Wysłanie clienta gry pocztą

Witam i od razu przechodzę do tematu.

Mam dość słabe łącze i pobieranie AION'a zajmie mi pewnie z tydzień ...

Znajdzie się jakaś dobra dusza, która wysłała by mi klienta pocztą? A dokładniej, wysłałbym na podane konto bankowe pieniądze na hmm 5 płyt DVD+kopertę i przesyłkę (+coś za fatygę), a dana osoba podzieliła by klienta na kilka partów, nagrała na płyty i wysłała na mój adres.

Jeżeli ktoś chciałby pomóc proszę o pisanie na PW

Do trolli

Jeżeli nie chcesz pomóc, to się nie odzywaj...

Ja mogę zaproponować coś innego, jeśli jesteś z trójmiasta [gdańsk/sopot/gdynia/okolice] to mogę Ci udostępnić mój dysk z Aionem. (:

PS. Jeśli rzeczywiście masz tak słabe łącze to ja na Twoim miejscu darowałbym sobie z Aionem, wypadałoby mieć chociaż 1mb do stabilnego grania.

Tak właściwie to mam 1Mb, próbowałem już pobierać Aiona w trakcie closed bety, ale pobierało z 1/3-1/2 prędkości łącza i sobie darowałem...

Niestety nie jestem z trójmiasta, ale dzięki za zaintersowanie.

To napisz skad jestes, moze wtedy znajdzie sie jakas dobra duszyczka z twoich okolic, co pozwoli ci zaoszczedzic na koszcie wysylyki.

Skoro masz 1mb to prędkość Twoja 256kb/s, plik 1mb masz co 4s. Aion ma 16,8gb czyli 18 060mb. Z tego wynika że pobierałbyś Aiona [już ze wszystkimi patchami] w 1204min [niecałe 21h]. Jeśli się mylę, przepraszam.

@edit://

Jeśli ~120kb/s no to x2 z mojego i 42h, i jest Aion.

@Dzz - Nie przy prędkości 1mb/s tylko przy łączu 1mb, a jeszcze dokładniej 1Mbit. :P

^ Przy predkosci 1mb/s, predkosc pobierania danych wynosi ok 120 kb/s.

dobra kolego ze slabym laczem wejdz na strone AION NA pobiez gre od ncsfot i spatchuj launcherem od GF BO NC SOFT MA LEPSZE LACZE NIZ GF

MagarPL nie rozśmieszaj Nas, jeśli ma łącze 1Mbit nawet jakby stał na uszach przez cały czas ściągania, nie będzie ściągał szybciej niż jego max. To że rzekomo z NC ściąga się szybciej to tylko Twoja teoria, ponieważ ja z GF ściągnąłem bezproblemowo w ~4h z niezbyt szybkim łączem jak na te czasy.

Niemniej Aion pobierałby się min. 20h jeżeli pobierała by się gra z prędkością 120kb/s.

Gdyby Ci ktoś wysłał to pocztą to wyjdziesz tak czy tak na jedno.

A w dodatku za to zapłacisz, więc lepiej już powoli pobierać samemu.

Zapuść sobie kompa na 24 godziny downloadu. Wyjdzie ci taniej i szybciej niż pocztą.

i pamiętaj, że ściaga Ci się do 51% bo dalej to już jest instalacja, i tak jak wszyscy wyżej pisza, lepiej zostaw kompa na 24h niż przesyłac poczta, mi np sćiągało się z wiekśza predkością niż mam lącze nie wiem dlaczego ale nie tylko ja tak miałem

Oj mnie w piątek zadziwiła POCZTA POLSKA :D Przedmiot został wysłany po godzinie 9 rano z Nowego sącza, tego samego dnia po godzinie 16 paczka była już w Sopocie. Czasem im się coś udaje. Co do ściągania, ściąga do 54% reszta to instalacja. (:

Ja mam internet 1mbit i ściągałem z prędkoscią 100kb/s. Dasz radę ;). Ja tak robiłem: zostawiałem na noc i później jak miałem wolny czas to odpalałem jakąś grę offline przy pobieraniu. Ściągało się naprawdę długo ,ale było warto.

Witam i od razu przechodzę do tematu.

Mam dość słabe łącze i pobieranie AION'a zajmie mi pewnie z tydzień ...

Znajdzie się jakaś dobra dusza, która wysłała by mi klienta pocztą? A dokładniej, wysłałbym na podane konto bankowe pieniądze na hmm 5 płyt DVD+kopertę i przesyłkę (+coś za fatygę), a dana osoba podzieliła by klienta na kilka partów, nagrała na płyty i wysłała na mój adres.

Jeżeli ktoś chciałby pomóc proszę o pisanie na PW

Do trolli

Jeżeli nie chcesz pomóc, to się nie odzywaj...