Wymiana czesci

Witam mam nadzieje ze mi pomozecie :)

Ostatnio pisalem tez o nowym komputerze ale tak sobie pomyslalem ze moj nie jest az taki zly

gdyby nie ta karta ;/

Moj sprzęt to

Procesor i5-3350 P 3.1 ghz

KARTA GRAFICZNA Radeon HD 7700 series

Plyta glowna Asrock z77 extreme 4-m

16 gb ram ddr3

Mysle ze zasilacz tutaj nie jest kluczowy gdyz jak najbardziej sadze ze do nowej karty bede musial kupowac nowy

z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi :)

Procesor jest zły. Ale jak juz celuj max w GTX 1050ti ewentualnie GTX 1060.

Procek nie jest zły.

Nie jest to skajlejk, ale nie wymieniałbym go w pierwszej kolejności.

Jeśli będziesz wymieniać GPU na nvidię, to zasilacz Ci styknie spokojnie.

Najbardziej celuje w gtx 1070

mialem tez pomysl na 1060 6gb ale slyszalem ze ponoc bardziej sie 70 opyla

Procek nie jest zły.

Nie jest to skajlejk, ale nie wymieniałbym go w pierwszej kolejności.

Jeśli będziesz wymieniać GPU na nvidię, to zasilacz Ci styknie spokojnie.

wymienilem w kolejnosci losowej moj blad

Ale najbardziej celuje w nowa karte jak pisalem wyzej

Pomyslalem ze bardzo oplacalna karta jest https://www.morele.net/karta-graficzna-msi-radeon-rx-470-gaming-x-8gb-gddr5-256-bit-2xhdmi-2xdp-dvi-box-rx-470-gaming-x-8g-974750/

Co sadzicie ?

Zle pomyślałaś :).

1 nie ma tych kart

2 jakby byly to za wysoką cene

le pomyślałaś :).

1 nie ma tych kart 

2 jakby byly to za wysoką cene 

to jaka proponujesz ? jakis rx 570 czy cos taki zakres cenowy do 1200 zl

Max gtx 1050ti i nie ma co dalej kombinować.

Witam , I mam pytanko , a zakupów sprzętów używanych się nie boisz ? ( oczywiście sprzęt na gwarancji np: 12 miesięcy ) . Pytam w temacie , ponieważ widziałem RXa 480 8GB od MSI na portalu aukcyjnym za +/- 1200 zł . Oczywiście za podobne pieniądze dostaniesz GTXa 1060 6GB np: https://www.morele.net/karta-graficzna-zotac-geforce-gtx1060-mini-6gb-gddr5-192-bit-3xdp-hdmi-dvi-box-zt-p10600a-10l-1019133/ . I tu musisz zadać sobie pytanie ... czy warto ładować 1200 / 1300 zł w k.graficzną czy może kupić nowy "piecyk" za 2000 / 2500 zł z w miarę optymalnym wyposażeniem celując w ustawienia w grach ( wysokie / średnie ) . FreeQ ma rację co do zastosowania karty 1050 TI na ten sprzęt jaki masz teraz patrząc ( cena grafiki / parametry cpu ) , Na to nie ma złotego środka i zawsze będziesz gdzieś tracił ( jak nie kasę , to parametry ) .

Pozdrawiam .

Znaczy ja komputer zamierzam wymieniac tak krok po kroku ale na razie to najbardziej ta karta ;/

Więc jak napisałem , albo 1050 Ti na dziś jak doradza FreeQ ... albo " na ostro " używka rx 480 8 GB ... lub gtx 1060 6GB , to na dziś / teraz ... do kwoty którą zamierzałeś wydać . Ostatnia opcja to strzał w maxa czyli np: 1070 Ti lub 1080 , ofc czytając to że wymieniać będziesz cały piecyk . Pamiętać należy iż do tych kart musisz zakupić porządny zasilacz i od niego bym zaczynał a przy nim karta graficzna . Nic więcej logicznego nie przychodzi mi na myśl , wybór należy do ciebie .

Pozdrawiam .

Witam mam nadzieje ze mi pomozecie :)

Ostatnio pisalem tez o nowym komputerze ale tak sobie pomyslalem ze moj nie jest az taki zly

gdyby nie ta karta ;/

Moj sprzęt to

Procesor i5-3350 P 3.1 ghz

KARTA GRAFICZNA Radeon HD 7700 series

Plyta glowna Asrock z77 extreme 4-m

16 gb ram ddr3

Mysle ze zasilacz tutaj nie jest kluczowy gdyz jak najbardziej sadze ze do nowej karty bede musial kupowac nowy

z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi :)