Wyłączanie automatycznego odpalania streamu na stronie

Może dlatego, że prawie nikt nie lubi Rimejka? I nie każdy zamierza odpalać jego streama aby nabijać mu wejścia? Rozwiązanie widzę jedno. Zamiast umieszczania streama w newsie podajcie tylko link do jego stream' i będzie spokój.

@

Avitus

Kierunek kształcenia: Humanistyka i lingwistyka

Będziesz pracował jako maszynka do wytykania błedów?

Pozdrawiamy z kraju, gdzie robote to ty po tym znadziesz tylko w KFC, lub McDonaldzie.

Smacznego.

warn_ico.png
Warn za Offtop. - crracked

Wywalić Rimejka i po problemie. Wilk syty i owca cała.

Ale skoro news jest na temat strumyka Rimejka, to czemu ma w nim nie być samego streama? O co wy walczycie, wchodzicie z własnej, nieprzymuszonej woli na news dotyczący streama i robicie burdę. Przecież to logiczne, że on tam będzie. Nikt was nie zmusza do wchodzenia i nabijania wyświetleń. Nie chcecie oglądać, nie wchodzcie, a nie otwieracie, żeby napisać durny komentarz i być dumnym ze swojego czynu.

Dokładnie Nvminer. Ci ludzie mają jakieś problemy z osobowością, skoro wchodzą tylko po to by walnąć hejtujący komentarz.

NIE PODOBA SIE, NIE WCHODZE, NIE OGLADAM.

Dzięki za wyjaśnienie - co zrobił wam rimejk? - może to, żę nikt go nie lubi!?

No ale dlaczego? ma okej streamy na niezłym poziomie.

Tylko jest też często tak że jest news o grze a parę linijek niżej stream Rimejka bo streamuje ową grę i np. chcę poczytać komentarze to już nie mogę bo po przejściu na następną stronę już lajw jest znów włączony a on praktycznie cały czas drze jape do mikrofonu. Najlepsze jest to że Rimejk jeździ nas od hejterów tylko że to jest uzasadniona krytyka bo chyba 90% portalu nie bez powodu go nie lubi.

Widzę że "reda...."... blogger ślepy i mod ślepy. A stop, to nie mod, to próbny redaktor. No to się z Guru dobraliście idealnie.

A kto ma problem ze streamem w newsie o streamie? Ktoś wam mówi, żeby to wywalić? Piszemy, żeby wyłączyć automatyczne odpalanie streamu, po wejściu w newsa.

@pitterek12

Wyjdź i się nie ośmieszaj.

I dlaczego zamykać temat, bo nie za bardzo rozumiem? Ktoś wyzywa Rimejka? Nie. Kilka osób, bo nie będę pisał za wszystkie osoby na forum, chce zmiany i ładnie o tym poinformowało. Jaki tego skutek? Guru chce zamknąć temat.

Żądam wypowiedzi administratora, bo na moje oko, taka osoba chyba robi stronę. Przynajmniej tak jest na wszystkich normalnych portalach.

A kto ma problem ze streamem w newsie o streamie? Ktoś wam mówi, żeby to wywalić? Piszemy, żeby wyłączyć automatyczne odpalanie streamu, po wejściu w newsa.

nie wywalimy, póki nie poznamy zdania, dlaczego TERAZ wam to zaczęło przeszkadzać? doczekam się tej odpowiedzi?

GURU, czy ty jesteś ŚLEPY? Nikt nie chce wywalania Rimejka, czy wywalania streama z newsa. Chcemy WYŁĄCZENIA AUTOMATYCZNEGO ODPALANIA STREAMA. Zżera to transfer na mobilnym, zżera czas na załadowanie i zżera nerwy, jak streamuje Rimejk, bo zostawienia komentarza czy przełączenie na inną stronę, powoduje odświeżenie strony, a o to, też prosiliśmy, żeby jakoś rozdzielić newsa od komentarzy i żeby tak się nie działo...

zżera nerwy, jak streamuje Rimejk,

dziękuję, czyli jednak cały czas chodzi i chodziło o Rimejka, tak jak przypuszczałem

moderator, kończ

Najprostszy sposób może zrobić następną ankietę na stronie o tym czy ma być on czy off ? Problem rozwiązany...

A ja się podłączę do dyskusji i stanę po stronie osób, które chcą, by streamy nie odpalały się automatycznie, ale nie dlatego, że nie lubię Rimejka, czy jakiegokolwiek innego streamera, ale niektórzy mogą mieć internet z limitowanym transferem (jak np. ja w miejscu, gdzie aktualnie przebywam) - co wtedy? Po "zjedzeniu" pewnej ilości mb dopiero zorientuję się, że "o kurczę, stream leci, mój transfer!"?

