Wypowiedzenie umowy t-mobile

Siemanko! Ktoś z was może pracuje w salonie t-mobile/orange? Aktualnie mam internet i telefon stacjonarny z t-mobile. Umowa skończyła się 3 lata temu i jest teraz na okres nieokreślony. Chce zmienić dostawce neta na orange ale mimo, że umowa już dawno się skończyła to i tak muszę ja wypowiedzieć w t-mobile. I teraz mam pytania:

-jeśli zaniosę im wypowiedzenie z miesięcznym okresem to czy mogę iść od razu do orange i podpisać z nimi umowę na ich internet i oni od razu będą mogli zacząć działać czy będą musieli przeczekać ten miesiąc?

-da rade przenieść telefon stacjonarny z t-mobile do orange? czy tez będę musiał zrywać z nimi umowę i zakładać nowa z orange? (im więcej usług z orange tym większy rabat)

-jeśli internet brałem razem z modemem to w jakim terminie mam go zwrócić? ostatniego dnia wypowiedzenia umowy? Podejrzewam, że on był brany na zasadzie wypożyczenia wtedy

Nie pracuje ale - wypowiadasz umowę wraz z końcem miesiąca. Wypowiadając na początku całość straci ważność wraz z kolejnym okresem rozliczeniowym. Podpisać możesz drugą umowę z marszu, nic cie nie blokuje. Nie wiem jak to działa w przypadku internetu i telefonu stacjonarnego, ale w wypadku karty nowy operator może przepisać umowę i sam załatwić przeniesienie wszystkiego - najlepiej zadzwonić do nowego operatora, powiedzieć że umowa się już skończyła i chcesz się przenieść i sam operator wyjaśni czy może się tym zająć i Ty masz czyste rączki, czy może sam musisz najpierw zerwać umowę.

Chodzi ci o przeniesienie numeru? Działa to prawdopodobnie na takiej samej zasadzie, dzwonisz do nowego operatora, pytasz i dostajesz odpowiedz.

Zależy czy modem miałeś na wypożyczenie, czy na stałe - jeżeli modem był na stałe i spłaciłeś go umową, to w takim wypadku nie musisz go zwracać, jeżeli wypożyczyłeś to będziesz go musiał zwrócić w okresie zgodnym z umową.

Wszystko jesteś w stanie znaleźć bezpośrednio w podpisanej umowie, jak również dzwoniąc do operatora do którego chcesz się przenieść.

Co do pierwszego to internet możesz i kupić jak masz umowę z t-mobile co ich obchodzi za co jeszcze płacisz :D. Drugi podpunkt to jeżeli masz numer z tmobile to idziesz do orange i teraz popularne jest to przenoszenie numerów bo profity z tego więc mówisz, że chcesz przenieść numer, tylko raczej będziesz musiał odstąpić od umowy ale to możesz dopytać w punkcie orange bo np. to z przenoszeniem numeru to oni załatwiają, a co do routera to ogarnij w umowie paragraf od tego

Ok, dzięki za odpowiedzi ;)

Siemanko! Ktoś z was może pracuje w salonie t-mobile/orange? Aktualnie mam internet i telefon stacjonarny z t-mobile. Umowa skończyła się 3 lata temu i jest teraz na okres nieokreślony. Chce zmienić dostawce neta na orange ale mimo, że umowa już dawno się skończyła to i tak muszę ja wypowiedzieć w t-mobile. I teraz mam pytania:

-jeśli zaniosę im wypowiedzenie z miesięcznym okresem to czy mogę iść od razu do orange i podpisać z nimi umowę na ich internet i oni od razu będą mogli zacząć działać czy będą musieli przeczekać ten miesiąc?

-da rade przenieść telefon stacjonarny z t-mobile do orange? czy tez będę musiał zrywać z nimi umowę i zakładać nowa z orange? (im więcej usług z orange tym większy rabat)

-jeśli internet brałem razem z modemem to w jakim terminie mam go zwrócić? ostatniego dnia wypowiedzenia umowy? Podejrzewam, że on był brany na zasadzie wypożyczenia wtedy