Wysoki ping

Otóż od jakiegoś czasu mam w grach ping od 60 do nawet i 200 . Wcześniej chodził mi po 20-30 pingu :)

Nie wiem co mi to mogło zrobić bo wszystkie zbędne programy mam powyłączane o.0 Jakby co to mój net to radiówka 5mb/s od leona :P

Wiadomo radiówka. Mam ten sam problem od paru lat, o ile na początku umowy wszystko chodziło gładko (ping w LoL-u po max. 39 ms) to teraz już w większość gier Online nie da się pograć, a dostawca tłumaczy się tym, że to wina serwerów gry xD

Jedyne co możesz zrobić to wejść na speedtest.net porobić kilka screenów (jeżeli zauważysz, że internet odbiega znacząco od normy) i przedzwonić do dostawcy internetu z pretensjami. Ja muszę do nich dzwonić co jakiś tydzień bo ciągle ktoś mnie wrzuca na inny kanał przez co nie mam internetu po parę h dziennie.
Posprawdzaj też czy Ci się jakiś chomik nie wgryzł w kabel itd.
Ew. jeżeli chcesz to wypróbuj też program cFosSpeed - faktycznie odejmuje te kilka ms i trochę stabilizuje połączenie.

spoko spróbuje tak jak mówisz i wkleję tu screeny

skoro internet jest niezgodny z umową, to ja bym postraszył rzecznikiem praw konsumenta, powołał się na odpowiednie artykuły, itp.

ok sprawdziłem mojego neta na speedtescie i ... mam 5.67 mb/s o.0 więc teoretycznie lepszy net niżeli jest w umowie. Mój uplad to 1.20 mb/s, a ping mi wyszedł 39 czo jest dziwne bo w takim trove mam skoki od150 do 200, a nawet czasami ponad 2000 o.0. Tak samo mam na serwerze trollcraft w minecraft więc co jest grane?

Otóż od jakiegoś czasu mam w grach ping od 60 do nawet i 200 . Wcześniej chodził mi po 20-30 pingu :)

Nie wiem co mi to mogło zrobić bo wszystkie zbędne programy mam powyłączane o.0 Jakby co to mój net to radiówka 5mb/s od leona :P