Wymagania BDO

Witam, ostatnio pobrałem sobie BDO by sprawdzić czy pójdzie mi na moim złomku, myślałem ze na minimalnych będzie śmigać przynajmniej na tych 25 fps a tu klapa, co chwile spadki do 1-2 fps a potem 30-40 i tak cały czas, mapa ładuje się przed twarzą postaci i w dodatku od 2 dni nie mogę się połączyć z grą. Czy to normalne jak na ten PC?

GPU Radeon 6870 1GB

CPU amd phenom ii x4 955 3,2

Win 7

4GB ramu

Czy da się coś zrobić by gra działała w miarę dobrze na tych low ustawieniach? No i kwestia połączenia się z serwerem. Po wyborze postaci następuje 10 minut ładowania gry i na końcu"connection with the server has been lost ". Czy to może być wina słabego PC?

Może zmiana sterowników do karty graficznej pomoże. Mam taki sam problem tylko ze mam karte 980, 8gb ramu i i5 nawet na najnizszych max fps to 50 ledwo a spadki przy samym ataku ścinały grę.

Nie ma opcji, wszystko za słabe lub za mało. Nic nie poradzisz.

Jakość grafiki a płynność rozgrywki to dwie inne rzeczy. Możesz żonglować ustawieniami video ale jak masz słaby procesor, mało ramu i dysk hdd to w BDO nie pograsz :(

Jeśli masz takie spadki fps-ów to sprawdź swój dysk benchmarkiem z deffraglera czy coś doczytywanie tekstur (zwłaszcza w tej grze) tak właśnie wygląda, 1gb vramu też jest prawdopodobnie winowajcą, procek na minimum powinien dać radę nawet podkręcony wytrzymałby na medium.

Połączenie gpu od amd i cpu od amd to słaba sprawa gdyż stery amd nie rozprowadzają obliczeń na wszystkie rdzenia procesora (nvidia tu radzi sobie lepiej) więc ten fakt wcale nie pomaga.

Porada ode mnie, wpisz w google, "black desert online more fps" twoim oczom pojawi się piękny poradnik na reddicie jak i co zrobić by było lepiej, zrób to a powinno być o wiele lepiej. :)

Aktualnie dzisiaj od 10 do 15:30 jest przerwa techniczna, wieczorami jest tyle ludzi że nie da się grać gdyż lagi. Z WTF-astem tylko chyba da radę przyjemnie grać. Z rana jest cudownie. :)

Dzięki wielkie za wyczerpujące odpowiedzi, niestety na ten moment nie mam funduszy na nowy pc, bo w tego raczej sie nie opłaca wkładać, a szkoda bo black desert wydaje się jedyną interesującą opcją do grania na rynku w tym momencie. Chyba wrócę co L2 albo innego grindownika :D Jeszcze coś pokombinuje ze sterownikami i z innymi duperelami, ale nadziei raczej nie ma :P

Też mam problem z BD ze mi freezuje całą grę co chwile niekiedy nawet na 10 sekund ale mam dysk HDD, jutro zamierzam kupić SSD i mam nadzieje ze będzie śmigała gierka dobrze

Płonne nadzieje od czasu udostepnienia gry dla steambazy BDO to jeden wielki lagoland.

Nie ma reguły, przedwczoraj wieczorem mi lagowało a już wczoraj nie uświadczyłem żadnego zacięcia ani w mieście ani na spocie gdzie kilku ludzi biegało. Zresztą lagi to nie wina sprzętu, jeśli są to mają je wszyscy - taki mamy klimat.

Witam, ostatnio pobrałem sobie BDO by sprawdzić czy pójdzie mi na moim złomku, myślałem ze na minimalnych będzie śmigać przynajmniej na tych 25 fps a tu klapa, co chwile spadki do 1-2 fps a potem 30-40 i tak cały czas, mapa ładuje się przed twarzą postaci i w dodatku od 2 dni nie mogę się połączyć z grą. Czy to normalne jak na ten PC?

GPU Radeon 6870 1GB

CPU amd phenom ii x4 955 3,2

Win 7

4GB ramu

Czy da się coś zrobić by gra działała w miarę dobrze na tych low ustawieniach? No i kwestia połączenia się z serwerem. Po wyborze postaci następuje 10 minut ładowania gry i na końcu"connection with the server has been lost ". Czy to może być wina słabego PC?