Wymiana karty graficznej

Witam, dostałem od znajomego kartę graficzną radeon hd 7870 więc postanowiliśmy ją od razu wsadzić do kompa i zamienić z moim gts450 ale coś poszło nie tak. Gry zamiast chodzić lepiej, chodzą jeszcze gorzej.. Myślę iż jest to wina zasilacza ale nie jestem pewien :/

Mój komputer:

Płyta główna: FUJITSU SIEMENS MS-7504VP-PV

Procesor: Intel Core 2 Quad Q8200 4x 2.33 GHz

Zasilacz: 400w

Ram: 4GB DDR2

Windows 7 ultimate 64 bit

1. Prawdopodobnie mała moc zasilacza bo sama karta potrafi wziąć 333W pod obciążeniem,

2. Sterowniki dałeś nowiutkie i wywaliłeś/wyczyściłeś po nvidii?

Tak stare odinstalowalem i zainstalowalem najnowsze pod ta karte, potem postanowilem wrocic na stara karte ale nagle cos sie z dyskiem dzialo jak znowu odinstalowalem sterowniki i zainstalowalem do starej karty graficznej wiec walnalem format a i tak skonczylo sie na wymianie dysku bo nawet jak cos pobieralem z torrentow to brakowalo zawsze plikòw

jak nic zasilacz... 550w albo 600w i po problemie. Możesz niby napięcie spróbować obniżyć ale pewnie to za mało ... i pewno zablokowane masz opcje zmniany napięcia w tej karcie.. tylko zasilacz pozostaje zmienić

Okej, dzięki wielkie panowie

Witam, dostałem od znajomego kartę graficzną radeon hd 7870 więc postanowiliśmy ją od razu wsadzić do kompa i zamienić z moim gts450 ale coś poszło nie tak. Gry zamiast chodzić lepiej, chodzą jeszcze gorzej.. Myślę iż jest to wina zasilacza ale nie jestem pewien :/

Mój komputer:

Płyta główna: FUJITSU SIEMENS MS-7504VP-PV

Procesor: Intel Core 2 Quad Q8200 4x 2.33 GHz

Zasilacz: 400w

Ram: 4GB DDR2

Windows 7 ultimate 64 bit