witam. nie jestem pewien czy dział odpowiedni ale nie znalazłem innego :/ chodzi mi o screeny, głównie z gier. gdy mam jakiś obrazek który chce mieć na screenie (nie będe was wtajemniczał, długo by opowiadać) a owy obrazek jest na ŚRODKU . wrzucam go w painta, wymazuje gumką niepotrzebne elemęty ze wszystkich stron i... zostaje białe tło :/ ludzie mi mówili że na rogach są takie kropki jak sie je złapie to można przeciągnąć tak żeby białego tła nie było ALE to kropki u mnie są TYLKO w prawym dolnym rogu.... tam przeciągam ale co z resztą? (lewym górnym rogu) prosze o pomoc , jeżeli w paincie nie da się tego zrobić to oświećcie mnie w jakim programie i jak można to zrobić. naprawde bardzo mi zależy. czekam na sugestie
Wycinanie screenów-problem
Gimp chociażby. Usuwasz tło -> robisz nowy plik o wielkości obrazka BEZ TŁA -> zapisujesz jako .png i styka
Może by tak zaznaczyć ten obrazek, przenieść w lewy górny róg, by nie było białego i za pomocą tego kwadracika w prawym dolnym rogu zmniejszyć? Tak ciężko pomyśleć?
@up
jak go zaznaczyć?
może i jestem idiotą ale nie wiem -.-
W paincie robisz zaznaczenie prostokątne, zaznaczas swój screen, przenosisz w lewy górny róg i zmniejszasz tymi kropkami. Takie trudne? Nie sądziłem, że ktoś kiedyś będzie miał problemy z Paintem.
@up
aaa , już rozumiem bardzo dziękuje za pomoc , ogromnie mi się to przyda w kilku następnych dniach
jeszcze raz dzięki
temat można zamknąć
i przepraszam że zrobiłem temat z powodu tak oczywistej rzeczy
Przepraszać tu nie masz za co, masz prawo nie wiedzieć, a my tu od tego jestesmy
Ale i tak polecam Ci się i tak przerzucić na jakiegoś gimpa czy photoshopa. Będziesz miał o wiele łatwiejszą pracę.
witam. nie jestem pewien czy dział odpowiedni ale nie znalazłem innego :/ chodzi mi o screeny, głównie z gier. gdy mam jakiś obrazek który chce mieć na screenie (nie będe was wtajemniczał, długo by opowiadać) a owy obrazek jest na ŚRODKU . wrzucam go w painta, wymazuje gumką niepotrzebne elemęty ze wszystkich stron i... zostaje białe tło :/ ludzie mi mówili że na rogach są takie kropki jak sie je złapie to można przeciągnąć tak żeby białego tła nie było ALE to kropki u mnie są TYLKO w prawym dolnym rogu.... tam przeciągam ale co z resztą? (lewym górnym rogu) prosze o pomoc , jeżeli w paincie nie da się tego zrobić to oświećcie mnie w jakim programie i jak można to zrobić. naprawde bardzo mi zależy. czekam na sugestie