Wymalujmy.pl

zerkaczorg.png

Witam, chciałbym wam zaprezentować nowy portal przeznaczony dla osób interesujących się sztuką. Strona funkcjonuje na podobnej zasadzie jak popularne demotywatory jednak każdy może oceniać prace. Aby dodać swoje dzieło (rysunek, obraz, grafika, fotografia itp.) wystarczy się zalogować. Oferujemy również możliwość "zlecenia" jakiejś pracy np.: portret babci na urodziny. Strona dopiero się rozwija ale pomyślmy ile ciekawych rzeczy niedługo tam znajdziemy i ile będziemy mogli się nauczyć od bardziej doświadczonych użytkowników.

Link do strony

Jesteśmy otwarci na sugestię, a w razie problemów proszę pisać na e-mail(kontakt w stopce).

Wg mnie pomysł dobry, ale czekam, aż się trochę rozwinie, wtedy można oceniać. Trzeba dużo reklamować, to na pewno się uda.

Podstawa to reklama, wydaj troszkę kasy na AD'y na stronach np. kwejk itp.

No to mamy coś dla zapaleńców od tworzenia obrazów. Wszystkie strony na zasadzie demotyatorów dobrze się trzymają, więc i tego samego życzę tej stronce :) Wstawie na swój profil FB i będzie darmowa reklama :D

A ja mam pytanko: można wstawiać tam również grafikę komputerową (rastrową, wektorową, modelowanie 3D) albo własne szkice?

Jak dla mnie trzeba by było zmienić szatę stronki. Jest strasznie nieczytelna (ciężko przeczytać opcje w menu xD).

Ale życzę powodzenia xD

A ja mam pytanko: można wstawiać tam również grafikę komputerową (rastrową, wektorową, modelowanie 3D) albo własne szkice?

Jak najbardziej, wszystkie formy są dozwolone.

Jak dla mnie trzeba by było zmienić szatę stronki. Jest strasznie nieczytelna (ciężko przeczytać opcje w menu xD).Ale życzę powodzenia xD

Dziękujemy za uwagę, popracujemy nad tym.

Bez urazy, ale jak na portal dla "osób zainteresowanych sztuką" to lejałt jest wręcz odpychający. Nie mam nic przeciwko prostocie, ale topka i kategorie to kicz w najgorszym wydaniu. Polecam pooglądać minimalistyczny lejout "konkurencji", np. http://www.deviantart.com/

Tak czy inaczej życzę powodzenia z portalem, pomysł nie jest do końca nowy, ale myślę, że ma jakąś szanse.

Wybacz, ale jak patrzę na layout strony to odnoszę wrażenie, że autor mało ma wspólnego z jakąkolwiek sztuką.

Bez urazy, ale jak na portal dla "osób zainteresowanych sztuką" to lejałt jest wręcz odpychający. Nie mam nic przeciwko prostocie, ale topka i kategorie to kicz w najgorszym wydaniu. Polecam pooglądać minimalistyczny lejout "konkurencji", np. http://www.deviantart.com/Tak czy inaczej życzę powodzenia z portalem, pomysł nie jest do końca nowy, ale myślę, że ma jakąś szanse.
Wybacz, ale jak patrzę na layout strony to odnoszę wrażenie, że autor mało ma wspólnego z jakąkolwiek sztuką.

Dziękujemy za uwagi. Czarny kolor strony ma za zadanie nie rozpraszać kolorów prac. Nad menu już pracujemy. Co według was powinniśmy jeszcze zmienić?

Brak informaji o prawach autorskich i zróbcie coś z szatą graficzną plax, wgrałem sobie jedną pracę na próbę i widzę, że jest spoko limit wagowy, ale niestety nawet znak wodny na artach "wymalujmy.pl" jest szpetny jak noc(już nwet czarny paseczek z białym napisem "wymalujmy.pl" by mniej ingerował w prace i lepiej by wyglądał). Poza tym chciałbym usunąć swój wrzut i chyba nie mam takiej opcji.

Brak informaji o prawach autorskich i zróbcie coś z szatą graficzną plax, wgrałem sobie jedną pracę na próbę i widzę, że jest spoko limit wagowy, ale niestety nawet znak wodny na artach "wymalujmy.pl" jest szpetny jak noc. Poza tym chciałbym usunąć swój wrzut i chyba nie mam takiej opcji.

Niezbyt wiem o jakią informacje o prawach autorskich mielibyśmy zamieścić. Nie możemy napisać że użytkownicy maja prawa do obrazków, ponieważ może tak nie być. Znak wodny umieszczamy by zapobiec kopiowaniu, jednak sam możesz zamieścić swój znak lub w opisie napisać do kogo należy praca.

Na chwilę obecną użytkownik nie może sam usuwać prac. Jeśli chcesz mogę usunął Twoją pracę z naszego serwisu. Teraz działa to na zasadzie kontaktu przez e-mail.

