Wymiana procesora prosze pomozcie

Athlon 64 X2 5200+ moj procesor ale mam dobra okazje zamienic sie na PHENOM x4 9500 plus doplata jakas z mojej strony i moje pytanie czy ta wymiana jest oplacalna i czy ten procesor to nie jakis bubel poniewaz troche sie o nim naczytalem prosze o szybka odpowiedz

Bedziesz miał 4 rdzeniowego zamiast sredniego 2 rdzeniowego opłaca sie.

płyta glówna.. Moze być też tak że ten nowy nie podejdzie ci do gniazda.

Także radził bym sprawdzić.

Teraz MOBA jak maja X2 to w standardzie odrazu bedzie Phenom SOCET AM3 obsluguje i Athlon X2 i phenoma wiec nie ma problemu

Ty no widzisz nie wiedziałem.

Mój błąd.

Ty no widzisz nie wiedziałem.Mój błąd.

dzieki wam za pomoc

Teraz MOBA jak maja X2 to w standardzie odrazu bedzie Phenom SOCET AM3 obsluguje i Athlon X2 i phenoma wiec nie ma problemu

nie wiem o co tobie chodzi człowieku ale wypisujesz durnoty, nie masz zielonego pojęcia w temacie

mobo może mieć w tym wypadku podstawke AM2, AM2+, podstawki AM3 na pewno nie ma, nie wiadomo też jakie TDP procka obsługuje czy do 65w czy 95w czy moze do 125

więc napisz chłopie jeszcze jakią masz płytę główną, wtedy można będzie myśleć jaki procek możesz zapodać, a tego buraka VampirLorda nie słuchaj bo to co wypisuje aż w oczy kole

Najlepszym wyjściem według mnie jest sprzedaż całego komputera i zakupienie części takie jakie chcesz. Pieniężnie wyjdzie może troszkę drożej ale uwierz mi, że opłaca się.

Najlepszym wyjściem jest nie zadawanie tu pytań na temat sprzętu, do tego są inne strony i fora - tu będziesz miał tyle różnych podpowiedzi ilu użytkowników i 90% będzie myląca.

@Ukryty to jest dział pod ktòrym jest napisane "Podyskutujmy na każdy temat"

Jak nie po to, to po co jest dział hydepark?

Athlon 64 X2 5200+ moj procesor ale mam dobra okazje zamienic sie na PHENOM x4 9500 plus doplata jakas z mojej strony i moje pytanie czy ta wymiana jest oplacalna i czy ten procesor to nie jakis bubel poniewaz troche sie o nim naczytalem prosze o szybka odpowiedz