Uważam, że do tego procka wystarczyłby r7 260x, albo GTX 750 bez Ti. Z resztą z artykułów wynika, że zwykłego gtx 750 można podkręcić do gtx 750 Ti więc w razie czego masz zapas.
GTX 750 Ti wystarczy do zaspokojenia potrzeb Phenomów II, które mają 4 rdzenie i cache L3. Różnica w cenie jest jednak niewielka, więc decyzja należy do Ciebie. Jeżeli masz jaja to zawsze możesz zrobić taki myk jak ja.
Athlona 64 2x2,1GHz zamieniłem na phenoma II 945 i fajną płytę gigabyte za 200zł. Oczywiście używki, ale mam je od roku i śmiga elegancko. Teraz mam problem z grafiką, która mnie ogranicza. Dlatego moja następna grafika będzie na wyrost. Ta którą mam działa nieprzerwanie od 7 lat, wychodzę z założenia, że jeśli słynny 8800/9800GT potrafi wytrzymać 7 letnie katowanie to i jakiś fajny nowy radeon albo GTX da radę tyle przetrwać.
PS. Nie polecam jednak kupować karty graficzne używane. Odkąd do BGA nie dodaje się ołowiu bardzo często padają one nawet w okresie gwarancyjnym. Jest bardzo duże ryzyko, że używana karta była wygrzana. Jeśli używka jest na gwarancji to warto zapytać czy dowód zakupu jest imienny, nie reklamowałem jeszcze sprzętu z fakturą VAT na inne nazwisko, ale to zawsze jakiś pretekst żeby nie uznać gwarancji.