Wymiana karty graficznej w laptopie

Z pewnego powodu byłem zmuszony zamienić komputer na laptopa-Dell Inspiron n5110.

No cóż...jestem z niego średnio zadowolony.

Gry chodzą w miarę płynnie na niskiej rozdzielczości.

Ale BBC2 to porażka ,_,

Często wchodziłem na stronę http://www.systemrequirementslab.com/cyri aby sprawdzić czy mój laptop uciągnie daną grę.

Zauważyłem że problemem jest tylko...karta graficzna.

Niby battlefield 3 chodziłby gładko na tym procesorze i ramach.

Tylko ta cholerna karta... >.<

Szperałem troszkę w necie i dowiedziałem się że można wymienić kartę graficzną w przenośnych komputerach.

I tutaj moje dwa pytania.

-Da się w Dell Inspiron'ie n5110 wymienić kartę?

-Jeśli tak, na jaką?

Procesor-Intel® Core i3-2310M CPU @ 2.10GHz (4 CPUs), ~2.1GHz

Pamięć-3072MB RAM

Karta Graficzna-Intel® HD Graphics 3000

I nie piszcie że mam kupić nowego laptopa/pc.

Jeśli tylko miałbym pieniądze, zrobiłbym to.

Szczerze mówiąc wątpię że wsadzisz tutaj jakąś grafikę. Wydaje mi się, że niestety jesteś skazany na HD 3000 lub opcję, której nie akceptujesz. Mogę się mylić ale jestem pewny na 99 %. Ostatnio widziałem jednak na allegro kilka normalnych grafik wraz z jakimś pcie i możliwością podpięcia pod laptopa ale nie wiem jak to działa :D

Brak zewnętrznej karty niestety nic z tym nie zrobisz, bo masz zintegrowaną grafikę intela na procku. A nie sprawdzałeś co kupowałeś ?. Przecież jest napisane czy lapek ma dodatkową grafę czy nie ?.

Ehh...szkoda ,_,

Nie mogłem nawet zobaczyć specyfikacji tego laptopa.

Został mi on ,,wciśnięty"

A jeśli jakimś cudem wepchnąłbym inną kartę...co mogłoby się stać?

Nie może ci nic wcisnąć jeśli jesteś nie zadowolony z niego masz prawo zamienić go w 7 dniach od daty zakupu. Miałem hp-g7 i pan dał mi go zlady, niestety po tygodniu dysk padł i wymienili na nowego samsunga, ale też nie przypadł do gustu bo brak na pędu, i wymieniłem znowu xd. Więc jeśli masz paragon, dowód zakupu możesz go wymienić, chyba że zmieniłeś soft/partycję to ci nie wymienią jak ja teraz wgrałem w7. Teraz go jedynie mogę oddać na gwarancję.

Nie, nie...to była zamiana z moim wujkiem.

Długa historia ,_,

Ja tylko dodam jako ciekawostkę, że msi planowało wprowadzić zewnętrzną kartę, ale plany chyba uległy zmianie. No niestety minus lapków brak rozbudowy, tzn. ograniczona przez sprzęt komputerowy.

Cholera...a chciałem pograć w Wiedźmina i GuildWars2... :c

No nic...dzięki.

Te karty wymagają specjalnego złącza w laptopie i modyfikacji BIOS'u.

Poza tym, to niczego nie wepchniesz :D HD3000 jest zintegrowana z procesorem.

Pozostaje Ci przyzwyczaić się do grania low fps, albo sprzedać ten wynalazek i kupić coś lepszego :P

To złącze to mini Pci-e lub ExpressCard.

Nie wiem czy ktoś kupi używanego laptopa, chyba, że wyzerujesz twardziela wgrasz na nowo system i wpiszesz nowy laptop :D.

Niestety muszę się jeszcze z nim pomęczyć...

Z pewnego powodu byłem zmuszony zamienić komputer na laptopa-Dell Inspiron n5110.

No cóż...jestem z niego średnio zadowolony.

Gry chodzą w miarę płynnie na niskiej rozdzielczości.

Ale BBC2 to porażka ,_,

Często wchodziłem na stronę http://www.systemrequirementslab.com/cyri aby sprawdzić czy mój laptop uciągnie daną grę.

Zauważyłem że problemem jest tylko...karta graficzna.

Niby battlefield 3 chodziłby gładko na tym procesorze i ramach.

Tylko ta cholerna karta... >.<

Szperałem troszkę w necie i dowiedziałem się że można wymienić kartę graficzną w przenośnych komputerach.

I tutaj moje dwa pytania.

-Da się w Dell Inspiron'ie n5110 wymienić kartę?

-Jeśli tak, na jaką?

Procesor-Intel® Core i3-2310M CPU @ 2.10GHz (4 CPUs), ~2.1GHz

Pamięć-3072MB RAM

Karta Graficzna-Intel® HD Graphics 3000

I nie piszcie że mam kupić nowego laptopa/pc.

Jeśli tylko miałbym pieniądze, zrobiłbym to.