Jest to taka zabawa.Wyobrazmy sobie iż jesteśmy producentami MMOrpg i mamy wieelkie pole do manewrowania,jaką grę byście stworzyli? ( mam na mysli iż jesteśmy "Blizzardem" ) xD
Wymarzona Gra MMORPG
Idealna gra hmm. Otwarty świat na pewno. Kilka ras. Możliwość latania na smokach. Bez zbędnych skrzydeł przyczepionych do człowieka. Nieograniczona przestrzeń w powietrzu i na lądzie oraz wodzie. Fabuła. System obojętny ale przydałby się przynajmniej częściowy non target. Grafika zaje na Unreal Engine 3 albo lepszym silniku. Skile głównie aoe. Bronie naturalne nie może być czegoś że miecz jest większy od postaci. Strzelanie z łuku w pierwszej osobie. Paraboliczny ruch strzał. Ogromne potwory. Masa krwi. Ciekawy system upgradu taki jak w Archlordzie. No to chyba tyle aby gra mnie satysfakcjonowała.
Xaorus, wypróbuj Mortal Online, teraz jest 14 dniowy trial
Xaorus, wypróbuj Mortal Online, teraz jest 14 dniowy trial
Nie wiem czemu to napisałeś, ale nic nie pasuje z jego opisu do Mortal Online.
@Xaorus
System upgradu w Archlordzie był raczej prosty niż ciekawy.
No, to taki mały offtop.
Moją wymarzoną grą to gra 3d Pełno Klasi Sub-klas między innymi
Mag władający danym żywiołem
Rycerz który może być Dobrym Lub Złym
Niziołek który może być złodziejem i specjalistą od maszyn
Elf Który wyśmienicie Włada Łukiem
Ninja Który Bije rękawicami
Robot który może być posługiwać się bronią Palną
Mnich który ma bożą magię
Tauron Wielki pół człowiek Pół byk który może Władać Toporami i Ogromnymi Młotami
gra w pełni 3D niesamowity Klimat z wyrównanym poziomem Grindu a robieniem Questów
Gra w F2p z dobrym systemem pvp i dungeonów skille tak samo ważne nie musi być co drugi Skill AOE może być dużo co walą pojedyczno ale muszą się ładnie prezentować tak samo potwory nie mogą być króliczki sczurki żwirki i muchomorki mają być ciekawe magiczne i bossy Wielkie skurczybyki jakieś Skalne potwory Smoki wielkie jak zamki Taka jest moja wymarzona gra której jeszcze nie spotkałem ((
Nie wiem czemu to napisałeś, ale nic nie pasuje z jego opisu do Mortal Online.
Jak to nic? Mortal Online jest "napędzany" przez Unreal Engine 3, ma otwarty świat z pełną swoboda, system non-target, strzelanie z łuku w pierwszej osobie (właściwie to cała gra taka jest), są ogromne potwory, jest masa krwi...
Mój wymarzony mmoerpeg mhm....Dawno, dawno temu...
Tworzenie małych grupek ludzi którzy potem założą osady a w końcu królestwa. Na czele danej instancji stoi król czy zły czy dobry to zależy już tylko od kaprysu tegóż gracza-króla, możliwość zabijania podwładnych lub też ich ratowania przed hordami potworów oraz ludzkimi najemnikami. Ogromny świat, niezliczone dungeony, misje specjalne, mega rozbudowany kreator postaci, walki gildii - nacji. Ogromne targi na których spotykają się tysiące graczy, możliwość zabijania oraz okradania kupców. Wraz z upływem czasu nasza postać się postarza, wygląda znacznie inaczej. Zakładanie rodzin, budowanie domów, zdobywanie doświadczenia. Stanie się magiem, wojownikiem czy zwiadowcą nie jest teraz problemem - oczywiście aby doskonalić wymyślone przez nas klasy potrzeba czasu. Niesamowita grafika, nie cukierkowa tylko krwawa i mroczna, zależnie od tego czy toczą się wojny czy panuje pokój. I to oto najważniejsza dla mnie rzecz...zostanie królem który obiecywał podwładnym lepsze życie, bogactwo oraz sławę a za to dostali śmierć i zniszczenie, ludzie umierają z głodu (NPC ofc.) oraz walka z innymi królestwami.
