Witam,
Mam pytanie, które dotyczy płynności i detali do gry wiedźmin 3 na moim komputerze.
Moje specyfikacje:
-gtx 660 3gb
-intel core i5 4670k
-ram 6gb
Na jakie detale i fps mogę liczyć na tym sprzęcie? Z góry dziękuje za odpowiedź
Witam,
Mam pytanie, które dotyczy płynności i detali do gry wiedźmin 3 na moim komputerze.
Moje specyfikacje:
-gtx 660 3gb
-intel core i5 4670k
-ram 6gb
Tak sprawdzałem to. Chodziło mi o jakieś dokładniejsze dane ;z Bo jakoś wierzyć mi się nie chcę, że na niskich będzie chodził ;z Chętnie wysłucham też przemyśleń ;x
Witam,Mam pytanie, które dotyczy płynności i detali do gry wiedźmin 3 na moim komputerze.Moje specyfikacje:-gtx 660 3gb-intel core i5 4670k-ram 6gbNa jakie detale i fps mogę liczyć na tym sprzęcie? Z góry dziękuje za odpowiedź
Powinienes sie cieszyc ze spelniasz minimalne. Zapewne pograsz, ale przy wiekszej rozwalce bedziesz mial duzy spadek fpsow. Wiadomo premiera i optymalizacja. Po za tym masz 6gb ramu wiec czego oczekujesz cudow? Sama gra tyle potrzebuje, a ile i oprogramowanie i system ciagna?
Pytacie o takie rzeczy, skąd mamy wiedzieć jak nikt jeszcze Wieśka do ręki nie dostał ? poszukajcie trochę rozumu...
W sumie to czekam nadal na ten cud Kompa aktualizowałem miesiąc temu z karty i procka, widze ze przed premierą musze jeszcze po ramki podjechać skoro to ważne
Temat to usunięcia (y). Dziękuje za odpowiedzi.
8gb ramu to minimum dla graczy.
Pozdrawiam.
Nikt nie jest wróżbitą Maciejem, aby powiedzieć Tobie ile będziesz miał fpsów. @Up chyba przesadzasz ?
Przesadzam? Osobiscie mam 16gb bo z gory zalozylem ze sie przydadza. 8 to minimum. Piszemy tutaj o gamerach, a nie o zwyklych uzytkownikach internetu.
Przesadzam? Osobiscie mam 16gb bo z gory zalozylem ze sie przydadza. 8 to minimum. Piszemy tutaj o gamerach, a nie o zwyklych uzytkownikach internetu.
Posiadam obecnie 4 GB RAMu i na chwilę obecną mogę każdą grę odpalić na full detalach w full hd w +40 fps'ach (i to jeszcze w laptopie!).
Do autora tematu, po obejrzeniu gameplayów na yt oraz po sprawdzeniu specyfikacji tychże komputerów, stawiałbym na low-medium (z naciskiem na low) w full hd przy 30-50 klatkach na sekundę. Tak na prawdę ciężko stwierdzić jak gra będzie się zachowywała na twoim sprzęcie. Dzwoń do Wróżbity Macieja.
@down, niektóre elementy mojego postu pogrubiłem, bo najwidoczniej były ukryte przed tobą.
Posiadam obecnie 4 GB RAMu i na chwilę obecną mogę każdą grę odpalić na full detalach w full hd w +40 fps'ach (i to jeszcze w laptopie!). Do autora tematu, po obejrzeniu gameplayów na yt oraz po sprawdzeniu specyfikacji tychże komputerów, stawiałbym na low-medium (z naciskiem na low) w full hd przy 30-50 klatkach na sekundę. Tak na prawdę ciężko stwierdzić jak gra będzie się zachowywała na twoim sprzęcie. Dzwoń do Wróżbity Macieja.
Tak full przy 800x600. Przesadziles troszku. Chyba ze piszesz o grach z przed paru lat to luzik.
Aż mnie krew zalewa jak czytam niektóre komentarze. Złote zasady to:
1. Wymagania sprzętowe zawsze są zawyżone.
2. Przed wyjściem gry nie ma co sr** żarem czy pójdzie czy nie bo jak optymalizacja jest skopana to i na i10 nie poleci (GTA IV na highendowych pc'tach po premierze było niegrywalne)
3. Po premierze Wiedźmina 3 spodziewaj się jeszcze 3-4 patchy z poprawą optymalizacji (możliwe że amd/nvidia wyda też sterowniki jak to było przy GTA V [w moim przypadku na sterownikach od AMD gta V chodziło gorzej niż na starszej wersji sterowników])
4. Wymagania Wiedźmina ujawniono 07.01.2015, a jak wiadomo gra różni się BAAAARDZO od wersji promocyjnej/wystawowej (e3, gamescom i inne imprezy na których był prezentowany Wiedźmin 3)
Temat to usunięcia (y). Dziękuje za odpowiedzi.
Zamykam.
Witam,
Moje specyfikacje:
-gtx 660 3gb
-intel core i5 4670k
-ram 6gb