Hej wszystkim!
Razem z dziewczyną szukamy takiego prawdziwego sandboxa/survivala podobnego do Haven & Hearth lub Wurm Online. Chodzi nam głównie po budowanie swojego kąta, hodowle roślin i zwierząt i też jakiś kontent pve. Stosunkowo mało jest tego typu gier na rynku, ale może czymś mnie zaskoczycie. Ważne, by nie była to gra ala “co-op” jak Valheim, a raczej z serverem globalnym, tak by można było spotkać obcych ludzi, nawet jeśli miałoby grać tam tylko kilkadziesiąt graczy
Gry w które graliśmy :
- Haven & Hearth graliśmy dosyć sporo, parę miesięcy, ja lubię wracać do tej gry co jakiś czas, może jak wystartuje nowy świat
- Mortal Online 2 wykupiliśmy ostatnio i pograliśmy 2 dni, trochę inne oczekiwania mieliśmy od niej, okazała się bardziej mmo niż sandboxem/survivalem, progress jest bardzo powolny, żeby wyjść z początkowego miasta, a z tego co się dowiedzieliśmy to housing itp jest raczej dodatkiem do gry, niż głównym celem
Planujemy zacząć grać w Wurma jeśli nic innego nie znajdzie się. Ja w to grałem kiedyś sporo i próbuję teraz dziewczynę przekonać do tej gry, jednak zastanawiam się czy jakbyśmy zaczęli to lepiej w Wurm Unlimited na serverach graczy czy może na oficjalnych. Mam wrażenie, że na oficjalnych serverach mapy są już dosyć wyeksploatowane ale mogę się mylić, nas będzie cieszyło nawet jakbyśmy grali na serverze gdzie gra 20 osób.
Może macie jakieś propozycje to chętnie posłuchamy może jest jakaś gra o której nie wiem