Wycena i na jak długo wystarczy?

Witam serdecznie. Czy jest mi ktoś w stanie wycenić owy zestaw ze wszystkim co tutaj się znajduje w opisie. Czy PC będzie mi służył na 3-4 lata ?? Pozdrawiam.

i5-4460, msi z97 pc mate, hyperx 8gb2400 cl11 ddr3, gigabyte gtx 970 g1 gaming, rasurbo 650w lub 750w nie pamietam, zalman z3 plus biała, cooler master quickfire tk mx cherry red, razer deathadder chroma, razer bungee, razer gfoliathus speed large, hyperx cloud, benq xl2720z, cruicial mx200 ssd 250gb jeszcze dorzuce logitech extreme 3d pro i pada microsoft xbox

O cenie sie nie wypowiem bo bym musiał patrzeć na ceny poszczegolnych komponentów ale obstawiam ze max 2000zł. A komputer na max do roku w przód. Szybciej zacznie ograniczać Cię procesor a myślę że w niedługim czasie i grafika. W zależności od tego w jakie gry grasz.

UWAGA to nie znaczy ze gry nie będą chodzić o ile teraz bys mógł nowe gry odpalić na mid/high detalach o tyle w przyszłości raczej bedziesz musiał zejść na mid. Ciągle mówimy o FHD i 60FPS.

Edit: ja biorę pod uwagę fakt ze wszystko jest uzywane.

Na tą chwię będzie dawać dobrze radę, ale za max 2 lata zacznie niedomagać. Aczkolwiek wystarczy wtedy wymienić procek, grafikę i dokupić ramu i styknie na kolejne 2 lata.

owy zestaw znalazłem ze wszystkim na OLX i chłopak wystawił wszystko za 5000zł i zastanawiałem się czy to tyle jest wszystko wart. Niestety sam nie mogę sprawdzić bo ciężko jest zrobić to na komórce i na dodatek w pracy, a oferta jest do dzisiaj do 20:00 :)

Intel Core i7-4790S 3.20 GHz, 12 GB RAM, GeForce GTX970.

Kompa składałem około 3 lat temu, do dziś śmiga jak marzenie i każdy tytuł zjada na ultra. Doliczając płytę główną, zasilacz, obudowę...itd. wyszło mnie to po znajomości 4500 zł.

Więc nie wiem czy za podany przez Ciebie sprzęcik wybulenie 5000 to dobry deal.

Podejrzewam, że w dodatku używany. Za nic Ci się za taką cenę ten zestaw nie opłaca. Za 1500 zł mógłbyś się zastanawiać, czy brać. Co z tego, że dostaniesz markowego pada, jak bebechy nawet na chwilę obecną są średnie.

sprawdź czy nie jest jakaś część padnięta bo może być tak był droższy ale typ zeszedł do 5k więc pewnie coś jest padnięte.

Na tą chwię będzie dawać dobrze radę, ale za max 2 lata zacznie niedomagać. Aczkolwiek wystarczy wtedy wymienić procek, grafikę i dokupić ramu i styknie na kolejne 2 lata.

Czyli praktycznie wszystko, bo wymiana procka wiąże się z wymianą MOBO co za tym idzie z RAM też :)

owy zestaw znalazłem ze wszystkim na OLX i chłopak wystawił wszystko za 5000zł i zastanawiałem się czy to tyle jest wszystko wart. Niestety sam nie mogę sprawdzić bo ciężko jest zrobić to na komórce i na dodatek w pracy, a oferta jest do dzisiaj do 20:00 

za 5000zł powiedz mu by rozpędził się i ******* barana w ścianę :)

Intel Core i7-4790S 3.20 GHz, 12 GB RAM,  GeForce GTX970.

Kompa składałem około 3 lat temu, do dziś śmiga jak marzenie i każdy tytuł zjada na ultra. Doliczając płytę główną, zasilacz, obudowę...itd. wyszło mnie to po znajomości 4500 zł.

Więc nie wiem czy za podany przez Ciebie sprzęcik wybulenie 5000 to dobry deal.

