Za górami, za lasami, żył sobie pewien 25-letni facet, który posiadał własną firmę i pracował – rzekomo – 12 godzin na dobę. Kochał kobiety (zgaduję) i kochał uniwersum Dungeons & Dragons. Kiedy zapowiedziany został Neverwinter, czym prędzej ku...
Wydał 9 tysięcy złotych na Neverwintera Online. A w zamian dostał... "niesprawiedliwego" bana
Przyznam, że sam wydawałem kiedyś 'własną' kasę na mmo ale nie więcej jak mi zdrowy rozsądek podpowiadał. A trwało to może parę miesięcy w ciągu tych lat gamingu, bo dzisiaj żadne mmo nie jest na tyle godne abym miał wspierać jego twórców, a na pewno nie takich jak PWE. Może ja tego nie qumam gdyż żyję w Polsce, a życie realne tutaj nie było i nie jest zbyt tanie, to też właśnie ten koleszka i jego podobni są dla mnie niezbyt zdrowymi na umyśle ludźmi...
Nie bolało go, że stracił prawie 3k $, to PWE słusznie go olało i zbanowało- za sam fakt bycia debilem. Firmy koleś pewnie i tak nie ma, a kasę ciągnie od starych, którzy rzeczywiście prowadzą jakąś tam działalność gospodarczą (studia przecież kosztują, więc tatko kasę przyśle byle by d*py młody nie zawracał i ten 'koledż' wreszcie skończył). Ten news to także dowód na to, że młody facet nie zna jeszcze wartości pieniądza skoro oddaje aż tyle $ na coś co w rzeczywistoći nie istnieje, a w przyszłości nie przyniesie większych korzyści. Takich delikwentów (także normalnie pracujących) jest pełno co żyją w bogatym państwie, gdzie życie jest tańsze, a zarobki większe, po to tylko aby móc wydawać je na pierdoły. Nie to co w PL.
Chociaż w sumie po co patrzeć na innych i tylko się denerwować? Lepiej pilnować własnego tyłka i brać się do roboty, a nie tylko narzekać. Lepiej u nas to za szybko nie będzie, aby móc np. kupić pojedyńczego skina dla postaci za 50 zł i do tego jeszcze mieć hajs na ten weekend. Heh.
Bo sam napisał, że jest niewinny to znaczy, że tak jest?
W sumie PWE pewnie jeszcze rozkminia jego sprawę (gdzieś tam w kolejce czeka jego raport/mail pośród tych tysięcy innych), bo po ostatnich banach na pewno mają pełne skrzynki, od gróźb po desperacki płacz. Niedługo pewnie go i tak odbanują coś tak czuję...
Zbanowali dojną krowę, czy nie strzelili sobie w stopę ?. Przecież jeśli koleś wydawał hajs, w item shopie, to przynosił zyski dla tej firmy, chyba iż założył drugie konto. Skupował od siebie itemki, i sprzedawał drożej .
Chodziło pewnie oto, że bany leciały potem z automata, tj. kto tylko tyknął zbugowaną kasę ten dostawał po łbie przez jakiegoś ban bota (tak jak napisał to zresztą kolega wyżej).
Albo sądził, że to będzie dobry interes gdy wybuli na grę 3k, potem innymi kontami gdzie rezał na exploicie wykupił "od siebie" te itemy sądząc, że PWE uzna to za nieświadomy akt, a sam oszust potem na swoim głównym koncie będzie robił interes na "wypranych pieniądzach", które PWE mu darowało ^^ Zyska z tego przekrętu 10x tyle ile władował w konto i włala. Pewnie kupowanie od niego/od siebie itemów do tej pory to był dopiero początek. Oczywiście zeszło by mu z parę miesięcy zanim by się odegrał i zaczął jakoś zarabiać na wypranej walucie w grze, bo różnie to można rozegrać przecież (np. sprzedaż waluty na aukcjach, itp).
"Taka sytuacja."
Można i tak. Ale to nie jedyna forumowa akcja z niesprawiedliwym banem od PWE, + sama firma nigdy dobrej opinii nie miała. Mimo wszystko, ewryfing is pasibul.
Jeśli chodzi o mnie, to jestem po stronie gościa. Niechęć do tej parszywej firmy to zapewne główny powód.
Skromnie, 9 tyś. , pff.
XD
Pamiętam jak kolesiowi w darkorbicie ukradli statek warty kilkaset tysięcy bodajże xD
A ja się przejmowałem kiedyś w Ultimie Online, że mi zajumali sieć rybacką na którą koxałem tydzień ^^ (to też a pro po tego newsa http://mmorpg.org.pl/news/zobacz/Przyszli-gracze-Black-Desert-strze%C5%BCcie-si%C4%99-W-grze-b%C4%99d%C4%85-istnie%C4%87-kradzie%C5%BCe-kieszonkowe)
PWE faktycznie nie jest niczym dobrym na tym świecie. Kiedyś z łaski udostępnili grę (Rusty Hearts?) dla znacznej części europy, gdzie przed premierą puścili dość obszerną listę zbanowanych krajów na ich tytuł (PL była chyba jednym z nich). Tłumaczyli się tym, że "Ci porządni" narzekali na trollerskie społeczności i nie chcą dzielić z nimi serwerów gdy mmo już wyjdzie. Był odzew graczy z wielu stron (tych zbanowanych krajów) i musieli odpuścić.
PWE to Komercyjne bękarty i tyle.
Za górami, za lasami, żył sobie pewien 25-letni facet, który posiadał własną firmę i pracował – rzekomo – 12 godzin na dobę. Kochał kobiety (zgaduję) i kochał uniwersum Dungeons & Dragons. Kiedy zapowiedziany został Neverwinter, czym prędzej ku...