Wycena sprzętu

Witam. Mam prośbę żeby ktoś wycenił mi mojego blaszaka. Nie ma juz on gwarancji. Interesuje mnie zamiana tego pc na ps4 + jakieś gry i zastanawiam się ile mój pc jest warty.

Zasilacz Aero Cool VC-650
Płyta główna Gigabyte p67-d3-b3
Dysk 2 TB
Ram 8gb Kingston HyperX black
Grafika r9 290 Gigabyte
Procesor i5 3450
Obudowa (nowa) Zalman Z3 Plus

Wiesz że cena twojej karty graficznej jest porównywalna do ps4 XD. Koleś pc masz dobry powineś odpalać wiedźmina na wysokich/ultra. Nie opłaca ci się sprzedawać kompa ponieważ stracisz dobry sprzęt a po drugie gry na pc są tańsze. Jak chcesz grać jak na konsoli to kup se pada. Wydaj mi się że to jest troll bo nie widziałem dawno tak głupiego posta XD. Nie wiem dlaczego chcesz go sprzedać przycina ci czy co ? Ale spróbuje wycenić tak jak byś sprzedawał nowe.

Zasilacz 230zł

Dysk od 300 - 400zł (nie znam dysku to daje ile kosztują przeważnie takie dyski)

ram - 330zł ( obstawiam że masz 4gb x2)

płyta - 320zł

grafika - 1360 zł

obudowa - 180 zł

procesor 730 zł

jak byś kupował takiego nowego pc to wydał byś +/- 3500zł (cenami kierowałem się z morele)

A jak chcesz sprzedać pc by mieć ps4 i dużo gier to ściągaj se gry z torrentów a nie takiego świetnego blaszaka sprzedawać. Kup se pada i graj. Jak go sprzedasz bez gwarancji to może wyjść nawet z 2300 zł. Więc będą tylko straty.

warn_ico.png
Za proponowanie piractwa także jest kara - XarduneK
Witam. Mam prośbę żeby ktoś wycenił mi mojego blaszaka. Nie ma juz on gwarancji. Interesuje mnie zamiana tego pc na ps4 + jakieś gry i zastanawiam się ile mój pc jest warty.Zasilacz Aero Cool VC-650Płyta główna Gigabyte p67-d3-b3Dysk 2 TBRam 8gb Kingston HyperX blackGrafika r9 290 GigabyteProcesor i5 3450Obudowa (nowa) Zalman Z3 Plus

obudowa to koszt 200zł więc może 150zł ktoś da

zasilacz z 120zł

dysk to z 200zł

ram 100zł

procek 500zł może

główna z 200zł albo mniej

grafika z 1000zł ale prawie napewno sporo mniej

coś koło skoro bez gwarancji ktoś inny poda dokładniej może

Wiesz że cena twojej karty graficznej jest porównywalna do ps4 XD. Koleś pc masz dobry powineś odpalać wiedźmina na wysokich/ultra. Nie opłaca ci się sprzedawać kompa ponieważ stracisz dobry sprzęt a po drugie gry na pc są tańsze. Jak chcesz grać jak na konsoli to kup se pada. Wydaj mi się że to jest troll bo nie widziałem dawno tak głupiego posta XD. Nie wiem dlaczego chcesz go sprzedać przycina ci czy co ? Ale spróbuje wycenić tak jak byś sprzedawał nowe.A jak chcesz sprzedać pc by mieć ps4 i dużo gier to ściągaj se gry z torrentów a nie takiego świetnego blaszaka sprzedawać. Kup se pada i graj. Jak go sprzedasz bez gwarancji to może wyjść nawet z 2300 zł. Więc będą tylko straty.

"Ściągaj se gry z torrentów"... Właśnie dlatego devi mają platformę PC głęboko w 4 literach. PC nie nadaje się do grania w cokolwiek innego, niż MMORPG, gry F2P i strategie, bo nie ma na nim żadnych exów, które nie poszłyby na kompie sprzed 6 lat, a multiplatformówki mają taką samą grafikę na wszystkich 3 platformach (PC max/high, PS4, XO). Widocznie autor tematu przejrzał na oczy i woli posiadać towar luksusowy, który pozwoli mu grać w najlepsze gry.