Nooo a dodatkowo i7. Tutaj jest i5 i to jeszcze z niskiej półki :)

Jak widzę te komentarze , że za rok taki sprzęt będzie niedomagać to mnie krew zalewa. Co do zabawy na ultra to może tak , ale wystarczy cienie w dół i jedziesz dalej. Ja mam ten procek i5 4460 + gtxa 950 - wiedzmin 3 ultra kilka ustawień na średnie gram w 60 klatkach w 1080p. GW2 Ultra - TESO ULTRA za 3 lata to ustawie średnie i w reszte gier też będę leciał co prawda. Karta nie będzie się za te 3 lata nadawała ale procek sobie poradzi. Jak na potato masherze i5 750 - 760. Grają na ultra na gtx 1080 ti w każdą grę to gdzie do ludzi z ograniczeniem procka kwestia 10 fps max gdzie i tak wszystkie normy 60 klatek to przeskoczy. Nie rozumiem wymiany procka po roku który kosztuje na chwile obecna pewnie z 800 zł. Chyba że renderujesz czy coś ale jak nie to starczy jeszcze i to sporo przykładem są gracze z i5 2500 kupili kilka lat temu i zrobili deal życia.

Nie ma to kompletnie sensu. Za 5 tysięcy to hoho, zestaw z 1070 Ci złożymy.

@Ryutaro Jeżeli ktoś oczekuje najwyższych detali to będzie niedomagać. Tak jak z cieniami można zejść w dół i od razu podskoczą fpsy, to przy obniżeniu antyaliasingu wygląd gry psuje się dosyć mocno.

Jak widzę te komentarze , że za rok taki sprzęt będzie niedomagać to mnie krew zalewa. Co do zabawy na ultra to może tak , ale wystarczy cienie w dół i jedziesz dalej. Ja mam ten procek i5 4460 + gtxa 950 - wiedzmin 3 ultra kilka ustawień na średnie gram w 60 klatkach w 1080p. GW2 Ultra - TESO ULTRA za 3 lata to ustawie średnie i w reszte gier też będę leciał co prawda. Karta nie będzie się za te 3 lata nadawała ale procek sobie poradzi. Jak na potato masherze i5 750 - 760. Grają na ultra na gtx 1080 ti w każdą grę to gdzie do ludzi z ograniczeniem procka kwestia 10 fps max gdzie i tak wszystkie normy 60 klatek to przeskoczy.    Nie rozumiem wymiany procka po roku który kosztuje na chwile obecna pewnie z 800 zł. Chyba że renderujesz czy coś ale jak nie to starczy jeszcze i to sporo przykładem są gracze z i5 2500 kupili kilka lat temu i zrobili deal życia.

Zacznij grać w gry które wykorzystują procesor w znacznym stopniu to zrozumiesz o czym mowa. By ci pomóc i daleko nie szukać Arma 3. Dodatkowo tu mowa o procku z zablokowanym mnoznikiem i cenie 5000zl. Za to cene masz top i5 w wersji K i 1070 na pokładzie. Dodatkowo chciałbym wiedzieć jakie ustawienia masz na ultra w wiedzminie 3 na gtx 950 :)

Za 3500zł do małej negocjacji mam o wiele lepszy pc na sprzedasz :

Procek i7 4790k
Mobo msi gaming m5 z97
Ram hyperyx 1600 8gb
Karta palit gtx 1060 sjs 6gb (gwarancja)
Zasilacz chieftec ctg-750c
Dysk ssd ADATA sx 900 120GB
Dysk hdd Wd WDC WD100EZEX
Chlodzenie grandis xe1236
Obudowa SilentiumPC Aquarius X70W (gwarancja

Zablokowana i5 to pewnie najsłabszy wybór, jeśli się teraz kupuje na dłużej.

Czekałbym na Coffee Lake od Intela. Sześciordzeniowe i5 może być naprawdę solidnym wyborem na dłużej, a w 5000zł się pewnie zmieści. Warto poczekać, bo jeśli Intel przechodzi na 6 rdzeni, to staną się one standardem. Taka i5 z wydajnością jednego rdzenia jak 7600K, ale z 6 zamiast 4 rdzeni może niedługo stać się jedynym słusznym wyborem dla graczy jeśli Intel nie zaszaleje z ceną.

Witam serdecznie. Czy jest mi ktoś w stanie wycenić owy zestaw ze wszystkim co tutaj się znajduje w opisie. Czy PC będzie mi służył na 3-4 lata ?? Pozdrawiam.

i5-4460, msi z97 pc mate, hyperx 8gb2400 cl11 ddr3, gigabyte gtx 970 g1 gaming, rasurbo 650w lub 750w nie pamietam, zalman z3 plus biała, cooler master quickfire tk mx cherry red, razer deathadder chroma, razer bungee, razer gfoliathus speed large, hyperx cloud, benq xl2720z, cruicial mx200 ssd 250gb jeszcze dorzuce logitech extreme 3d pro i pada microsoft xbox