Lineage 2 w którym nie trzeba (tyle) grindować, za to jest jeszcze więcej okazji do PvP... i starczy.
Gra z systemem non-target, darmowa z item shopem w którym są tylko jakieś stroje i inne kosmetyczne rzeczy (twarz, fryzura). Dynamiczna, 70% grind a reszta to questy. Żeby było kilka klas rozdzielających się na sublkasy, ale tak żeby każda z nich była potrzebna w party. Oczywiście ulepszanie ekwipunku ale nie tak jak Metinie tylko co najwyżej spada Ci o kilka poziomów lub do wartości początkowej. Tyleeeee mountów i ich ulepszanie. Jakieś super rzadkie eq dostępne tylko z najlepszych bossów. Masa instancji i różnorakich eventów. Ogromny, otwarty świat. Wspinanie się, uniki (tak, Core Blaze). Świecące się bronie (tylko najlepsze), około 15 skilli na klasę (idealnie, tak 20 skilli to max reszta to passivy) i ich ulepszanie ale poprzez atakowanie nimi tzn. po 10 atakach danym skillem jego poziom zwiększa się do drugiego. Dobre PvP z punktami chwały albo czymś takim, ranking PvP, battlegroundy i w większości miejsc otwarte pvp, wojny gildi o tereny/zamki itp. Oraz raidy ale takie jak w Tibii np. jakiś potężny boss atakuje jakieś miejsce i potrzebna jest zgrana ekipa, która go pokona. Oczywiście za niego będzie dużo expa i super itemy. Żeby lvl sedł na tylko szybko aby się go przyjemnie wbijało ale na tyle wolno aby nie było 400-setnych poziomów. Niezbyt rozwinięty craft najlepiej jakby można było wybrać konkretną specjalizacje (tak jak w WoWie ale może nie aż tak skomplikowany). Najlepiej jakby dało się budować własne domy.
Gra z systemem non-target, darmowa z item shopem w którym są tylko jakieś stroje i inne kosmetyczne rzeczy (twarz, fryzura). Dynamiczna, 70% grind a reszta to questy. Żeby było kilka klas rozdzielających się na sublkasy, ale tak żeby każda z nich była potrzebna w party. Oczywiście ulepszanie ekwipunku ale nie tak jak Metinie tylko co najwyżej spada Ci o kilka poziomów lub do wartości początkowej. Tyleeeee mountów i ich ulepszanie. Jakieś super rzadkie eq dostępne tylko z najlepszych bossów. Masa instancji i różnorakich eventów. Ogromny, otwarty świat. Wspinanie się, uniki (tak, Core Blaze). Świecące się bronie (tylko najlepsze), około 15 skilli na klasę (idealnie, tak 20 skilli to max reszta to passivy) i ich ulepszanie ale poprzez atakowanie nimi tzn. po 10 atakach danym skillem jego poziom zwiększa się do drugiego. Dobre PvP z punktami chwały albo czymś takim, ranking PvP, battlegroundy i w większości miejsc otwarte pvp, wojny gildi o tereny/zamki itp. Oraz raidy ale takie jak w Tibii np. jakiś potężny boss atakuje jakieś miejsce i potrzebna jest zgrana ekipa, która go pokona. Oczywiście za niego będzie dużo expa i super itemy. Żeby lvl sedł na tylko szybko aby się go przyjemnie wbijało ale na tyle wolno aby nie było 400-setnych poziomów. Niezbyt rozwinięty craft najlepiej jakby można było wybrać konkretną specjalizacje (tak jak w WoWie ale może nie aż tak skomplikowany). Najlepiej jakby dało się budować własne domy.
hmmm Czytając to od razu mi do głowy Przyszedł CABAL ONLINE ^^
Gra MMORPG z naciskiem na RPG, bo takiej jeszcze nie ma.