PO MOIM TRUPIE. Po za tym, masz gó*no do powiedzenia, jeśli chodzi o moderowanie tutaj.

Aha, adminku, czyli masz głęboko w pupie to co ludzie piszą? Zdanie kompletnie wyrwane z kontekstu, jak wchodzę w newsa to z automatu pauzuje streama. Co z tego, skoro po dodaniu komentarza ponownie muszę to robić i to samo po przejściu na inną stronę? A dlaczego mnie zżerają nerwy jak tak ciągle mi się odpala ten stream? Po skrzeczy do tego mikrofonu, jakby ktoś koty obdzierał ze skóry. To mam jeszcze głośniki wyłączyć jak tu wchodzę?

Najprostszy sposób może zrobić następną ankietę na stronie o tym czy ma być on czy off ? Problem rozwiązany...

i co jeszcze? będę robił ankietę, bo paru hejterom nie podoba się facjata ani zachowanie Rimejka

gdyby temat powstał po strimie Wawrzyna, okej, wtedy porozmawialibyśmy inaczej, ale w takim wypadku, to logiczne, że chodzi o osobę, nie problem techniczny

Guru, ty wciąż tu siedzisz, a to co wyprawiasz, czasami bardzo wnerwia. Czy codziennie są tematy: "usuńcie guru", "wprowadźcie system oceniania newsów"? NIE, więc komentarz argument trochę z du*y wyciągnięty.

ale ja nadal nie usłyszałem Waszych argumentów, dlaczego przy innych strimerach Wam to nie przeszkadzało? no, czekam

Proszę bardzo jeden z wielu argumentów - streamer ten jest tak słaby jak piwo reds dla prawdziwego faceta. Nie wiem i nie chcę wiedzieć jaki zysk z niego ma portal, ale na pewno nie robi on dobrej reklamy. Z mojej strony tyle, wnioski niech wyciągnie każdy indywidualnie.

PS W burdelu jak nie idzie nie wymienia się firanek.

jak nie? powstają, ale po tematach GW2, bo paru fanbojom nie podoba się, że karcę ich "znakomitą" i "wyśmienitą" grę, na którą wydali przecież 150 zł, a tak przecież nie wolno, bo to nie obiektywnie i w ogóle

a co do problemu, to sry, ale poza Tobą i dwoma userami nikt więcej nie wyraził chęci zmiany dotychczasowego działania STREAM'u

PS 2000 post

Może powinny wypowiedzieć się też poniekąd osoby streamujące, dlatego dodam swoje 3 grosze. Rozumiem, ze Rimejk jest nielubiany, nie do końca rozumiem dlaczego, ale to jest temat poboczny, chociaż fakt faktem zadziwiające, że temat pojawił się w momencie, gdy miał odbyć sie 24-godzinny stream z nim w roli głównej. Tak czy siak sprawa automatycznego odpalania streamów jest nieco irytująca, tak samo jak automatycznego odpalania filmów jak się wchodzi na kanały YouTube. Czemu? Bo nabija to wyświetlenia osobie, której na przykład nie lubimy oglądać, dzięki czemu statystyki rosną, chociaż w przypadku YT nie robi to wielkiej różnicy bo pozycjonowanie kanału jest oparte na przykuwaniu uwagi widzów. Na Twitchu nie wiem jak to jest i szczerze, nie wiem czy jest w ogóle możliwość wrzucenia streama na stronę bez automatycznego odpalenia, ale muszę przyznać, że inicjatywę popieram nie dlatego, że przeszkadza mi Rimejk i nabijanie widzów, ale faktycznie niektórzy mają, szczególnie w wakacje, dostęp do portalu przez różne telefony komórkowe itp. gdzie internet jest limitowany i zjada to transfer na rzeczy, których wcale nie chcą oglądać, a są ciekawi komentarzy czy też samego spojrzenia na newsa, w którym są jakieś informacje najczęściej zawarte takich jak na przykład czy to będzie gameplay z early-game, mid, cz late, jaka klasa, jaki plan streama, co pokaże i jakie przewidywane są nagrody. Wtedy można podjąć decyzję czy zjeść swój transfer.

To, że przypadkowy gość w newsie nie nabije mi wyświetlenia streama nie boli mnie jakoś bardzo. Przepraszam, jak narobiłem sobie wrogów. :< Ale generalnie kwestia jest do obgadania na Radzie po prostu, a na razie radzę wszystkim się wstrzymać z emocjami może do poniedziałku chociaż? ;)

Gratki Guru!

Bo większość ludzi ma to gdzieś. I tak wiedzą, że ty nic z tym nie zrobisz.

PS: 2k postów? Z wartościowych zostałoby może z 10.

@EDIT:

Ha, ha, ha! Mój kochany Wawrzyn przyznał mi rację.

Przykro ci, userku?