Wycena zestawu

witam, chce sprzedac komputer stacjonarny i zkupic lapka lenovo y50-70 ale nie mam pojecia za ile mógłbym go wycenić wiec tutaj moja prośba do was o pomoc.
a tutaj lista podzespołów (wszystkie już po okresie gwarancyjnym 3 letnie.) sprzet sprawny wiatrak tylko troche głośno chodzi .

i5-2500k
msi gtx 560 ti twinfrozenII
asus p8p67
strike x 600w
pgs vs-9
dysk 180gb

ram 2x 4gb goodram cl9 dimm 1600mhz
i naped dvd.

200zl ;) a tak na serio koło 1000zl maxymalnie. Czyli z 700zl może.

proc 500-550zł luzem

mobo ok 300zł

grafika ok 200zł może ciut mniej

buda - ze 50 dyszek lub mniej

zasilacz nie wiem

ram hmm może ze 100-150zł

dysk + dvd gratis lub zostawić może się przydać lub nie

i wiatrak to który głośno chodzi?

jak nic nie piszczy wszystko było czyszczone i zadbane to takie ceny osiągniesz, również jak proc jest "golden sample" to wyciągniesz sporo więcej

proc 500-550zł luzem mobo ok 300złgrafika ok 200zł może ciut mniejbuda - ze 50 dyszek lub mniejzasilacz nie wiemram hmm może ze 100-150zł dysk + dvd gratis lub zostawić może się przydać lub niei wiatrak to który głośno chodzi?jak nic nie piszczy wszystko było czyszczone i zadbane to takie ceny osiągniesz, również jak proc jest "golden sample" to wyciągniesz sporo

jeden z 2 od karty raz glosniej chodzi a raz normalnie bez problemu nic nie piszczalo do tej pory i co oznacza golden sample ?

sry błąd myślowy miałobyć "golden batch"

jest to seria dla o/c procesora trzeba wiedzieć jaka to jest w danym wypuście procków wtedy maniacy o/c skuszą się bo robi większe zegary na tym samym napięciu jak z wypustów początkowych typu

dla przykładu "gb" zrobi 5ghz na 1,3V gdzie ten sam procek z wcześniejszej parti działa niestabilnie przy załóżmy 4,5ghz są to poprostu lepsze procki co za tym idzie maja większe możliwości tak samo mogą mieć niższe temeratury

jak sprzedajesz na części możesz znaleźć forum gdzie Ci powiedzą (nie będę robił reklamy) czy to golden czy zwykły wypust jednak jak sprzedajesz całość (budę ze wszystkim) to bez różnicy xD podałem to tylko jako ciekawostkę jakbyś chciał wycisnąć ile tyko się da za ten config i miał czas na sprzedaż :)

co do karty przeczyść ją z kurzu całą, przedmuchaj płucami czy sprężonym powietrzem tak żeby była czyściutka wtedy podłącz jeszcze raz może będzie lepiej lub nie, u mnie przy takim czymś demontowałem chłodzenie i smarowałem wnętrze śmigła bo poprostu łożyska się "wytłukły"

witam, chce sprzedac komputer stacjonarny i zkupic lapka lenovo y50-70 ale nie mam pojecia za ile mógłbym go wycenić wiec tutaj moja prośba do was o pomoc.
a tutaj lista podzespołów (wszystkie już po okresie gwarancyjnym 3 letnie.) sprzet sprawny wiatrak tylko troche głośno chodzi .

i5-2500k
msi gtx 560 ti twinfrozenII
asus p8p67
strike x 600w
pgs vs-9
dysk 180gb

ram 2x 4gb goodram cl9 dimm 1600mhz
i naped dvd.