Wygraj WoW Cata 85LVL

Dobra wczoraj nikt niczego nie wygrał więc nagrody mam i będe je trzymał na kolejne konkursy, dzisiejszy konkurs będzie łatwiejszy niż wczoraj i nagroda nie obejmuję już konta steam tylko konto Battlenet a więc do rzeczy..

Problem polega na tym iż wszystkie myszki mi zwyczajnie szaleją na moim kompie, raz sobie zwolnią raz przyśpieszą, raz nie reagują na minimalne ruchy lub sobie przeskoczą pare pikseli..

Zauważyłem, że od kiedy zaczął się ten problem przykładowa myszka Sharkoon Darkglider, nie jest już wykrywana przez systemy jako "USB GAMING MOUSE" lecz "MYSZ ZGODNA Z HID".

Problem zaczął się gdy zainstalowałem xp i instalowałem sterowniki od chipsetu itp

Problem występuje na WIN XP / VISTA / SEVEN innych OS nie testowałem.

Teraz co jest ważne już podczas instalacji systemu kursor nie jest stabilny.

Jakby co bios najnowszy (na 2 różnych ten sam problem)

Proszę przeczytaj ten post dokładnie zanim coś napiszesz

:rolleyes:

ASROCK 4 CORE DUAL SATA 2

Q6600

AGP HD 3850

2GB RAM DDR

SAMSUNG F3 SPIN POINT 500GB

"USB GAMING MOUSE" lecz "MYSZ ZGODNA Z HID i tu jest wszystko okej. Ewentualnie pobierz sterowniki: http://www.sharkoon.com/sites/default/files/ddblock/nid-2189/images/sharkoon_darkglider_061212_zip_48224.zip i napisz czy coś to dało.

Nie masz na pewno jakiś elektronicznych urządzeń w pobliżu które by powodowały zakłócenia? Porty nie są zakurzone?

Kolejna sprawa: czy masz aby na pewno całkowicie aktualne oprogramowanie a to od chipsetu się nadpisało? Polecam program https://www.slimwareutilities.com/slimdrivers.php (sprawdzi + zaktualizuje twoje oprogramowanie. kwestia tylko darmowej rejestracji)

na sevenie teraz mam w 100% te same drivery co wtedy gdy było wszystko ok

Sprawdź te ode mnie + program slimdrivers (często manualna instalacja nie nadpisywała mi sterowników od chipsetu)

te stery testowałem ale to nie tyle stery co edytor do myszki a stery od chipsetu zawsze seven instalował i nigdy nie musiałem sie z tym babrać i było git

Dlatego pobierz stery do chipsetu albo ze slimdrivers albo manualnie (ale tak jak pisałem, manualnie mogą ci się nie nadpisać).

Manualnie:

http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=4COREDUAL-SATA2

widzisz żeby tam był na liście seven? nie ma gdyż on już ma w sobie all stery i wszystko jest poinstalowane uwierz mi, nigdy nie instalowałem sterów do chipsetu i nigdy nie miałem problemu ze sprzętem żadnym

hmm jak przez 1h wszystko będzie ok to kolego ci się udało, nie nie z tymi sterownikami lecz z zakłuceniami, ale nie rób sobie nadzieji jeszcze ^_^

widzisz żeby tam był na liście seven?

Nie, bo nie jest on wspierany przez tą płytę główną. Ale sterowniki są jak najbardziej z nim kompatybilne (Chodzi o Vistę, dzięki zgodności można je na spokojnie instalować).

nie ma gdyż on już ma w sobie all stery i wszystko jest poinstalowane uwierz mi

Niestety, to jeden z podstawowych błędów. Win7 potrafi z poziomu jądra WYKRYĆ większość hardware + pobrać wersję swoją z repo, ale często bez sterowników producenta sprzętu nie potrafi tego obsłużyć. Więc z całym szacunkiem ale on nic sobie nie doinstalowywuje. Dopiero win8 ma funkcję pobierania sterowników z repo producenta (ale to i tak nie działa tak jak powinno).

oj...

http://imageshack.us...pboard01ar.jpg/

wiadomo że nie jest wspierany bo nie musi być wspierany gdyż wspierany, tak jak kurcze np karty graficzne, w xp trzeba instalować stery a w seven nie, jedynie jak chcesz mieć najnowsze to wtedy

Stary, masz kolejny problem, którego zapewne nikt nie rozwiąże.

