Wybredny gracz szuka MMO

Cześć, szukam NAJLEPIEJ darmowego MMO Ale nie koniecznie najlepiej RPG bez Pay2Win.
Obecnie ze względu na prace mam mniej czasu lecz wcześniej maniaczyłem wiele gier a pojęcie hard grania nie jest mi obce.

Opis zainteresowania ->

• Metin2 (Grałem od pierwszego Polskiego serwera ale obecnie ta gra powinna zmienić domene strony na .PLN)
  • TERA (W obecnych czasach szkoda na to czasu)
  • Aion (Juz od dawna nie czuje tej gry… do tego jeszcze gameforge - szkoda czasu)
  • Runes of Magic (r.i.p - juz nawet restart nie pomoże, po prostu koniec a grało się spoko)
  • World of Warcraft (Grałbym dalej bo jak można zrezygnować po tylu latach (KRÓL) - ale nie opłaca mi się płacić abonamentu ze względu na czas)
  • MU * (Nie podoba mi się iraczej nie spodoba)
  • Diablo/Patch of Exile (To samo co MU - nie moja bajka i nie podoba mi się oraz nie chce nawet zaczynać czy jeszcze raz sprawdzać bo wiem że i tak odinstaluje po krótkim czasie)
  • WildStar (Jedno to że nie moja bajka a drugie to słabe community)
  • STWOR (Dajta spokój… po takiej produkcji spodziewałem się dużo więcej)
  • GW2 (Totalnie brak poczucia progressu i zbyt luzne to + oczywiście dodatki które nie zachęcają nowego gracza - w sumie chciałbym spróbować ale nie ogarniam co tam się dzieje nawet…)
  • Neverwinter (Totalnie nie chce w to grać… nawet nie jestem w stanie podać dobrego powodu - po prostu nie)
  • ESO (Sam pomysł i realizacja jest super ale DLC odpychają mnie totalnie od tej produkcji)
  • BDO (Słyszałem wiele dobrego o tej grze ale dużo więcej złego - chyba nie chcę się przekonywać co kryje ta gra w sobie co jest nowością u mojej skromnej osoby i raczej niech tak pozostanie)
  • Archage oraz Albion (nie, nie, nie…)
    Oczywiście raczej nie muszę wspominać by nikt nie polecał mi tu takich gierek jak Tibia bo uznam wręcz za spam…
    100% kilku gier nie wymieniłem ale to spokojnie jak ktoś napisze coś w co grywałem to dam znać.
    Jak widzicie jestem wybredny i mam specyficzny gust więc ciężko będzie coś znalezc dobrego.
    Ps. Fajnie by było jak by gra którą polecicie miała spore Polskie Community (brak u mnie problemów z Angielskim ale jednak swoi to swoi / za wszelkie błędy w piśmie przepraszam)

Czekam na odpowiedzi <3

Jeżeli chodzi o BDO to gra ma wiele minusów dla dopiero co zaczynających swoją przygodę z nią. Jeżeli masz więcej czasu niż 3-4 godzinki dziennie na granie to moim zdaniem warto spróbować ale jak najszybciej znaleźć gildie gdzie Ci powiedzą co z czym się je bo samemu długo się ogarnia wszystkie aspekty gry.
Aion myślę że się skończył po wprowadzeniu systemu glory gdzie nie ma znaczenia jak grasz tylko jak regularnie o określonych godzinach :stuck_out_tongue: liczę że może tak chwalony patch 6.2 coś zmieni :stuck_out_tongue:
Polecił bym Kalonline albo blade and soul-a ale w obu tych grach jest straszne pay2progress faster :stuck_out_tongue:

No właśnie wiele o niej słyszałem więc zdecyduje się na odpuszczenie tego tytułu.
Kal nie pasuje mi graficznie, wręcz mnie boli a b&s jest dla kasiastych :wink:

Akurat B&S to jedna z niewielu gier f2p, w której możesz zdobyć max sprzęt bez wydawania pieniędzy, jedynie potrzeba 2-4h na farme daily + kilka h w weekendy na daily + weekly.

Jeśli przed rozpoczęciem gry będziesz czytał opinie, to gwarantuje, że nie znajdziesz nic dla siebie. W dzisiejszych czasach wszystko jest hejtowane, a Ci co się dobrze bawią mają gdzieś zaglądanie na fora i zachwalanie gry, w która grają.

@Akato a tak z ciekawości w B&S to te 2-4h dziennie przez ile lat do tego max gearu :slight_smile: ? zarabiając na tych daily w te 2 godziny i będąc optymistą 300g dziennie :stuck_out_tongue: sam soul kosztuje około 45k golda to wychodzi mi 150 dni na samego soula a i żeby nie było te 300g dziennie to mogę robić mając 1.1k ap+ a nie osoba co dopiero zaczyna grać :smiley:

1lajk

“grałbym dalej, ale…”, “nie chcę nawet zaczynać”, “nie moja bajka”, “chciałbym spróbować, ale nie ogarniam”, “nie chcę w to grać”, “słyszałem dużo więcej złego i chyba nie chcę się przekonywać co kryje ta gra”

Fajnie jakbyś chociaż jeszcze w połowę wymienionych gier zagrał XDDDD
I Tibia to też MMO, które ma więcej graczy niż niejeden wymieniony przez Ciebie tytuł.

Żeby pod spam nie podchodziło - zagraj sobie w PoE.

Zagrałem w większość (Nie grałem w Bd i Bs - GW próbowałem)
Ps. Twój komentarz jest całkowicie zbędny i nic nie wnosi do moich poszukiwań - napisałem to co mi się podoba a co nie a to że ty wszystko łykasz jak pelikan z publicznych for to nie moja wina.
Ps2. Wiedziałem że trafi się jakiś obrońca pixeli ;D

@esej1 wbrew powszechnej opinii obecnie tibia ma sporo do zaoferowania pod warunkiem, że kogoś nie odrzuci grafika. Grind jest tam przyjemny i nie bezmyślny jak w nowych tytułach zarówno solo jak i party.
obecnie ściągam bless online żeby samemu wyrobić sobie opinie o tytule a co do łykania w bdo proponował bym samemu zagrać a nie sugerować się zdaniem innych :slight_smile:

Do tego wszystkiego dolicz eventy, RNG, hongmoon coiny za arenki + pewien sposób, którym bez trudu można zarobić 150-200g/1h mając ~950AP

Co do Tibii to masz racje ALE jak za kazdym pytaniem ktos gdzies wspomnina o tym to się wymiotować chcę, szczególnie że nie jestem fanem tej gry.
B&Sa sprawdzę, darmowy to i tak nic nie strace oprócz czasu.

Secret world legends polecam
-Dobra fabuła. mnóstwo questów różnego rodzaju
-Jest z kim pograć
-brak P2W
Endgame- Dodatkowe questy, dungony, raidy, scenariusze, lairy, znajdźki itd. (jest trochę tego mało, ale twórcy już pracują by dodać tam więcej tego typu zawartości)
Jedyny naprawdę znaczący minus tej gry to słabe pvp pod kontekstem że prawie jego brak

1lajk