Wymagający gracz MMO poszukuję czegoś na dłuższą mete

Witam serdecznie! :slight_smile:

Poszukuję od dłuższego czasu, jakiegoś tytułu który byłby w stanie pozwolić mi pobawić się nim, dłuższy czas niż kilka tygodni. Ograłem już naprawdę masę tytułów, od klasyków do najnowszych gier. Nie liczy się dla mnie, czy jest to klasyczna “targetówka” czy non-target. Lubię grindować, lecz nie jest to koniecznością. W przyszłości, na pewno będę chciał grać w WoWa, ale w tym momencie nie jestem w stanie sobie pozwolić, na opłacanie miesięcznego abonamentu. Swojego czasu spędziłem sporo grając we Flyffa, jednakże aktualny stan gry, zniechęca mnie do ew. powrotu. Ostatnio, zwróciłem uwagę na Neverwinter Online, ale nie jestem pewien czy jest do dla mnie odpowiedni tytuł.

Tytuły które przypadły mi do gustu, jednakże nie na dłuższą metę:

• Guild Wars 2
  • Tera
  • ESO
  • Blade and Soul
  • Archeage
  • Wildstar
  • Dragon Nest

Tytuły które nie przypadły mi do gustu:

• Vindictus
  • Aion
  • Tree of Savior
  • Star Wars: The Old Republic
  • Revelation Online
  • Black Desert

Mile widziana, każda propozycja a może akurat przypomnicie mi o istnieniu jakiegoś tytułu o którym zapomniałem. Z góry dziękuję i czekam na odpowiedzi :slight_smile:

Secret World Legends - Ogromna ilość questów zanim wszystkie zrobisz lub dojdziesz do endgame’u trochę ci zajmie. Na endgamie kolejne aktywności lairy, dungeony, raid, public raidy, nowe questy itd. Fabuła jest naprawdę ciekawa i bardzo dobrze opowiedziana to taki dodatkowy smaczek.

1lajk

@denirs1 dziękuje za odpowiedź, jednak nie przepadam za tego typu klimatem. Znam tytuł, przyglądałem mu się kilka razy, ale nigdy mnie nie zachęcił.

Jak lubisz grindować a nie spodobały ci się ToS i BDO, to zostaje ci jeszcze warframe. Jak też nie to więcej grindowników wartych uwagi nie znajdziesz :stuck_out_tongue:. Gra wyróżnia się świetnym, dynamicznym systemem walki (czysty non-target), totalną darmowością, dobrym klimatem a także duzym grindem. Może akurat się spodoba :slight_smile:

Mogę się jeszcze spytać jak sprawa wyglądała z gw2, jeśli nie grałeś na dodatkach, tylko na podstawce (albo jako f2p) to po wbiciu 80 lvl nic dziwnego że gra nie wciągnęła bo po za fraktalami miałeś jedną mapę do farmy xD. Z dodatkami mamy na tą chwilę 27 map do farmy na end-game (eventy, serduszka/questy, zbieranie specjalnych walut z tych map do wymieniania na nagrody, bounty hunting itd), do tego fractale, raidy, arenki i oblężenia :slight_smile:. Wspominam o tym tylko dlatego że to częsty błąd popełniany przez ludzi w ocenie tej gry - gdyż grali kiedyś i teraz nie wrócą “bo nie ma co robić”, a już nawet pierwszy dodatek dużo contentu wprowadzil, a drugi jest jeszcze lepszy.

Jak lubisz grind, i aktywną społeczność, f2p, brak p2w całkowicie, founder packów i szybko rozbudowywaną grę to zapraszam do Maple Story 2 europa. Jeszcze co prawda nie wyszła ta gra a jedynie była beta dla chętnych i teraz czekamy na wyjście gry które nie ma daty ale raczej do wakacji góra połowa wakacji już będzie. I gra ta jest raczej na długie lata.