Wygląd setów crafterskich

Tak sobie pomyślałem że można by się podzielić wyglądem setów robionych własnoręcznie. Ponieważ zielone/niebieskie itemy idą wraz z lvlowaniem to najciekawsze są itemy złote czyli Rarowe - przypomnę, że to nie najlepsze, pozostały jeszcze Exotyczne i Legendarne.

Z racji wyłączonej jeszcze Aukcji - prawdopodobnie dziś/jutro ma w pełni ruszyć - oraz często wyłączanych maili - podziękujmy debilom szukającym przekrętów i goldsellerom :P - zrobienie takiego setu jest dość czasochłonne.

Zaprezentuje set light, rare, 35lvl.

Czego potrzebujemy:

Karmy za którą kupimy receptę na insygnia.

Zrobienie insygni to materiały typu Cloth oraz Leather plus nici, dodatkowo potrzebujemy 15 materiałów jednego typu: krew/zęby/szpony/łuski/kości etc na jedną insygnię, sumując to na cały set potrzebujemy takowych materiałów aż 90. Trochę to żmudna praca.

Ów set, który zwie się Masquerade prezentuje się następująco: (malowanie jest własne ^^)

beztytuuzaj.th.png

W miarę lvlowania craftu oraz zbierania matsów postaram się pokazać każdy rarowy set a może i crafci się jeszcze coś lepszego. Kolejny sety są na 200/275/375 oraz egzotyczna na 400 poziomie craftu... kupa fajnej zabawy jak dla mnie :D

set złoty na 200 craftu wygląda identycznie, tak samo jak set zwykły z tych samych materiałów - różnica jest w czapce.

Wygląd zmienia się przy crafcie itemów na 60lv - zwykłych - zobaczymy jak będzie ze złotymi na następnym poziomie...

Set Winged

beztytuu2ci.png

warn_ico.png
Używaj opcji Edytuj. Warn za double post. Odświeżać tutaj nie można. - crracked

Wygląd zbroi na 275 punktów normalnych (65lvl) jest tak sam jak tych na 60lvl. Set Rare wygląda w ponownym zestawie tak samo jak set na 35 i 55 lvl. zobaczymy jak będzie dalej.

Secik na 70 lvl - nazwa dźwięczna Feathered

beztytuu3bhi.png

A można jakiś secik medium na 30-35 wykombinować?

Pierwsza zbroja (craft) z typu Cloth wygląda bardzo fajnie. Nie spodziewałem się że to będzie aż tak fajnie wyglądało... a w szczególności fajnie wygląda na kobiecie Human i Norn (jeśli się nie mylę ma tak samo).

nie craftuję ani mediumów ani heavy armorów, tą prośbę kieruj do ludzi tym się zajmujących.

Mi ten obecny set się podoba... na 80 lvl wygląd jest taki sam.. szarpnę się może jutro na jakąś część rarowego lub egzotycznego i zobaczymy wygląd... ciekaw jestem jakie ma wymogi egzotyczny 20-25 matsów na część.

Prawda, wspaniale wyglądają. Mnie crafting we wszystkich grach nudzi i wkurza, dlatego zostawię sobie go ma sam koniec gry. Wolę zdobywać egzotiki wydając karmę.

Ja egzotiki zdobywam w dungeonach i po 100% mapki :) Craft zostawiam sobie na później troszkę choć jest bardzo przyjemny :) Mam zamiar zdobyć 100% mapy, troszkę mi to zajmie ale będzie :P

Na jakim poziomie map zdobywa się egzotiki?

na 71 mam egzotyka więc sądzę, że 70-80 ... raczej nie z normalnego dropa, prędzej group eventy lub zakończenie mapy.

Ok odnośnie setów to:

Set rarowy przez cały craft wygląda tak samo bo się tak samo nazywa.

Set ze Masterwork czyli zielony do 80 wygląda tak samo. Coraz częściej na mapach 75-80 po jakichś ewentach - jak walka ze smokiem - widuję nowych npc z reckami, gdzie zrobienie itemu mnie wręcz przeraża :P

Nie umiem - przyznaje się - korzystać z mistic forga jeszcze także tez nie wiem jak się brać za to.

Exotici to drop z group eventow tj. smoki czy inne na poziomie 70+ (chyba xD), na pewno za karmę się je kupuje, i nie wiem :P Ja tam jeszcze nie mam żadnego exotica a i tak wyglądam fajnie :D

Strasznie brzydkie te zbroje.