Ja mam dla ciebie jedyne słuszne rozwiązanie. Wymień tego złoma... Wszystko Ci się na nim psuje lub nie działa, płyta główna to jakiś chiński crap, który zapewne Ci niszczy kompa. Zasilacz zapewne też No-Name. GPU też jakieś nie zbyt porządne, o procesorze nie wspomnę. Idź na forum pc-formatu i poproś kogoś o pomoc w złożeniu średniego kompa, bo nawet taki będzie lepszy niż twój.

Konto możesz przesłać na PW.

Pozdrawiam

Tak Samuraj masz świętą rację! zaraz ci wyśle passy do konta!

zasilacz mam noname faktycznie chyba bo OCZ tam jest napisane na nim a to chyba nieznana firma

gpu też faktycznie lipa, nawet far cry 3 nie chciał chodzić na max detalach i trzeba było grać na medium :(

tak wszystko sie psuje..no faktycznie tylko jak napisałem wcześniej problem z myszą jest prawdopodobnie spowodowany zakłuceniami elektromagnetycznymi

a faktycznie nic nie działa...tu też masz rację tuner tv działa mi tylko na nowych systemach a nie chce na starociu xp :( kurcze przykre...

procek to już całkiem crap, kurcze 4 rdzenie to o d..pe można potłuc, kuźwa w abletonie tylko 40 ścieżek ciągnie na których siedzą tylko vsti

ide wyrzucić kompa na śmieci, zaraz wracam

Dyzajash jak do 23:00 będzie ok to konto twoję, yo :) (komp leży na boku i kabel od myszy oplatał kabel od zasilania)

Wygląda na to że znowu masz problem z USB, zobacz czy nie masz w menadżerze urządzeń jakiegoś oszczędzania energii/wyłączenia w celu oszczędzania energii na porty USB włączone.

I jak z tą myszką? Nadal wariuje?

niestety tak..jakieś nowe pomysły?

Ja pierdziele kurna zwiększam stawkę bo mysz jednak jest ważna w kompie...

wow cata 85

steam cs go cs s

aion 40lvl gladiator

Miałem taki sam problem, kursor skakał, rozłączała się myszka i wiesz co mi pomogło? Zmieniłem podkładkę pod myszkę i mi wszystko śmiga jak należy.

Zarejestrowałem się w sumie tylko dla tego posta.

Zakładam że myszkę masz już jakiś czas ? Generalnie Twój problem dotyczy:

a] Podłoża - proponowałbym spróbować jakiegokolwiek innego podłoża.

b] Uszkodzonego odbiornika - Spotkałem się z problemem, gdzie myszka wykonywała dwuklik itp. - nawet po odcięciu urządzeń działających na tym samym paśmie w pobliżu.

c] Zakłócenia spowodowane urządzeniami typu mikrofalówka, router[Działające na paśmie 2,4 gHz].

Wykluczyłem problem windowsa - gdyż testowane na 3 różnych powoduje problemy. Ostateczną diagnostyką owych myszek jest ewentualne podłączenie pod inny komputer - jeśli tam zadziałają, możemy gdybać nad punktem a, c bądź dołożyć problemy portu USB.

Podłoża... generaline używam podkłądki sharkoon darkglider , niesparawiała od raku żadnych problemów mozę wybiła jej godzina :blink:

NIe jestem pewien ale chyba odbiornik i pasma to bardziej jakby myszy były bezprzewodowe

aa zapomniałem, że na ps/s też jest niestabilnie, myślę że ktoś kto nie zna działania tych myszek musiał bu troche posiedzieć żeby to rozwiązać, może jakiś prąd zapodaje po obudowie, kiedyś już tak miałem dodtykam obudowy a tu BZZ :wacko:

Sprawdź miernikiem jakie napięcie masz na USB. Powinno być 5V, jeśli jest inaczej - postawiłbym na wadliwe porty. Tutaj generalnie jest coś namieszane sprzętowo. Kilka myszek, różne systemy, co pozostaje obstawić ? Porty USB PS/X i płyta główna. Sprawdź na innym komputerze.

Tutorial.

Ew. wgrywałeś może sterowniki producenta płyty głównej do portów USB ? Nie wiem jak we wszystkich, ale w przypadku laptopów dają owe sterowniki. To też może pomóc.

Łap Mouse Acceleration Fix

Windows 7/8 -

Windows XP -

To jest ewidentnie wina podkładki. Jeśli ma problem z USB to, dlaczego niby klawiatura mu działa normalnie, a myszka nie? To typowe zachowanie dla myszki na nie odpowiedniej podkładce, lub gdy podkładka jest np. ubrudzona. Możliwe też, jeśli posiadasz mysz laserową, że coś zasłania laser (np. wpadł Ci do środka włos).