Wymiana karty do 300£

Uderzac w geforce 970 ? jaka firma asus strix, evga, msi czy cus?

do 300 £ www.amazon.co.uk (jakakolwiek karta na zasilaczu 550w musi chodzic, markowy 80rating)
Byc moze radek bdzie tutaj lepszy, ale generalnie z tego co widze to radki wiecej pradu zra a mam juz zasilacz xfx 550w i na tym musi chodzic karta;(

R9 390. Co do zasilacza to spokojnie. SLI z GTXów 980 bierze 450-500 W, na 390 nie przekroczysz nigdy 400 W.

Ale Krzych dolicz procek i resztę jak wentylatory. Chyba że to jest już uwzględnione tu.

G1 Gaming 970 po lekkim OC wyciągasz z niego stock 980. Ja tak zrobiłem i śmiga jak ta lala.... :)

Szczerze to różnice między tymi gtxami są głównie kosmetyczne. Jeśli nie masz zamiaru robić OC karty to polecam Ci model Palit gtx 970 jetstream, który ma wysokie bazowe taktowanie. Nie polecam msi bo sam miałem problem z piszczącymi cewkami i musiałem odesłać kartę.

a ja polecę ci czerwonego msi 970 gaming bo mam i jest bardzo dobry j/w można osiągnąć zegary 980:) lub zielony (bo posiada backplate) tj " Gtx gaming 100ME"

caly komp

hdd, ssd 16gb, i7 4790 I ta Karta musi chodzi. Na xfx 550w Bo widze ze sie nie precyzyjnie wypowiedzialem.

Ja tu popre krzycha i powiem że R9 390 jest jednak lepszym wyborem szczególnie że nVidia jak wyjdzie nowa seria grafik zapomni o starej i jak coś niedziała na najnowszych sterach to mają cie w d*pie ;) a amd poprawia jak coś się zj**ie

Jakoś wątpię żeby olali użytkownikow 970 bo to jedna z najpopularniejszych kart na świecie.

Ja tu popre krzycha i powiem że R9 390 jest jednak lepszym wyborem szczególnie że nVidia jak wyjdzie nowa seria grafik zapomni o starej i jak coś niedziała na najnowszych sterach to mają cie w d*pie a amd poprawia jak coś się zj**ie

bzdura, to samo jest po str czerwnoych, a oni jeszcze moją problem z wysoko narzutowym softem na cpu jednym słowem stery wiem bo mam starszą kartę i odpowiednik zielonych do niej i widzę różnicę (mija niedługo 3 lata i nie poprawili). Co do syt wydajnościowej aktualnie 970 jest chyba najlepszym wyborem co do 390 to rzecz gustu przy wykręconym i5 nie powinno być problemów ale i tak skłaniałbym się do 970

To teraz ostatnie :)

http://www.amazon.co.uk/EVGA-GeForce-Graphics-Express-Display/dp/B00TF7VLWU/ref=sr_1_9?ie=UTF8&qid=1445609227&sr=8-9&keywords=GEFORCE+970

TO CZY?

http://www.amazon.co.uk/MSI-GTX-970-Graphics-Express/dp/B00NOP536Y/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1445609439&sr=8-1&keywords=GEFORCE+970

msi zamowiona, tansza +/- to samo. DO ZAMKNIECIA

przepraszam za double'a, misslick prosze o nie banowanie znowu na tydzien:(

Ale Krzych dolicz procek i resztę jak wentylatory. Chyba że to jest już uwzględnione tu.

Prawie wszystkie testy są robione dla całościowego zużycia energii, a nie tylko dla kart. Ale zdarzają się i takie dla kart, np. GTX 980 bierze około 150 W. No ale w świecie dyskusji o sprzęcie komputerowym, poborze mocy i zasilaczach panuje taka dezinformacja, że można by to spokojnie mianować mitologią. Za chwilę zapanuje opinia, że potrzeba 1000W do GTXa 970 z procesorem i5, podczas gdy taki zestaw nigdy nie pociągnie nawet 350 W. 980 Ti z i5 ciągnie max 380-400.

ja widziałem test właśnie z i5 8gb ramu i 970 max co pokazywał woltomierz to bylo 309W :) po 15min rozgrywce w bf4 mutli na 64 maski test był po oc na 4.5 i trochę zegary 970

sam muszę zrobić taki test bo sam jestem ciekaw :D

Umowmy sie z jedna sprawa, 550W oznacza maksymalna (teoretyczna zreszta zaleznie od sztuki bdzie mniej czasami) moc.

Powiem wam, ze pod zestaw (z odp. z innych for pl/eng)

16gb ram

ssd+hdd

i5 4790k (przedostatni)

970 OC

xfx550w

to 550w to maks, nie powinno pakowac sie tutaj nic wiecej bo powinna byc nadwyzka mocy i dlatego odradzano mi radeona.

No to są własnie te mity zasilaczowe. Sprzęt nigdy nie pociągnie 400W, ale 550 na zasilaczu to za mało :D Może w ogóle zrezygnuj z karty graficznej, żeby zasilacz dał sobie radę :P Wtedy sprzęt będzie ciągnął max 150W i będziesz miał bezpieczne i niezbędne 400W nadwyżki mocy :lol:

Dokładnie, kupują tacy sprzęt na max 300W, ale zasilacz 600W, specjaliści :D

Wiesz te zasilacze 750+ w to niezła sprawa bo se mikrofalówke podłączysz ;)

Wiesz te zasilacze 750+ w to niezła sprawa bo se mikrofalówke podłączysz

hehe dobre :)

Dokładnie, kupują tacy sprzęt na max 300W, ale zasilacz 600W, specjaliści

o tym to ja nawet nie wspominam.. bo szkoda słów xD wujek goole pomoże nawet jak są "problemy myślowe" i problemy z liczeniem bo każdy podzespół można zlaleść i zliczyć ile będzie ciągnął xD

No to są własnie te mity zasilaczowe. Sprzęt nigdy nie pociągnie 400W, ale 550 na zasilaczu to za mało Może w ogóle zrezygnuj z karty graficznej, żeby zasilacz dał sobie radę Wtedy sprzęt będzie ciągnął max 150W i będziesz miał bezpieczne i niezbędne 400W nadwyżki mocy

co do tego mit czy nie na tabelce na zasilaczu w 90% jest tabelka jaki ma max mocy 550 w zależności od certyfikatu 80+ w zwyż daje 80%+ mocy zasilacza a ta jesze jest dzielona na inne linie xD

co do 400W to ciągnęła platforma z jakimś amd fx 8 gb ramu i 970 na tym teście XD po oc 4,5 ghz :) a to tylko dlatego że przy wysokim tdp niestety więcej prądu żre XD

No to są własnie te mity zasilaczowe. Sprzęt nigdy nie pociągnie 400W, ale 550 na zasilaczu to za mało Może w ogóle zrezygnuj z karty graficznej, żeby zasilacz dał sobie radę Wtedy sprzęt będzie ciągnął max 150W i będziesz miał bezpieczne i niezbędne 400W nadwyżki mocy

Dobra to jedz sobie na procesorze np. albo jakimkolwiek urzadzeniu elektrycznym nonstop na 100% mocy, zobaczymy jak dlugo wytrzyma ;)

80% - 80 bronze i to tez nie do konca bo po roznych liniach leci, jak ktos tam wyzej powiedzial. Nigdy sie nie kupuje na 100% i tyle.

Czyli w 550w bronze 80+ powinno sie nie przekraczac 440w, czyli akurat bo moj sprzet 300 nie przekroczy ;)