Exotici - skrzynki z bossow , craft , za karme , za pvp emblemy , za kase , dungeony , sekretne skrzynki , 7xlvl Ukończenia mapy - ,,Podobno'' przy remiksie w Mistic Forge rare itemów jest jakiś tam % szansy na to że wyjdzie . Jako Drop z mobów , elitek , bossów jeszcze się nie spotkałem chodź mam Magic Find 47%

Wracając do tematu całkiem fajnie wygląda Winged secik :P

zgodze się z Dzz bardzo brzydkie zbroje to są ustawienia low ?

zależy komu się co podoba,

jest to zdjęcie z panelu postaci gdzie na zbroje nie działa światło itp itd, dodatkowo jest to wycinek z dużego screana .. także jakość nie powala.

craft ma swoje skiny a praktycznie na każdej mapie lecą itemki z własnym skinem, magic i masterwork takie same są zazwyczaj potem rare i egzotic oraz legandary.

Obecnie używam takich fajnych wielkich sztyletów które są porośnięte muszlami itp, bardzo mi się ten skin podoba, jest boski ^^. Widziałem różne skiny wielu różnych itemów jest ich bardzo bardzo dużo.

Do siga dorzuciłem profil z xfire.. wrzucam tam co jakiś czas filmiki z widoczków jakichś ciekawych walk itp.

------------------------

Magic find działa ale

http://wiki.guildwar...wiki/Magic_Find

na itemy rarowe, przypominam że to iż masz X% szansy nie daje ci nagle tyle szansy na dropa, jeśli dany mob ma 5% szans na to że dropnie coś rarowego to twoja szansa wzrasta o całe 2,3% czyli z 5% robi ci się 7,5%

mamy za znajomymi sety + jedzenie na to i osiągamy prawie 100% tego boosta, dropić dropi ale nie ma co liczyć na drop z każdego moba ;]

sprzedawca setów za karmę po 43k karmy za szt.

gw053m.th.jpg

gw052t.th.jpg

gw051b.th.jpg

Dreed pytanie z innej beczki troszke odbiegające od tematu więc przepraszam . Jak działa MF czy musisz mieś birzu i seta założonego w czasie śmierci moba czy przed otwarciem zwlok/skrzynki wystarczy zmiana ? Jest jakieś officialne informacje tego dotyczące ? Czy MF działa na wydobycie podnosząc szanse na wydropienie key matsa ??

tego nie wiem, sam się nad tym zastanawiałem i stwierdziłem że wszystko jest przed, że po zabiciu loot jaki masz dla siebie jest już wylosowany - tak ja uważam - można by się szarpnąć i napisać do supportu o rozwinięcie tego tematu.. noszę wszystko przed zabiciem i sądzę, że to tak działa po wielkich ewentach jest tyle truchła, że zmiana setu dla lepszego dropa z mobów po śmierci była by lekką przesadą.

Tak sobie pomyślałem że można by się podzielić wyglądem setów robionych własnoręcznie. Ponieważ zielone/niebieskie itemy idą wraz z lvlowaniem to najciekawsze są itemy złote czyli Rarowe - przypomnę, że to nie najlepsze, pozostały jeszcze Exotyczne i Legendarne.

Z racji wyłączonej jeszcze Aukcji - prawdopodobnie dziś/jutro ma w pełni ruszyć - oraz często wyłączanych maili - podziękujmy debilom szukającym przekrętów i goldsellerom :P - zrobienie takiego setu jest dość czasochłonne.

Zaprezentuje set light, rare, 35lvl.

Czego potrzebujemy:

Karmy za którą kupimy receptę na insygnia.

Zrobienie insygni to materiały typu Cloth oraz Leather plus nici, dodatkowo potrzebujemy 15 materiałów jednego typu: krew/zęby/szpony/łuski/kości etc na jedną insygnię, sumując to na cały set potrzebujemy takowych materiałów aż 90. Trochę to żmudna praca.

Ów set, który zwie się Masquerade prezentuje się następująco: (malowanie jest własne ^^)

beztytuuzaj.th.png

W miarę lvlowania craftu oraz zbierania matsów postaram się pokazać każdy rarowy set a może i crafci się jeszcze coś lepszego. Kolejny sety są na 200/275/375 oraz egzotyczna na 400 poziomie craftu... kupa fajnej zabawy jak dla mnie :D