Silnik graficzny ps4 bedzie daleko odbiegal od tych na pc... Pc sa lepsze wiecej gier i mozliwosci oraz nie psuje sie tyle co ps4 .pc sam naprawisz a playa nie. Ogladam streamy jednego kolesia kupil sobie nowego ps4 nie pogral nawet 50h i nie chcial mu sie wlaczac a gwarancji mu mie uznali wiec kasa poszla na marne. Dlatego wole pc bo zawsze mozna samemu naprawic a gry graficznie sa o wiele lepsze no i mozna uzywac tez pada ja mam od xbox360 i swietnie sie gra w gta v , wiedzmina i inne gry

Silnik graficzny ps4 bedzie daleko odbiegal od tych na pc... Pc sa lepsze wiecej gier i mozliwosci oraz nie psuje sie tyle co ps4 .pc sam naprawisz a playa nie. Ogladam streamy jednego kolesia kupil sobie nowego ps4 nie pogral nawet 50h i nie chcial mu sie wlaczac a gwarancji mu mie uznali wiec kasa poszla na marne. Dlatego wole pc bo zawsze mozna samemu naprawic a gry graficznie sa o wiele lepsze no i mozna uzywac tez pada ja mam od xbox360 i swietnie sie gra w gta v , wiedzmina i inne gry

konsole są lepsze do gier jeśli o to chodzi a będzie odbiegał bo większość gra na pc a jakbo nagle sie przenieśli na konsole to by pc był w tyle.

dlaeczego konsole są lepsze do gier?

bo nie mają w systemie wszystkich zbędnych funkcji cały czas aktywnych które zamulają kompy

i playa też można samemu naprawić

o kurde ile odpowiedzi :) moj koputerek sfobodnie ciagnie wiedzmina 3 na ultra. tylko jest jedno ale. moja narzeczona tez lubi grac. mamy spory tv w sypialni i jedyne w co mozna grac we 2 osoby na jednym kompie to heroes/civilization. malo jest gier na kompa ze splitscreenem badz trybem hot seat. interesuje mnie wymiana na ps4 + kilka gier. widze ze dosyc sporo wyceniony ten moj blaszak wiec pewnie z jakiejs doplaty musialbym wymagac. moze wy wiecie kto by na taka zamiane byl chetny ? :) pozdrawiam

lepiej zostaw sobie blaszaka i kup ps3/nintendo wii jak do coopa znajdziesz tam o wiele więcej lepszych tytułów, plus gierki używane chodzą za grosze. A jeśli już upierasz się przy nowej konsoli, to lepiej weź xbox one. sunset, kolekcja halo, forza V idealne gierki do coopa, do tego jak wydasz 15 zł miesięcznie masz ea akces, a w nim dostaniesz ich aktualne gry sportowe(fify,footbale, nba itd) plus garden warfere, bfa4, titanfall i dragon age. Jednak mimo wszystko na twoim miejscu zostawił bym blaszaka i brał ps3/ nintendo.

mam dobrego kompa ktorego nie wykorzystuje. nie mam co na nim robic. jedynie czasami rozgrywka w diablo z moja panna. nie mam kasy zeby dodatkowo sobie teraz jeszcze konsole dokupic

lepiej zostaw sobie blaszaka i kup ps3/nintendo wii jak do coopa znajdziesz tam o wiele więcej lepszych tytułów, plus gierki używane chodzą za grosze. A jeśli już upierasz się przy nowej konsoli, to lepiej weź xbox one. sunset, kolekcja halo, forza V idealne gierki do coopa, do tego jak wydasz 15 zł miesięcznie masz ea akces, a w nim dostaniesz ich aktualne gry sportowe(fify,footbale, nba itd) plus garden warfere, bfa4, titanfall i dragon age. Jednak mimo wszystko na twoim miejscu zostawił bym blaszaka i brał ps3/ nintendo.

masz racje komp + ps3 jest lepszym pomysłem niż sam ps4 bo będziesz potrzebował coś zrobić czego na ps4 nie dasz rady (nie mam przykładu wybacz :) ) i będziesz żałował że nie masz kompa. fakt nie odpalisz tych najnowszych gier ale napewno zagrasz w wiele bardzo fajnych które są na ps3

mam dobrego kompa ktorego nie wykorzystuje. nie mam co na nim robic. jedynie czasami rozgrywka w diablo z moja panna. nie mam kasy zeby dodatkowo sobie teraz jeszcze konsole dokupic

Sorry, że off-top, ale... Jak panna jest to będzie fajne, ale może się zdarzyć tak, że panny zabraknie i zatęsknisz za starym, poczciwym blaszakiem :)

Co do tematu...sam zastanawiam się, czy nie przenieść się z grami na konsolę, a na PC pykać tylko w MMO. Można sobie wygodnie usiąść na sofie i pyknąć casualowo w jakąś gierkę. Konsole mają pewne plusy :)

Sorry, że off-top, ale... Jak panna jest to będzie fajne, ale może się zdarzyć tak, że panny zabraknie i zatęsknisz za starym, poczciwym blaszakiem Co do tematu...sam zastanawiam się, czy nie przenieść się z grami na konsolę, a na PC pykać tylko w MMO. Można sobie wygodnie usiąść na sofie i pyknąć casualowo w jakąś gierkę. Konsole mają pewne plusy

mamy z panna po 1 pc na glowe. jak bede chcial zagrac w nowego total war warhammer to usiade na sprzet mojej lubej. panna juz raczej bedzie do konca :D 5 lat prawie razem. wystawiam chyba zaraz oferte na olx.

mamy z panna po 1 pc na glowe. jak bede chcial zagrac w nowego total war warhammer to usiade na sprzet mojej lubej. panna juz raczej bedzie do konca 5 lat prawie razem. wystawiam chyba zaraz oferte na olx.

kup konsole na za10groszy.pl :D miesiąc temu widziałem ps4 sprzedanego za 60zł ;)

kup konsole na za10groszy.pl miesiąc temu widziałem ps4 sprzedanego za 60zł

wlasnie zastanawia mnie ta strona. smierdzi sciema na kilometr do tego kazdy legalnie moze bota uzywac:D

wlasnie zastanawia mnie ta strona. smierdzi sciema na kilometr do tego kazdy legalnie moze bota uzywac:D

Niestety cię rozczaruje, to nie żadna ściema. Wygrałem tam kilka rzeczy które były warte po 1000zł a kupowałem po 50-200zł.

Niestety cię rozczaruje, to nie żadna ściema. Wygrałem tam kilka rzeczy które były warte po 1000zł a kupowałem po 50-200zł.

hmmm. po nastepnej wyplacie kupie pare bidow i zobacze co z tego bedzie. dzieki za wszystkie odpowiedzi. temat chyba do zamkniecia. chyba ze ktos ma propozycje wymiany :D

hmmm. po nastepnej wyplacie kupie pare bidow i zobacze co z tego bedzie. dzieki za wszystkie odpowiedzi. temat chyba do zamkniecia. chyba ze ktos ma propozycje wymiany

dam ci 1000zł + mój złom za ten komputer :D (złom to amd phenom II x4 955BE, asus eah5750 wersja 512mb, 4 gb ramu xD )

edit: coś dla ciebie http://za10groszy.pl/pl/auction/microsoft_xbox_one_500gb_zestaw_576446657.html

dam ci 1000zł + mój złom za ten komputer (złom to amd phenom II x4 955BE, asus eah5750 wersja 512mb, 4 gb ramu xD )edit: coś dla ciebie http://za10groszy.pl/pl/auction/microsoft_xbox_one_500gb_zestaw_576446657.html

interesuje mnie wymiana na ps4, ewentualnie 2k zl za caly zestaw. a xone to ja nie chce

Możesz próbować za te 2 tysiące to sprzedać, choć na sprzęty bez gwarancji z kilkuletnimi dyskami na pewno nie ma tylu chętnych co na jakieś dobrze wycenione zestawy z roczną czy nawet dwuletnią gwarancją. Ale próbuj, może ktoś się znajdzie, oszczędność rzędu 1300 względem kupna takiego zestawu fabrycznie nowego może do kogoś przemówić na tyle, że porwie sikę na kilkuletni sprzęt bez gwarancji:)

Witam. Mam prośbę żeby ktoś wycenił mi mojego blaszaka. Nie ma juz on gwarancji. Interesuje mnie zamiana tego pc na ps4 + jakieś gry i zastanawiam się ile mój pc jest warty.

Zasilacz Aero Cool VC-650
Płyta główna Gigabyte p67-d3-b3
Dysk 2 TB
Ram 8gb Kingston HyperX black
Grafika r9 290 Gigabyte
Procesor i5 3450
Obudowa (nowa) Zalman Z3 Plus