Wykop z piwnicy

Witajcie użytkownicy :D. Dziś jest wielki dzień. Mianowicie dostałem od sąsiada stary komputer który zalegał u niego w piwnicy. Jak na razie jestem zaskoczony, że wszystko działa. Ale przechodząc do tematu. Ślę do was zapytanie czy opłaca Mi się coś zmieniać w tym PC (chodzi Mi raczej o GPU bo druga stacja nie koniecznie mocna przyda Mi się w domku.) Odgrzebany sprzęcik to :

- Intel Core i3 CPU 540@ 3.07GHz

- 8GB ram DD3

- Radeon HD5750 1Gb

- Zasilacz Noname 500W (ale działa)

- Dysk 1TB

I teraz pytanie... Powiedzmy, że jestem w stanie doinwestować 400-500 zł w wspomniany GPU (Może i być używany) bo nie ukrywam, że przydałby Mi się ten komputerek do mniej wymagających tytułów na PC.

Czekam na różne propozycje :D

to i3 pierwszej generacji.. Oczywiście możesz tam włożyć lepszą grafe, pytanie.... Ile to da? Znam ludzi którzy graja na i5 pierwszej generacji(chyba 760 był oznaczony ten procek) i im dobrze. Ale o i3 ciężko mi się wypowiedzieć.

Jak na razie to wsadziłem do Tego PC dysk SSD i dodałem 8 gb szybszych RAM i muszę przyznać, że Skyrim na medium/full działa w 50-70 fps. Więc Osobiście potrzebuje kartę graficzną. Od nowych gier mam wygodną sofę 46-calowy 4k TV i ps4Pro. ;D Więc to uważam za rozwiązanie do starszych gier których nie znajdę właśnie na konsoli. Typu strategie czy fps bądź HnS :). Jak na razie na oku mam Radeon HD 7770, albo coś droższego czyli Gtx 750Ti. Co wy na to ?

Dzwoniłem do kumpla i on mówi że do swojej i5 ma grafike AMD HD 7970 3GB.... A co włożyć do twojej budy.... zależy w co celujesz z gier :)

ja grałem na i5 760 właśnie z hd 4870 / 770 gtx i było spoko :) ale ten radek również co freeq podaje możebyć ok :) rozdziałka 1280x1024 i można się pokusić o lepsze detale :lol:

ofc wypadałoby zasilacz wywalić i wsadzić coś lepszego dla świętego spokoju żeby nie puścił dyma na nowej karcie ;]

Jak na razie to wsadziłem do Tego PC dysk SSD i dodałem 8 gb szybszych RAM i muszę przyznać, że Skyrim na medium/full działa w 50-70 fps. Więc Osobiście potrzebuje kartę graficzną. Od nowych gier mam wygodną sofę 46-calowy 4k TV i ps4Pro. ;D Więc to uważam za rozwiązanie do starszych gier których nie znajdę właśnie na konsoli. Typu strategie czy fps bądź HnS :). Jak na razie na oku mam Radeon HD 7770, albo coś droższego czyli Gtx 750Ti. Co wy na to ?

Zacznij od wymiany zasilacza noname .

Zasilacz wymieniłem już na 450W średniej klasy. I do tego kupiłem używana kartę graficzną radka hd 7770 (okazyjnie za 120 zł :D)I muszę przyznać że wyszło miodzio. Diablo 3 jak i POE działają wyśmienicie na full detalach na fullhd rozdzielczości. Do tego właśnie ściągam nową Civ ze steam i liczę ze chociaż na średnich pójdzie. Także nie mam co nazekac na starsze RTS'y ;)

Witajcie użytkownicy :D. Dziś jest wielki dzień. Mianowicie dostałem od sąsiada stary komputer który zalegał u niego w piwnicy. Jak na razie jestem zaskoczony, że wszystko działa. Ale przechodząc do tematu. Ślę do was zapytanie czy opłaca Mi się coś zmieniać w tym PC (chodzi Mi raczej o GPU bo druga stacja nie koniecznie mocna przyda Mi się w domku.) Odgrzebany sprzęcik to :

- Intel Core i3 CPU 540@ 3.07GHz

- 8GB ram DD3

- Radeon HD5750 1Gb

- Zasilacz Noname 500W (ale działa)

- Dysk 1TB

I teraz pytanie... Powiedzmy, że jestem w stanie doinwestować 400-500 zł w wspomniany GPU (Może i być używany) bo nie ukrywam, że przydałby Mi się ten komputerek do mniej wymagających tytułów na PC.

Czekam na różne propozycje :D