@up
A Ultima Online? Na niektórych shardach jest RPG oprócz zwykłej gry. Sam widziałem polskie prywatane serwery na których za nieprzestrzeganie tych zasad jest kara
@Kasjan
W cabalu nie ma non-targetu, masy mountów, na początku są same questy a później grind a ja chce mieć ciągle tak jak napisałem, nie ma otwartego świata, nie ma najazdów (przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo). Wymieniać dalej? Cabal spełnia max. 30% moich warunków a to zbyt mało, zresztą nie ma tam skakania, pływania i dobrej customizacji postaci czego nie napisałem.
hmmm Czytając to od razu mi do głowy Przyszedł CABAL ONLINE ^^
Oo szczególnie system non-target? .
Mój wymażony mmo to połączenie tery z L2:D
Ultimie tez sporo brakuje.
Oj w moim przypadku, to nigdy raczej się nie doczekam xD
Gra koniecznie na śliniku CryEngine 2 w pełnym zakresie jego możliwości. A co gra musi posiadać?
1. non-target z innowacyjnymi pomysłami z możliwością grania na padzie z przeogromną dynamiką z mega ciekawymi u unikalnymi skillami z 20 rasami, nie chce mi się wymieniać, ale podstawowe jak gladiator, wojownik, mag, rycerz. itp.
2. Otwarty świat na ogromna skale, gdzie mapy będą tętnić życiem, a każda postać dosłownie jakby sama myślała, czyli NPC nie stoi w miejscu i powtarza milion razy ta sama pozycje stania, patrzenia, przytakiwania itp. identycznie z potworami. Teren ulega zniszczeniu i nie ulega naprawie, po 5 sekundach a przynajmniej po godzinie, aby jakoś to wyglądało
3. Bez ograniczenia lvlowego, a lvl bije się dość długo, tak aby 100 lvli nie nabić w miesiąc a przynajmniej w rok, jak na przeciętnego gracza, jednakże co lvl, to mamy naprawdę większe możliwości, ale nie tylko w samym wyborze wyposażenie, ale specjalnych questów, za które będziemy dostawać unikalne item. Rozwój postaci nie będzie zależeć od tak bezsensownej według mnie chorej i od zawsze stosowanej, czyli rozdawaniu punktów, no ludzie, czy my sobie rozdajemy punkty siły itp. w życiu? XD. Po pierwsze, żadnych jakiś zrytych punktów umiejętności kompletne skreślenie. Jedyne co zostawimy, to lvl, dzięki, któremu określimy możliwość założenia itemów. tak więc doświadczenie będzie zdobywane w procentach lub punktach w zależności od przeciwników, czyli gdy używamy broni białej jednoręcznej, to specjalny pasek nam pokazuje jak wyrobiliśmy ta umiejętność, będzie rozłożona na poziomy wtajemniczenia a przy pewnym rozwoju dostaniemy możliwość takiego miecza duchowego, aby jakoś ciekawe wyglądało, można ująć odblokuje nam skill wzmocnienia takiego miecza, łuku itp. nie będzie dawał jakiś dużych statystyk, ale umożliwi odblokowania koleinach skilli dystansowych, jak ciecie na dystans w różnych ciekawych efektach . Skille, czyli nasze specjalne ataki, również nie będą mieć lvl itp. jak i ograniczenia jego rozwoju. Po pierwsze koniec z 2 standardami odpowiedni lvl odblokuje nam skill lub po kupieniu odpowiedniej księgi, czy czegoś. teraz aby taki skill można mieć po pierwsze trzeba przejść zadanie szkoleniowe, które by się odbywało 2 fazach. pierwsza faza pokaz skilla przez mistrza, a my go naśladujemy, będzie odbywa się na zasadzie zręczność w zależności, czy to mysz + klawiatura, czy pad, nie będą opisywał, bo za dozo tego XD. Potem walka z bossem i bez jego pokonania, nie dostaniemy skill, a walka efektowna i pełna akcji.
