z dNiezbyt wiem o jakią informacje o prawach autorskich mielibyśmy zamieścić. Nie możemy napisać że użytkownicy maja prawa do obrazków, ponieważ może tak nie być. Znak wodny umieszczamy by zapobiec kopiowaniu, jednak sam możesz zamieścić swój znak lub w opisie napisać do kogo należy praca.Na chwilę obecną użytkownik nie może sam usuwać prac. Jeśli chcesz mogę usunął Twoją pracę z naszego serwisu. Teraz działa to na zasadzie kontaktu przez e-mail.
"Aby dodać swoje dzieło (rysunek, obraz, grafika, fotografia itp.) wystarczy się zalogować." - dlatego założyłem, że to portal dla osób, które wklejają swoje własne prace, czyli, że są ich autorami. Więc imho przydałaby się oświadczenie przy wrzucaniu (nawet opcjonalne), że wrzuca się pracę swojego autorstwa - to też dobre zabezpieczenie dla portalu, bo jest jakaś linia obrony na atak, że, np. bezprawnie zamieszczono pracę znanego fotografa.
Doskonale rozumiem funckję znaku wodnego, ale ten jest troszkę nachalny i szpeci mi pracę
, gorąco polecam rozważyć jakiś czarny paseczek, prostokącik, coś prostego niekolidującego z całą pracą.
To w zasadnie jest obrona tylko przed bardzo leniwymi przekopiowaczami. Przecież wiadomo też, że jak ktoś będzie chciał wyciąć znak wodny to i tak wytnie, ale skoro już jest - to jakiś bardziej minimalistyczny by się lepiej sprawował moim zdaniem.