Wycena Pc

Witam. Chciałbym się zapytać ile mogę wziąć za tego Pc.

Procek i7 4790k

Mobo msi gaming m5 z97

Ram hyperyx 1600 8gb

Karta palit gtx 1060 sjs

Zasilacz chieftec ctg-750c

Dysk ssd ADATA Premier Pro SP550 120GB

Dysk hdd Wd 1tb

Chlodzenie grandis xe1236

Obudowa SilentiumPC Aquarius X70W

Ważna kwestia czy lub ile masz gwarancji na zestaw lub podzespoły.

Tylko karta jeszcze na gwarancji 2 lata no i obudowa i chlodzenie na rok

Za samą grafike powinieneś dostać sporo(sprawdz ceny na allegro) bo nie ma nigdzie kart graficznych.

Przemnóż ceny podzespołów na gwarancji przez 80% ceny rynkowej, a tych bez gwararancji przez ~65% i wyjdzie Ci mniej-więcej cena jaką powinieneś móc uzyskać.

Ale gwarancji nie ma, bo jeszcze musisz znaleźć klienta który jest gotów tyle zapłacić, a te "gnidy" (klienci ;) ) z jakiegoś powodu zawsze by chciały kupowac jak najtaniej :)

Ale może jakaś propozycja się znajdzie, Tak mniej więcej.

Ale może jakaś propozycja się znajdzie, Tak mniej więcej.

jak dla mnie ~2200zł / 2300zł

Po sprawdzeniu cen.

jak dla mnie ~2200zł / 2300zł

Po sprawdzeniu cen.

Hehe teraz to sama 1060 prawie 2k kosztuję więc ta twoja wycena nie wiem skąd się wzięła....

Hehe teraz to sama 1060 prawie 2k kosztuję więc ta twoja wycena nie wiem skąd się wzięła....

faktycznie popatrzyłem na inną wersje tej karty graficznej. no to dodaj 600zł do tego. i masz kwotę. 3000zł.

Niestety sprzęt używany to sprzęt używany. Nikt Ci nie da nawet 80% wartości. takie są niestety/stety realia.

Myślę, że za ten zestaw spokojnie dostanę 3,5 klocka. Dzięki

Temat do zamknięcia.

Myślę, że za ten zestaw spokojnie dostanę 3,5 klocka. Dzięki 

Temat do zamknięcia.

Probuj, ewentualnie zobacz czy na czesci taniej nie wyjdzie.

Na części tj. kolega wyżej napisał powinno wyjść lepiej aczkolwiek więcej pier****nia.

Jak to się mówi : każdy towar znajdzie swojego odbiorcę , wszystko zależy od ceny :)

Wiesz za 3.5 k można złożyć bardzo przyzwoity sprzęt a masa ludzi (w tym min. ja) woli dołożyć 500-1000zł i kupić nowy :)

Teraz nic nie złoży nic nie kupi. Nie ma z czego, nie ma kompletnie grafik a jak sa kosztują astronomiczna cene. Wchodze na allegro GTX 1070 ponad 3k :).

Moja rada. Wykręć grafikę wystaw na licytację z ceną minimalną NORMALNEJ ceny NOWEGO GTX 1060. Resztę wyceń sobie i też wystaw na allegro czy też OLX. Wydaje mi się że nawet że skup łącznie wyjdzie ci na 0 jak kupowałeś nową :)

BTW: Widziałem teraz na allegro RX 580 za... uwaga 2600zł :D paranoja :D.

Problem jest taki że jakbyś chciał za pieniądze które uzbierasz kupić nowy sprzęt nie zrobisz tego teraz. Jest to po prostu mega nie opłacalne teraz. Sytuacja może się zmieni po wakacjach jak minie boom na koparki. Chyba że po prostu chcesz sprzedać i nie kupować nic nowego(obstawiam że chyba tak bo ogólnie sprzęt masz bardzo dobry i nie widzę sensu wymiany go na nowy :) )

Teraz nic nie złoży nic nie kupi. Nie ma z czego, nie ma kompletnie grafik a jak sa kosztują astronomiczna cene. Wchodze na allegro GTX 1070 ponad 3k :).

Moja rada. Wykręć grafikę wystaw na licytację z ceną minimalną NORMALNEJ ceny NOWEGO GTX 1060. Resztę wyceń sobie i też wystaw na allegro czy też OLX. Wydaje mi się że nawet że skup łącznie wyjdzie ci na 0 jak kupowałeś nową 

BTW: Widziałem teraz na allegro RX 580 za... uwaga 2600zł  paranoja :D. 

Problem jest taki że jakbyś chciał za pieniądze które uzbierasz kupić nowy sprzęt nie zrobisz tego teraz. Jest to po prostu mega nie opłacalne teraz. Sytuacja może się zmieni po wakacjach jak minie boom na koparki. Chyba że po prostu chcesz sprzedać i nie kupować nic nowego(obstawiam że chyba tak bo ogólnie sprzęt masz bardzo dobry i nie widzę sensu wymiany go na nowy  )

Kolego, chyba posłucham twojej rady i wystawię na licytację, sprzętu nie mam zamiaru kupować bo ciągle jestem na wyjazdach, mam zamiar przenieść się na laptopa tak do 4,5k

Witam. Chciałbym się zapytać ile mogę wziąć za tego Pc.

Procek i7 4790k

Mobo msi gaming m5 z97

Ram hyperyx 1600 8gb

Karta palit gtx 1060 sjs

Zasilacz chieftec ctg-750c

Dysk ssd ADATA Premier Pro SP550 120GB

Dysk hdd Wd 1tb

Chlodzenie grandis xe1236

Obudowa SilentiumPC Aquarius X70W