4.Tutaj opisze, jak według mnie obecnie powinno wyglądać pvp i wojna gildii i sama gildia
-Gildia posiada swój odizolowany przeogromny obszar na trening, skarby i każdy może tam posiadać własny dom, tym więcej członków, tym większy teren dla gildii, domy mogą służyć nie tylko do skarbów, ale również jako sala treningowa, jako warsztaty do tworzenia zbroi, mebli, magicznych przedmiotów itp. oczywiście za takie wygody trzeba zapłacić za zdobytą kasę w grze, a kowal, krawiec, stelaż itp. może być każdy i mieć nawet wszystkie zawody bez ograniczeń, bo w prawdziwym życiu też niema takiego ograniczenia . Można mieć własny ogród i zarabiać na sprzedaży towarów itp. sama gildia posiada ogromny zamek i tron dla władcy i 2 mniejsze dla doradców, przy takich imprezach jak zebrania co miesięczne i wystawiania na pokaz dosłownie co się zdobyło w realizmie, a nie tylko nazwę po wejściu do sklepu, a tak jak w muzeum
no takie imprezki i można na nie zaprosić innych ze świata gry tańczyć, po zatrudnieni grajków taki super efekciarski bal, ciężko mi to opisać, musiałbym to stworzyć, aby pokazać XD
-Wojny gildii odbywałby się całkiem inaczej niż dotychczas, byłyby innowacyjne rozwiązania i pomysły. Możliwość ataku innej gildii lub się sprzymierzyć, gdy atakujemy inna gildie, możemy również zatrudnić specjalnych żołnierzy, najemników, będziemy posiadać we standardzie katapulty, łuczników i generałowe, bo zależy kto w tych gildiach ich dostanie, ale ograniczona ilość, może wydawać im rozkazy oblężenia i niszczenia murów zamku gildii, aby wygrać sam przywódca lub ktoś z jego zastępców musi się poddać, bo tutaj będzie pewna kara, która działa na zasadzie bardziej realnej, czyli tym więcej zniszczeń zamku, tym większy koszty odnowy po wygranej dostaje się duże dofinansowanie i tym więcej wygrań, tym lepiej, można rozbudować gildie i powiększyć tereny, czy też więcej osób może być w gildii, jak i możliwość rozwoju handlu z gildią, czyli zbroja, żywność, itp. można również produkować w gildii i sama gildia zarabia na siebie i swoja rozbudowę, ale każdy może dać darowiznę.
-PVP odbywałoby się na zasadzie takich gier jak matrix czyli ciekawe uniki i wyprowadzane ciosy, czy combo, może tez porównać jak mortale kombat itp. jednak były by bardziej dynamiczne ciężko opisać, ale w głowie mam ten system jak na filmie xD
5.Możemy latać, możemy biegać po budynkach, czyli po ścianach w efektowny sposób, możemy pływać i walczyć pod wodą, walczyć w powietrzu, teren wpływa na siłę wroga i na naszą jak i pogoda, możemy mieć smoki, czy inne legendarne bestie, jedne mogą latać, a inne biegać i to bardzo szybko i mogą z nami walczyć w ramie w ramie.
To tylko 1/100 moich pomysłów na grę, aby wszystkie przekazać musiałbym napisać książkę XD tak czy siak mmo jakie obecnie wchodzą są tandetne, czy to nawet wow, lineage 2 i inne tym podobne są słabe. Ostatnio co najwyżej tera ciekawa, ale i tak daleko i to bardzo daleko od moich oczekiwań na mmo marzeń, nie spełnia nawet 1/100 moich oczekiwań.
Ale się rozpisałem XD. he nie wiedziałem, że w 15 min tak dużo napiszę hehe
Brak podziału na klasy postaci.
Umiejętności zdobywa się losowe, po wypełnieniu qestów, max 3 na postać + jeden atak podstawowy.
Umiejętnościami można dzielić się jedynie z ludźmi w klanie, max 8 członków, wypadasz z klanu tracisz ich umiejętności a oni twoje.
Zdobywane umiejętności nie służą jedynie na polu bitwy ale mogą się też opierać na wytwarzaniu przedmiotów itd.
Walki w rzucie izometrycznym, wiekszość ataków można unikać, jednak jeśli jakiś nas dosięgnie to zawsze trafia (bez rachunku prawdopodobieństwa).
Ogólnie liczy się skill i znajomości a nie czas spędzony na grindowaniu.
Jest to taka zabawa.Wyobrazmy sobie iż jesteśmy producentami MMOrpg i mamy wieelkie pole do manewrowania,jaką grę byście stworzyli? ( mam na mysli iż jesteśmy "Blizzardem" ) xD