Wymagania Wiedźmina 3

Witam,

Mam pytanie, które dotyczy płynności i detali do gry wiedźmin 3 na moim komputerze.

Moje specyfikacje:

-gtx 660 3gb

-intel core i5 4670k

-ram 6gb

Na jakie detale i fps mogę liczyć na tym sprzęcie? Z góry dziękuje za odpowiedź :)

http://thewitcher.com/news/view/927

Tak sprawdzałem to. Chodziło mi o jakieś dokładniejsze dane ;z Bo jakoś wierzyć mi się nie chcę, że na niskich będzie chodził ;z Chętnie wysłucham też przemyśleń ;x

Witam,Mam pytanie, które dotyczy płynności i detali do gry wiedźmin 3 na moim komputerze.Moje specyfikacje:-gtx 660 3gb-intel core i5 4670k-ram 6gbNa jakie detale i fps mogę liczyć na tym sprzęcie? Z góry dziękuje za odpowiedź

Powinienes sie cieszyc ze spelniasz minimalne. Zapewne pograsz, ale przy wiekszej rozwalce bedziesz mial duzy spadek fpsow. Wiadomo premiera i optymalizacja. Po za tym masz 6gb ramu wiec czego oczekujesz cudow? Sama gra tyle potrzebuje, a ile i oprogramowanie i system ciagna?

Pytacie o takie rzeczy, skąd mamy wiedzieć jak nikt jeszcze Wieśka do ręki nie dostał ? poszukajcie trochę rozumu...

W sumie to czekam nadal na ten cud :v Kompa aktualizowałem miesiąc temu z karty i procka, widze ze przed premierą musze jeszcze po ramki podjechać skoro to ważne :D

Temat to usunięcia (y). Dziękuje za odpowiedzi.

8gb ramu to minimum dla graczy.

Pozdrawiam.

Nikt nie jest wróżbitą Maciejem, aby powiedzieć Tobie ile będziesz miał fpsów. @Up chyba przesadzasz ?

Przesadzam? Osobiscie mam 16gb bo z gory zalozylem ze sie przydadza. 8 to minimum. Piszemy tutaj o gamerach, a nie o zwyklych uzytkownikach internetu.

Przesadzam? Osobiscie mam 16gb bo z gory zalozylem ze sie przydadza. 8 to minimum. Piszemy tutaj o gamerach, a nie o zwyklych uzytkownikach internetu.

Posiadam obecnie 4 GB RAMu i na chwilę obecną mogę każdą grę odpalić na full detalach w full hd w +40 fps'ach (i to jeszcze w laptopie!).

Do autora tematu, po obejrzeniu gameplayów na yt oraz po sprawdzeniu specyfikacji tychże komputerów, stawiałbym na low-medium (z naciskiem na low) w full hd przy 30-50 klatkach na sekundę. Tak na prawdę ciężko stwierdzić jak gra będzie się zachowywała na twoim sprzęcie. Dzwoń do Wróżbity Macieja. :)

@down, niektóre elementy mojego postu pogrubiłem, bo najwidoczniej były ukryte przed tobą.

Posiadam obecnie 4 GB RAMu i na chwilę obecną mogę każdą grę odpalić na full detalach w full hd w +40 fps'ach (i to jeszcze w laptopie!). Do autora tematu, po obejrzeniu gameplayów na yt oraz po sprawdzeniu specyfikacji tychże komputerów, stawiałbym na low-medium (z naciskiem na low) w full hd przy 30-50 klatkach na sekundę. Tak na prawdę ciężko stwierdzić jak gra będzie się zachowywała na twoim sprzęcie. Dzwoń do Wróżbity Macieja.

Tak full przy 800x600. Przesadziles troszku. Chyba ze piszesz o grach z przed paru lat to luzik.

Aż mnie krew zalewa jak czytam niektóre komentarze. Złote zasady to:
1. Wymagania sprzętowe zawsze są zawyżone.
2. Przed wyjściem gry nie ma co sr** żarem czy pójdzie czy nie bo jak optymalizacja jest skopana to i na i10 nie poleci (GTA IV na highendowych pc'tach po premierze było niegrywalne)

3. Po premierze Wiedźmina 3 spodziewaj się jeszcze 3-4 patchy z poprawą optymalizacji (możliwe że amd/nvidia wyda też sterowniki jak to było przy GTA V [w moim przypadku na sterownikach od AMD gta V chodziło gorzej niż na starszej wersji sterowników])

4. Wymagania Wiedźmina ujawniono 07.01.2015, a jak wiadomo gra różni się BAAAARDZO od wersji promocyjnej/wystawowej (e3, gamescom i inne imprezy na których był prezentowany Wiedźmin 3)

Temat to usunięcia (y). Dziękuje za odpowiedzi.

Zamykam.

Witam,

Mam pytanie, które dotyczy płynności i detali do gry wiedźmin 3 na moim komputerze.

Moje specyfikacje:

-gtx 660 3gb

-intel core i5 4670k

-ram 6gb

Na jakie detale i fps mogę liczyć na tym sprzęcie? Z góry dziękuje za odpowiedź :)