Wymagania RIFT i TERA - mój sprzęt

Siemka.

Zaciekawiły mnie te gry, oglądając kilka gameplayów stwierdziłem że chciałbym sobie spróbować zagrać w jedną z tych gier.

I tu moje pytanie: Czy zadziałają mi te gry na bardzooo niskich ustawieniach graficznych ??? Przynajmniej jedna z nich ??

Mój komp: Windows XP, 1 GB RAM, athlon 64 x2 5000+, 2,6 GHz, Geforce 8500GT.

Dodam, że sprawdzałem te gry na tej stronie http://www.systemrequirementslab.com/cyri i wyskakuje mi że na minimalnych wymaganiach tylko RAM zawodzi jednak sprawdzałem inne gry to tak samo pisało mi że nie pójdą a jednak szły na niskich wymaganiach przy 30-45 fps (mi to wystarczy).
Więc chciałbym się jakoś od was dowiedzieć czy mi zadziała któraś z tych dwóch gier ??

Dzięki wielkie za odpowiedzi.

Rift myślę że pójdzie.

Tera ma ładniejsza grafikę od Rifta i tym samym większe wymagania.

Okey :P

Może jeszcze ktoś to potwierdzić ?? :)

Zgadzam się z tym co napisał RayXX

Tera jako gra z niesamowicie zniszczoną optymalizacją nie pójdzie Ci, a jeśli pójdzie to na minimum z niewielką ilością fps. U mnie na poprzednim kompie (i3 3gb ram i 512mb-owy radeon) gra chodziła na low z 15-30 fps - wniosek pozostawiam Tobie. Co do rifta się nie wypowiem, bo nie grałem.

No to jeszcze, co z tym RIFT'em ?? Zadziała mi ?? ile mogę mieć max fps ?

Stawiam na to, że Rift na minimum pójdzie, te 25 fpsów powinno być. Możesz sprawdzić, bo można już grać po ściągnięciu części gry.
Tera Online, tutaj nie ma szans :P.

Rift powinien dać radę na pve.

NIE graj w Rifta jak pobierzesz tylko część gry, iż wtedy chodzi bardzo, bardzo źle. Mi Rift śmiga normalnie na full a podczas ściągania tną się jak nie wiem

Siemka.

Zaciekawiły mnie te gry, oglądając kilka gameplayów stwierdziłem że chciałbym sobie spróbować zagrać w jedną z tych gier.

I tu moje pytanie: Czy zadziałają mi te gry na bardzooo niskich ustawieniach graficznych ??? Przynajmniej jedna z nich ??

Mój komp: Windows XP, 1 GB RAM, athlon 64 x2 5000+, 2,6 GHz, Geforce 8500GT.

Dodam, że sprawdzałem te gry na tej stronie http://www.systemrequirementslab.com/cyri i wyskakuje mi że na minimalnych wymaganiach tylko RAM zawodzi jednak sprawdzałem inne gry to tak samo pisało mi że nie pójdą a jednak szły na niskich wymaganiach przy 30-45 fps (mi to wystarczy).
Więc chciałbym się jakoś od was dowiedzieć czy mi zadziała któraś z tych dwóch gier ??

Dzięki wielkie za odpowiedzi.