Witam. Zakładam ten temat z prośbą do osób, które znają się na sprzęcie komputerowym i jego wycenie.
Zasilacz: SilentiumPC Deus 500W
Karta graficzna: MSI GeForce CUDA GTX660 TWINFROZR III 2GB
Procesor: AMD Phentom II 4x 925
Płyta główna: ASUS M4N78 SE
Ram: 4GB
Napęd: LG - normalny CD i DVD
Obudowa: Podstawowa obudowa Colorsit, z przodu wejście na mikrofon, słuchawki i 2 wejścia USB.
Chłodzenie CPU: Boxowe.
Dysk: 500GB
Ten sprzęt pociągnął Assassina Black Flag na wysokich bez zacinania, CSGO na 150-250fps i FarCry 3 na Ultra na 40-50fps.
Wycena komputera
Sprzedajesz i nie wiesz ile wziąć za to? Podaj czy coś jest na gwarancji i ile jej zostało.
jakie ramy i jakie prędkosci, w ilu kosciach
jaki dysk - firma model rpm
tak na oko ~1500 zł, jesli dysk jest 7200+, a ramy ddr3 sensownego taktowania
Komputer był dawno kupowany, dlatego nie wiem ile mogę za niego wziąć :s
Ram: GoodRam, 2 kości 800MHz (-.-)
Dysk: WesternDigital, 7200RPM
Gwarancja na Ram na zawsze i na 10 miesięcy na zasilacz.
uuu ddr2, to 100 mniej
1400zł jak weźmiesz, to nie będzie wstydu, ale bez gwarancji to nie gwarantuje że znajdziesz kupca za tyle (raczej 1200-1300)
A omijając temat, to chciałbym się zapytać czy ten zestawik: http://scr.hu/2gqu/yi9lx - byłby dobry jak na dzisiejsze gry? Jakieś propozycje co do zamiany niektórych komponentów?
Nie wiem dokładnie jak się sprawuje ten model 290X, ale pownno być ok. Procek tez spoko, ale dorzuciłbym kilka złotych do 4690k, bo warto.
Jedyne do czego można się tak naprawdę przyczepić, to chłodzenie. To tak jakbyś do porshe wstawił drewniane felgi Za ~150 zł można dostac całkiem dobrego Macho. Chłodzenia Silentiuma sa głośne, mają tendencje do "stukania" przy wysokich obrotach i zrobione są z tanich i słabych materiałów.
Witam. Zakładam ten temat z prośbą do osób, które znają się na sprzęcie komputerowym i jego wycenie.
Zasilacz: SilentiumPC Deus 500W
Karta graficzna: MSI GeForce CUDA GTX660 TWINFROZR III 2GB
Procesor: AMD Phentom II 4x 925
Płyta główna: ASUS M4N78 SE
Ram: 4GB
Napęd: LG - normalny CD i DVD
Obudowa: Podstawowa obudowa Colorsit, z przodu wejście na mikrofon, słuchawki i 2 wejścia USB.
Chłodzenie CPU: Boxowe.
Dysk: 500GB
Ten sprzęt pociągnął Assassina Black Flag na wysokich bez zacinania, CSGO na 150-250fps i FarCry 3 na Ultra na 40-50fps.