Cześć,
otóż mój problem polega na tym, że od czasu do czasu mam wysoki ping, przez co nie da się grać w żadne FPSy, tylko co może być tego przyczyną? Zazwyczaj jak gram w CS:GO to ping jest stabilny ok. 70 ms, ale często mam też skoki do 150 czy nawet więcej (najczęściej w ważnych akcjach ;/). Niestety czasem zdarza się też tak, że taki ping po 150+ utrzymuje się przez dłuugi czas, co uniemożliwia płynną rozgrywkę. Moje pytanie: skąd mogą być takie skoki? Gdy gram, to wyłączam wszystko, co może obciążać łącze (włączony mam tylko Steam do grania, w Quake Live to zupełnie wszystko wyłączone). Moje podejrzenia natomiast są takie, że to przez innych domowników (w tym głównie przez siostrę, która praktycznie 24/7 Facebook, YT i tego typu 'rozrywki' (pewnie nie wyłącza też połączenia z wi-fi w telefonie, gdy już nie korzysta)). Być może sam odpowiedziałem sobie na pytanie, ale chcę mieć potwierdzenie. No i czy da się to jakoś ograniczyć (te lagi)? Dodam, że nie mam możliwości zablokowania adresu IP telefonu siostry