Wymiana procka

Zastanawiam sie czy wymienic mojego celerona g1840 na i3 4170. Warto wydac te 500zl ?
Potem kwesita czy ktos kupi uzywke tego celerona ;x

Jak już wymieniać to na jakiegoś i5.

4 rdzenie, a 4 wątki to nie to samo.

Moim zdaniem nie warto. Lepiej dopłacić i kupić coś co starczy na dłużej i będzie znacznie mocniejsze.

Jak masz pudełka po grach to możesz próbować znaleźć na nie kupca. To wtedy se dorobisz na i5. Średnio po 5-10zł są chyba że kolekcjonerki albo wyjątkowo stare i trudno dostępne w idealnym stanie :)

https://www.youtube.com/watch?v=wSM8b0cYY2I Popatrz tutaj i zdecyduj sam prócz procka nwm za wiele jakie masz inne podzespoły

Myslalem o tym zeby postawic tez jakis server do MC na modach. A taki mc na modach dosc wymagajacy + serwer tez.
@FieryAngel czyli mam dozbierac te 330 zl i kupic i5 4460?

Ja bym dozbierał do i5, bo jest znacznie wydajniejszy i ma 4rdzenie, a nie jedynie 4 wątki na dwóch rdzeniach. Będzie dawał radę przez dłuższy okres czasu i będzie się lepiej spisywał w grach wykorzystujących wiele rdzeni, a ilość takich gier będzie jedynie rosła.
Jeśli chciałbyś wymieniać gpu niedługo, to możesz spokojnie wziąć i3 i za zaoszczędzone w ten sposób pieniądze kupić jakaś lepszą grafę. Gry polegają na gpu i to ona jest najważniejsza. Procesor czy to i3 czy i5 będzie dawał radę we wszystkich normalnych grach. Gry MMO kładą nacisk na procesor, więc jeśli grasz w MMO, to zaopatrz się w porządny procesor, żebyś nie miał 2fpsów jak się zbierze 30 ludzi na ekranie.

Zastanawiam sie czy wymienic mojego celerona g1840 na i3 4170. Warto wydac te 500zl ?
Potem kwesita czy ktos kupi uzywke tego celerona ;x