@edit : W stopce pojawiło się "usuń pracę".

z dNiezbyt wiem o jakią informacje o prawach autorskich mielibyśmy zamieścić. Nie możemy napisać że użytkownicy maja prawa do obrazków, ponieważ może tak nie być. Znak wodny umieszczamy by zapobiec kopiowaniu, jednak sam możesz zamieścić swój znak lub w opisie napisać do kogo należy praca.Na chwilę obecną użytkownik nie może sam usuwać prac. Jeśli chcesz mogę usunął Twoją pracę z naszego serwisu. Teraz działa to na zasadzie kontaktu przez e-mail.

"Aby dodać swoje dzieło (rysunek, obraz, grafika, fotografia itp.) wystarczy się zalogować." - dlatego założyłem, że to portal dla osób, które wklejają swoje własne prace, czyli, że są ich autorami. Więc imho przydałaby się oświadczenie przy wrzucaniu (nawet opcjonalne), że wrzuca się pracę swojego autorstwa - to też dobre zabezpieczenie dla portalu, bo jest jakaś linia obrony na atak, że, np. bezprawnie zamieszczono pracę znanego fotografa.

Doskonale rozumiem funckję znaku wodnego, ale ten jest troszkę nachalny i szpeci mi pracę :P, gorąco polecam rozważyć jakiś czarny paseczek, prostokącik, coś prostego niekolidującego z całą pracą.

To w zasadnie jest obrona tylko przed bardzo leniwymi przekopiowaczami. Przecież wiadomo też, że jak ktoś będzie chciał wyciąć znak wodny to i tak wytnie, ale skoro już jest - to jakiś bardziej minimalistyczny by się lepiej sprawował moim zdaniem.

"Aby dodać swoje dzieło (rysunek, obraz, grafika, fotografia itp.) wystarczy się zalogować." - dlatego założyłem, że to portal dla osób, które wklejają swoje własne prace, czyli, że są ich autorami. Więc imho przydałaby się oświadczenie przy wrzucaniu (nawet opcjonalne), że wrzuca się pracę swojego autorstwa - to też dobre zabezpieczenie dla portalu, bo jest jakaś linia obrony na atak, że, np. bezprawnie zamieszczono pracę znanego fotografa.Doskonale rozumiem funckję znaku wodnego, ale ten jest troszkę nachalny i szpeci mi pracę , gorąco polecam rozważyć jakiś czarny paseczek, prostokącik, coś prostego niekolidującego z całą pracą.To w zasadnie jest obrona tylko przed bardzo leniwymi przekopiowaczami. Przecież wiadomo też, że jak ktoś będzie chciał wyciąć znak wodny to i tak wytnie, ale skoro już jest - to jakiś bardziej minimalistyczny by się lepiej sprawował moim zdaniem.

Znak wodny został zmieniony, a w "dodaj" jest teraz : "Oświadczam że mam prawa autorskie do pracy którą dodaje."

Dziękujemy za zaangażowanie.

Przepraszam za podwójny post ale chciałem odświeżyć temat.

Zmieniliśmy banner, menu, wybieranie w zakładce "kategorie", usunęliśmy znak wodny i teraz można dodawać prace również z rozszerzeniami gif oraz png.

Czy nowy wygląd jest lepszy od poprzedniego ?

Odświeżam.

Mam nadzieję że nowy układ graficzny jest lepszy od poprzedniego, a jeśli ktoś ma zastrzeżenia lub pomysły na zmianę proszę pisać.

Pracuję teraz nad systemem walk. Jednak aby znowu nie zaliczyć wpadki chciałbym się z wami skonsultować. Obecnie wyglądałoby to tak :

1) Dajemy temat na prace.

2) Użytkownicy się zapisują.

3) Losujemy przeciwników.

4) Głosowanie

5) Osoba z pary która posiada więcej głosów wygrywa i otrzymuje medal który pojawi się w profilu.

warn_ico.png
Dwa warny za kombosa. - Dzz'

zerkaczorg.png

Witam, chciałbym wam zaprezentować nowy portal przeznaczony dla osób interesujących się sztuką. Strona funkcjonuje na podobnej zasadzie jak popularne demotywatory jednak każdy może oceniać prace. Aby dodać swoje dzieło (rysunek, obraz, grafika, fotografia itp.) wystarczy się zalogować. Oferujemy również możliwość "zlecenia" jakiejś pracy np.: portret babci na urodziny. Strona dopiero się rozwija ale pomyślmy ile ciekawych rzeczy niedługo tam znajdziemy i ile będziemy mogli się nauczyć od bardziej doświadczonych użytkowników.

Link do strony

Jesteśmy otwarci na sugestię, a w razie problemów proszę pisać na e-mail(kontakt w stopce).