wildfire to lepiej wybrać Samsunga Gio, który jest znacznie lepszy.
ps. Co do Adobe Flash, to żaden z nich jej nie obsługuje (przynajmniej oficjalnie, natomiast "na lewo" da się, ale efekty nie są najlepsze niestety, Flash jest wymagający z ich hardware...niezbyt daje radę).